Nu mai face această greșeală! Cum e corect să te cureți în urechi
Dimensiune font:
Nu mai faceți aceste greșeli atunci când vă curățați în urechi! Timpanul este o componentă foarte sensibilă a urechii și v-ați putea răni oricând.
Ceara din ureche, deși ne dă bătăi de cap și trebuie să o eliminăm, are rolul ei protector. Aceasta este produsă de îglande situate în prima treime a canalului urechii și are rolul de a proteja urechea de bacterii. Mai mult, aceasta elimină şi resturile de piele moartă ale canalului auditiv ce rezultă în urma regenerării.
În ceară sau cerumen se găsesc proteine, apă, acizi graşi, colesterol, magneziu, calciu, potasiu, fosfor şi cupru.
Renunță la bețișoarele de urechi
Curățarea cu ajutorul bețișoarelor de urechi este total greșită. Astfel, bețișoarele pot împinge ceara către timpan, înrăutățind situația.
Mare atenție la bebeluși! Urechile lor sunt foarte fragile. De asemenea, curățând ceara în acest mod v-ați putea răni grav, iar auzul ar fi afectat.
Cel mai indicat este să folosiți un servețel sau un tampon de bumbac. Săștergeți ceara din interior spre exterior.
În cazul dopurilor de ceară, bețișoarele le pot împinge în interior. Acest lucru poate provoca infecții, traumatisme ale timpanului sau pierderea auzului.
Cum ne spălăm la duș
La duș, este suficient să spălăm cu apă călduță și săpun de la intrarea în canalul auditiv spre pavilionul urechii. Ulterior, șterge cu atenție cu un prosop umed.
Cât de bune sunt picăturile și și spray-urile?
Acestea înmoaie ceara din ureche. După ce se va scurge este indicat să clătiți urechea și să ștergeți cu un prosop umed, moale. Încearcă să folosești picături sau spray 3-4 zile la rând, seara.
Evită obiectele ascuțite, nu introduce cu presiune apă în ureche, nu folosi lumânările de urechi! Ceara din lumânare îți poate cădea în ureche sau focul te poate răni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau