Pandemia de coronavirus, scrisă în cărțile Apocalipsei
Dimensiune font:
Cu două mii de ani în urmă, adepții Domnului L-au întrebat pe Iisus: „Care va fi semnul venirii Tale și al sfârșitului veacului?” (Matei 24:3). Domnul Isus a răspuns: „Veți auzi de războaie și vești de războaie. Vedeți să nu vă neliniștiți, căci aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfârșitul. Un neam se va ridica împotriva altui neam și o împărăție împotriva altei împărății. Va fi foamete, vor fi molime și cutremure în diverse locuri. Dar toate acestea sunt doar începutul durerilor nașterii” (Matei 24:6-8).
În prezent, au loc din ce în ce mai multe dezastre pe întreg mapamondul. Cutremure, epidemii, foamete, războaie și inundații au loc unele după altele. La sfârșitul anului 2019, a apărut un nou tip de coronavirus în Wuhan, China. Rata sa de transmitere este alarmantă; în doar câteva luni, au apărut cazuri în toată țara și China a fost scufundată imediat în haos. Multe provincii, municipii și sate sunt plasate sub carantină unele după altele, pe măsură ce numărul de decese continuă să crească. De asemenea, virusul s-a răspândit în peste douăzeci de țări din toată lumea.
De altfel, și în Apocalipsă este anunțată epidemia, mesager fiind Calul Galben. „Când a rupt Mielul pecetea a patra, am auzit glasul făpturii a patra zicând: „Vino și vezi!" M-am uitat și iată că s-a arătat un cal gălbui. Cel ce stătea pe el se numea Moartea, și împreună cu el venea după el Locuința morților. Li s-a dat putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabia, cu foamete, cu molimă și cu fiarele pământului”.
Calul gălbui este numit Moartea. Este singurul călăreț care nu este descris purtând o armă sau un alt obiect. In schimb, el este urmat de Hades. Ilustrațiile îl înfăţişează având o coasă, o sabie, sau o altă unealtă.
Simbolismul celui de al Patrulea Cavaler al Apocalipsei a pus multe minți la încercare. În scrierile vechi, grecești, calul era palid. Cuvântul, epitetul, era chloros, o culoare galben-verzuie, bolnăvicioasă. De fapt în cea mai veche Biblie, păstrată în Irlanda de Sf.Patrick, care astăzi se numește KJV, se spune despre acest lucru că ar ”fi vorba despre ciumă” (Matei, 24:7). Ciuma este pomenită în multe pasaje din diferitele cărți din Biblie. O catalogare târzie, de seccol XIV, sub influența catastrofalei epidemii de ciumă din Europa, adusă tot din China. Așa că toate bolile contagioase au fost denumite ciume, în Biblie. A patra parte a Pământului este exact ocupată de rasa galbenă care suferă cel mai mult de pe urma coronavirusului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau