S-a mai găsit o „cauză“ a morților subite | Nutriționiștii avertizează că uleiurile de gătit pot crește riscul apariției cheagurilor de sânge
Dimensiune font:
Cheagurile de sânge reprezintă un factor care poate genera probleme de sănătate, iar un nutriționist avertizează că uleiurile de gătit pot favoriza apariția acestor cheaguri, conform EVZ.
Rory Batt este nutriționist la Marvin’s Den și precizează că anumite uleiuri vegetale ar trebui evitate.
„Alimentele prăjite în ulei vegetal pot conduce, în timp, procesul de ateroscleroză (întărirea și obstrucția arterelor) care duce la cheaguri de sânge” a spus el.
Cheagurile de sânge reprezintă un factor care poate genera probleme de sănătate, iar un nutriționist avertizează că uleiurile de gătit pot favoriza apariția acestor cheaguri, conform EVZ
„Alimentele prăjite în ulei vegetal pot conduce, în timp, procesul de ateroscleroză (întărirea și obstrucția arterelor) care duce la cheaguri de sânge”, a spus el.
„Ele pot crește colesterolul, dar îl determină și să devină lipoproteine cu densitate scăzută, ceea ce este un lucru rău, deoarece acesta este colesterolul real care duce la deteriorarea pereților arterelor.
Pe lângă asta, încălzirea acestor grăsimi și a altora din ulei le poate modifica structurile chimice pentru a deveni inflamatoare.
Inflamația este unul dintre factorii cheie ai aterosclerozei. Joacă un rol în toate etapele dezvoltării sale, de la momentul în care plăcile încep să se formeze inițial, până la momentul în care acestea se acumulează și încep să obstrucționeze arterele”, a mai spus Batt.
Cercetările arată rate crescute de hipertensiune arterială, dereglarea lipidelor din sânge, ateroscleroză și disfuncție endotelială (vas de sânge) – toate elementele care duc la boli cardiovasculare și cheaguri de sânge”, mai spune Batt.
Un astfel de studiu a concluzionat că un consum de ulei de palmier crește riscul de boli tromboembolice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau