Reţete la air-fryer: 6 preparate gustoase şi rapide
Dimensiune font:
Air-fryer-ul este una dintre cele mai cool invenţii din bucătărie. Acest tip de friteuza te ajută să prepari o mulţime de feluri de mâncare rapid şi foarte sănătos, fără să fie nevoie să foloseşti cantităţi mari de ulei. Unde mai pui că nu ocupă mult spaţiu şi este un aparat foarte uşor de folosit.
Descoperă mai jos 6 preparate delicioase pe care le poţi face la air-fryer în doi timpi şi trei mişcări:
Cartofi prăjiţi cu tzatziki
Cartofii prăjiţi se prepară uşor la friteuza cu aer cald, fără să fie nevoie de cantităţi mari de ulei. Dacă îţi doreşti o reţetă simplă şi uşoară de cartofi prăjiţi, încearcă variantă la air-fryer cu un sos tzatziki homemade alături.
Tot ce trebuie să faci este să cureţi şi să tai cartofii şi să îi pui în friteuza cu aer cald. Adaugă un strop de ulei, condimentele preferate şi setează programul potrivit. De obicei, pentru o cantitate medie de cartofi, aceştia vor sta în air-fryer 20 de minute la 200 de grade.
Sosul tzatziki se prepară şi el foarte rapid. Mărunţeşte un castravete, stoarce-l bine cu ajutorul unui tifon, iar apoi amestecă-l cu iaurt grecesc şi un căţel de usturoi zdrobit. Adăugă sare şi piper şi sosul este gata.
Pui crispy
Dacă îţi e pofta de pui crispy, afla că îl poţi pregăti uşor la friteuza cu aer cald, fără să fie nevoie de baie de ulei. Foloseşte piept de pui sau chiar pulpe dezosate, în funcţie de preferinţe. Trece bucăţile de carne prin faină, mai apoi prin ou, iar la final prin fulgi de porumb zdrobiţi. Nu uita să adaugi condimente în făină şi/sau fulgii de porumb, pentru un gust bogat.
La final, pune bucăţile de pui în air-fryer la 180 de grade pentru 15-20 de minute, în funcţie de grosimea lor.
Burger de vită
Un burger de vită homemade va fi gata în 10-15 de minute dacă foloseşti friteuza cu aer cald. Pregăteşte chiflele, sosurile şi legumele proaspete, iar palinele de carne pune-le în air-fryer pentru 8-10 minute, în funcţie de grosimea lor.
Chiflele se pot rumeni şi ele în air-fryer, pentru câteva minute, la temperatura medie.
Dacă îţi doreşti o garnitură delicioasă şi sănătoasă, alege cartofii prăjiţi peparati tot la friteuza cu aer cald, cu o cantitate minimă de ulei. Un air-fryer de dimensiuni mari îţi va fi util pentru a prepara mai multe feluri de mâncare în acelaşi timp, precum carnea şi cartofii.
Omletă cu legume
Micul dejun se poate pregăti uşor la air-fryer. Poţi să pregăteşti omleta cu legume în doar 10 minute. Ai nevoie de forme de silicon, pe care să le umpli cu ou bătut şi legumele preferate. Poţi opta pentru ardei, ciuperci, ceapă verde sau roşii. Desigur, poţi completa reţetă şi cu caşcaval, mozzarella sau verdeţuri.
Pune formele de silicon în air-fryer la 180 de grade pentru 10-12 minute. Dacă oul nu este bine făcut după 12 minute, prelungeşte timpul de coacere până obţii consistenta dorită.
Chips-uri de legume
Poţi să pregăteşti acasă chips-uri de calitate, fără să fie nevoie să achiziţionezi astfel de produse din comerţ. De obicei, chips-urile din comerţ conţin aditivi, de la conservanţi şi până la potentiatori de aromă, dar şi cantităţi foarte mari de sare. Astfel, cea mai simplă şi sănătoasă soluţie este să îţi prepari chips-urile acasă. Cu ajutorul friteuzei cu aer cald te poţi bucura de o gustare delicioasă în doar 20 de minute.
Începe prin a felia foarte subţire legumele preferate. Poţi opta pentru cartofi, păstarnac, morcov şi sfecla, în funcţie de preferinţe. Mai apoi, pune legumele în air-fryer, adăugă un strop de ulei şi condimentele preferate. Coace-le pentru 25-30 de minute la 160 de grade şi amesteca din când ca să te asiguri că se gătesc uniform.
File de somon cu sparanghel
Dacă îţi doreşti să pregăteşti o reţetă sănătoasă şi gustoasă în 15 minute, atunci foloseşte air-fryer-ul ca să prepari file de somon cu garnitură de sparanghel. Fileul de somon se condimentează după gust şi se pune în air-fryer pentru 15 minute la 190 de grade. Dacă îţi place somonul mai bine făcut sau mai suculent, ajustează temperatura şi timpul de gătire după bunul plac.
Sparanghelul se poate prepara în tigaie sau la abur. Dacă vrei să găteşti uşor la abur, poţi folosi o oală sub presiune Tefal sau un multicooker Tefal One Pot.
Acest preparat se poate servi cu sosuri pe bază de iaurt sau muştar, iar dacă îţi doreşti o garnitură mai săţioasa, adăugă reţetei orez, bulgur sau cuşcuş.
Friteuza cu aer cald îţi va fi de folos ca să prepari mâncare plină de gust şi sănătoasă fără să petreci ore în şir în bucătărie. Foloseşte-o ca să pregăteşti cartofi prăjiţi, chips-uri, burgeri, pui crispy sau chiar peste prăjit şi vei renunţa complet la prăjirea în baie de ulei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau