Prietenii care ne vindecă - Terapia cu pisici
Dimensiune font:
Când te gândești la companionul tău felin probabil primul lucru care-ți vine în minte e faptul că îți face bine pe plan emoțional. Și deși nu tot timpul au un impact pozitiv în ceea ce privește mobilierul sau hainele noastre, pisicile au un impact pozitiv uriaș asupra sănătății noastre mintale și nu numai: imunitate crescută pentru copii ce cresc lângă o pisică, incidență mai redusă a afecțiunilor cardiace, un nivel mai redus al stresului
Terapie prin tors
Știai că sunetul făcut de pisici – acela pe care îl numim cu toții „torsul pisicii“ – are proprietăți vindecătoare? Sunetul scos de pisici când acestea torc se încadrează între 25 – 240 Hz, care este frecvența cunoscută pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor, a oaselor rupte și a leziunilor de tendon și articulații.
Torsul pisicilor provoacă, de asemenea, eliberarea de endorfine la pisici și ar putea face același lucru pentru noi, oamenii. Eliberarea de endorfine reduce stresul și tensiunea arterială, ceea ce ne poate îmbunătăți nu numai starea de bine, ci și sănătatea fizică.
Sprijină recuperarea după traume psihice şi afecţiuni mintale
Prietenii blănoși pot avea un impact extrem de pozitiv asupra sănătății noastre mintale. De asemenea, este cunoscut și confirmat faptul că interacțiunile cu pisicile sunt extrem de utile pentru copiii cu tulburări de spectru autist, ADHD și alte afecțiuni cognitive, prin promovarea interacțiunilor sociale pozitive.
Alungă singurătatea
Pisicile oferă iubire și afecțiune necondiționată. Prezența lor și capacitatea de a oferi confort pot atenua sentimentul de izolare sau singurătate. Pisicile sunt capabile să dezvolte legaturi emoţionale puternice cu stăpânii lor. Această conexiune afectivă poate oferi suport emoțional în momentele dificile și poate întări sentimentul de apropiere si apartenenţă.
Contribuie la un somn mai liniştit si odihnitor.
Studiile au arătat că pisicile noastre ne ajută să ne odihnim mai bine. Proprietarii care le-au permis animalelor de companie să doarmă în patul lor (sau în aceeași cameră) au spus că le-a fost mai uşor să adoarmă.
Știai că atunci când pisica ta te trezește nu o face mereu pentru că îi e foame sau pentru că are nevoie de atenție, ci pentru că vrea să se asigure că ești bine? Pisicile nu au un somn profund, la fel ca noi oamenii, așa că atunci când ele observă că nu ne-am mișcat de ceva vreme, acesta e modul lor de a verifica dacă suntem în regulă.
Pisici - bune pentru dezvoltarea celor mici
Pisicile au un efect pozitiv asupra oamenilor, indiferent de vârsta lor. S-a constatat că acei copii care deţin pisici sau câini de companie sunt mai sociabili şi deprind anumite abilităţii în urma îngrijirii animalelor de companie (de exemplu, hrănirea) şi din interacţiunea cu acestea. Acestea includ învăţarea gesturilor unui animal de companie (de exemplu, dacă o pisică vrea să se joace sau să fie lăsată în pace) şi să interpreteze comportamentul animalului de companie, lucru care e de folos şi în interacţiunile cu proprii semeni.
Este important să înțelegem că fiecare dintre noi are nevoi și preferințe diferite, iar legătura specială dintre oameni și pisici poate fi o sursă minunată de bucurie și suport emoțional în viața de zi cu zi.
Sursa foto: vecteezy.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau