„Frumusețea și arta pot fi folosite ca mijloace puternice în procesul terapeutic și de creștere personal”

1interviu adina martinescu

Dimensiune font:

| 05-03-2024 08:55

 * dialog cu Adina Martinescu, terapeut holistic

Într-o lume în care finanțele și spiritualitatea sunt adesea văzute ca domenii separate, există o necesitate crescută pentru integrarea lor armonioasă în căutarea noastră de echilibru și împlinire. Multe persoane îmbrățișează și practică terapiile spirituale, oferindu-și o perspectivă holistică și ghidare autentică în procesul de dezvoltare personală. În plus, când această abordare este adusă de către o femeie pasionată de creșterea personală, impactul său devine deosebit de puternic, încurajând echitatea de gen și promovând valori esențiale precum compasiunea și empatia.

Prin integrarea aspectelor spirituale în abordarea lor, acești profesioniști nu numai că oferă clienților lor instrumentele necesare pentru gestionarea eficientă a banilor, dar îi ajută și să-și descopere și să-și împlinească potențialul pe deplin. Atunci când această abordare este adusă de către o femeie pasionată de dezvoltare personală, efectul său este amplificat, aducând cu sine o nouă paradigmă în modul în care privim finanțele, spiritualitatea și rolul femeilor în aceste domenii. Despre toate aceste detalii am stat de vorbă cu Adina Martinescu, terapeut holistic și managerul unui post de televiziune din Iași

- Cine este profesionistul Adina Martinescu și femeia Adina Martinescu? Ce vise ai?

- Profesionistul Adina Martinescu este o combinație de experiență solidă în mediul corporativ cu o dedicare continuă față de creșterea personală și evoluția spirituală. In 2022, dupa 17 ani de lucru în corporație am fost deschisă la o reconversie profesională și astfel, la 41 de ani, am acceptat provocarea de a deveni manager de studio TV și realizatoare de emisiuni radio-TV, făcând totul intutiv, empatic și cu mare pasiune. Ca profesionist, îmi place să mă dedic constant perfecționării abilităților mele care să mă conducă la rezultate remarcabile în orice proiect mă implic. Ca femeie, Adina este un om sensibil și iubitor, aflat într-o continuă călătorie de creștere personală și profesională. Visul meu este să reușesc să îi inspir pe alții prin modul meu autentic de a fi, prin sinceritate, blândețe, deschidere, empatie. Mereu mi-a plăcut să susțin oamenii în căutările lor spre autenticitate și fericire și să contribui la crearea unei lumi mai armonioase și mai echitabile.

 Am învățat astfel să ascult cu atenție și să înțeleg dorințele și nevoile clienților

 - Cum ai integrat experiența ta din lumea vânzărilor în practica ta de terapie și în dansul energetic?

- Experiența mea în vânzări mi-a dezvoltat abilitățile de comunicare, empatie și înțelegere a nevoilor individuale. Aceste abilități m-au ajutat să creez legături autentice cu clienții mei și să îi sprijin în călătoria lor de vindecare și creștere personală. În 2020 în paralel cu cariera în mediul corporatist am făcut un pas în lumea terapiilor complementare și am ales să urmez cursurile de practician și facilitator Access Bars care m-au deschis și mai mult spre oameni prin practica terapiei Access Bars și a organizării de cursuri de facilitare a conștiinței. Ulterior, în 2021 aveam să descopăr dansul energetic, o terapie energetică de vindecare a sufletului de mare profunzime și să mai adaug practicii mele în susținerea celorlalți încă un instrument de echilibrare pentru trup- suflet și spirit.

În practica terapeutică și în facilitarea dansului energetic, interacțiunea și conectarea cu ceilalți sunt esențiale. Am învățat astfel să ascult cu atenție și să înțeleg dorințele și nevoile clienților, ceea ce m-a ajutat să personalizez sesiunile de terapie și dans energetic pentru a se potrivi fiecărei persoane în parte. Dansul energetic este o formă de exprimare liberă și vindecare emoțională, în care îmi permit să mă conectez cu sinele meu autentic și să împărtășesc această experiență cu alții într-un mod terapeutic și eliberator.

- Cum poate dansul energetic să fie un instrument puternic pentru eliberarea emoțională și pentru conectarea cu sinele interior?

- Dansul energetic poate fi un instrument puternic pentru eliberarea emoțională și conectarea cu sinele interior prin intermediul mișcării corpului și a expresiei creative. Prin dans, indivizii pot să își elibereze emoțiile reținute și să experimenteze o stare de flux și de liberă exprimare. Mișcarea ritmică a corpului poate ajuta la eliberarea tensiunilor și a blocajelor emoționale, facilitând astfel procesul de vindecare și de autocunoaștere. În plus, dansul energetic poate stimula conexiunea cu sinele interior prin intermediul explorării și exprimării liberului flux de energie, permițând individului să intre în contact cu aspectele mai profunde ale ființei sale și să descopere noi niveluri de înțelegere și armonie interioară.

 „Mi-am propus să creez conținut inspirațional și educativ care să susțină evoluția personală a tuturor celor interesați de cunoaștere

 - Cum crezi că poți utiliza platformele media pentru a promova mesajele tale de creștere spirituală și de echitate între sexe?

- Platformele media sunt o modalitate puternică de a transmite mesaje și de a ajunge la un public larg. În experiența avută ca manager al unui studio de televiziune, mi-am propus să creez conținut inspirațional și educativ care să susțină evoluția personală a tuturor celor interesați de cunoaștere. Prin emisiuni, interviuri și alte forme de conținut media, mi-am propus să aduc în prim-plan subiecte importante legate de dezvoltarea personală și să încurajez o abordare echilibrată și respectuoasă între sexe în toate aspectele vieții. Astfel, în studioul TV am invitat experți și am încurajat discuțiile constructive care să stimuleze schimbarea și evoluția în aceste domenii.

- Cum îți gestionezi propriile vise și pasiuni în viața ta agitată și plină de activități diverse?

- Gestionarea propriilor vise și pasiuni într-o viață agitată necesită prioritizare și organizare. Îmi fac timp în programul meu pentru activitățile care îmi aduc bucurie și satisfacție personală, iar practicile mele de gestionare a stresului și de echilibrare a vieții mă ajută să rămân concentrată și motivată în atingerea obiectivelor mele personale și profesionale.

- Cum crezi că putem folosi frumusețea și arta în scopuri terapeutice și de creștere personală?

- Frumusețea și arta pot fi folosite ca mijloace puternice în procesul terapeutic și de creștere personală, oferind o modalitate non-verbală de exprimare și explorare a emoțiilor și a sinelui interior. Prin participarea la activități artistice precum pictura, dansul, muzica sau teatrul, indivizii pot descoperi aspecte ascunse ale lor și pot găsi căi de vindecare și integrare a traumelor sau a blocajelor emoționale. Astfel, frumusețea și arta devin vehicule pentru introspecție, autocunoaștere și eliberare emoțională.

- Care sunt planurile tale de viitor în ceea ce privește practica ta terapeutică și implicarea ta în media?

- În ultimii doi ani, energia mea a fost canalizată spre proiectul de televiziune, iar zona de terapii complementare a rămas în plan secund. Acum continuu acest proiect mai departe în scopul organizării cursurilor de dezvoltare personală ce se vor ține în studioul de televiziune.

- Ce sfaturi ai pentru femeile care se confruntă cu discriminare și dificultăți în atingerea obiectivelor lor profesionale și personale?

- Pentru femeile care se confruntă cu discriminare și dificultăți în atingerea obiectivelor lor, încurajez să rămână puternice, determinate și să-și continue lupta pentru drepturile și aspirațiile lor. Sfatul meu este să caute sprijin în comunitate, să își găsească vocea și să se implice în activități și rețele care promovează egalitatea și solidaritatea între femei. Este important să nu renunțe și să fie perseverente în urmărirea viselor lor, știind că au dreptul să se realizeze profesional și personal într-un mod echitabil și respectuos.

 Este esențial să promovăm toleranța, acceptarea și respectul și să încurajăm deschiderea și înțelegerea față de perspectivele și identitățile individuale

 Cum îți încurajezi clienții să-și urmeze propriile lor vise și pasiuni în ciuda presiunilor sociale sau a constrângerilor personale?

- Încurajez clienții să-și urmeze visele și pasiunile lor printr-o abordare holistică și empatică. În primul rând, îi ajut să identifice și să exploreze cu încredere ceea ce îi pasionează cu adevărat. Apoi, îi sprijin să identifice și să depășească obstacolele și constrângerile personale, oferindu-le un mediu sigur și suportiv în care să-și exprime și să-și exploreze potențialul. În plus, îi încurajez să își dezvolte încrederea în sine și să își asume riscuri în vederea atingerii obiectivelor lor, reamintindu-le că merită să urmărească ceea ce îi face fericiți și împliniți.

- Cum crezi că putem promova o cultură în care fiecare individ să fie apreciat și susținut în exprimarea liberă a sinelui său?

- Promovarea unei culturi în care fiecare individ să fie apreciat și susținut în exprimarea liberă a sinelui său implică educarea și sensibilizarea societății cu privire la diversitatea și unicitatea fiecărei persoane. Este esențial să promovăm toleranța, acceptarea și respectul și să încurajăm deschiderea și înțelegerea față de perspectivele și identitățile individuale. Prin intermediul educației, artei, mass-mediei și activismului social, putem contribui la crearea unui mediu în care fiecare individ să se simtă liber să își exprime autenticitatea și să își dezvolte potențialul fără teama de discriminare sau judecată.

Un aspect fundamental al terapiilor și dezvoltării spirituale constă în capacitatea lor de a întări ființa umană în întregime. Astfel, aceste practici nu se limitează doar la tratarea simptomelor fizice sau mentale, ci vizează și vindecarea rănilor adânci ale sufletului. Terapeuții și ghizii spirituali ne învață să ne conectăm cu noi înșine și cu energia divină din univers, oferindu-ne instrumentele necesare pentru a ne vindeca trecutul, a trăi prezentul în deplină conștiență și a ne înfăptui potențialul.

Un alt aspect crucial al terapiilor și dezvoltării spirituale este capacitatea lor de a ne oferi perspective noi și mai înalte asupra vieții și a existenței umane. Într-o lume în care suntem adesea cufundați în superficialitate și în lupta pentru supraviețuire, terapia și căutarea spirituală ne încurajează să ridicăm privirea către aspectele mai profunde și mai semnificative ale existenței noastre. Prin meditație, rugăciune, yoga, sau alte practici spirituale, ne deschidem inima și mintea către înțelepciunea universală și către cunoașterea de sine profundă.

 Terapia și dezvoltarea spirituală ne oferă un refugiu în mijlocul furtunii, un loc sacru în care ne putem regăsi și reîncărca. În aceste spații sigure, avem libertatea de a ne exprima autenticitatea și vulnerabilitatea, fără teama de a fi judecați sau criticați. Aici, putem căuta răspunsuri la întrebările noastre cele mai presante și putem primi sprijin și încurajare din partea celor care ne înțeleg și ne susțin.

În plus, terapia și dezvoltarea spirituală ne ajută să construim conexiuni autentice și profunde cu ceilalți și cu lumea înconjurătoare. Prin explorarea și înțelegerea propriei noastre spiritualități, devenim mai deschiși și mai empatici față de experiențele și perspectivele altora. Această empatie și această înțelegere ne ajută să construim relații mai armonioase și mai satisfăcătoare, atât cu ceilalți oameni, cât și cu mediul înconjurător.

 A consemnat Maura ANGHEL

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
bancul zilei

05:46

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Accident mortal la Flămânzi
29/04/2024 13:23

Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit in urma unui accident rutier produs in noaptea de duminică spre luni pe un drum judeţean care leagă oraşul Flămanzi de comuna Prăjeni, au anunţat reprezentan ...

Dublă surpriză a Romanian Creative Week pentru comunitatea artistică: magazin offline și platformă online pentru vânzarea lucrărilor artiștilor invitați
29/04/2024 13:06

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE, si partenerii săi au pregătit, odată cu cea de-a patra editie, două surprize speciale pentru comunitatea art ...

Filarmonica MOLDOVA din Iași vă invită la concertele din 10 și 17 mai!
29/04/2024 12:45

Vineri, 10 mai 2024, ora 19:00 - Casa de Cultură a Studentilor Iasi – CONCERT SIMFONIC Orchestra simfonică a Filarmonicii MOLDOVA din Iasi Dirijor: RADU POSTĂVARU Solist: DRAGOS MÂNZA - vioar ...

Proiectul „ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie” a ajuns la final
29/04/2024 11:45

Marti, 30 Aprilie, ora 11.00, la sediul Ateneului iesean, va avea loc Conferinta de inchidere a proiectului „ZETgeneration – Zambet, Empatie, Terapie”, proiect implementat de către Ateneul Na ...

Un șofer de la Ambulanță a făcut AVC în timp ce se afla la volan
29/04/2024 11:12

Un ambulantier in varstă de 57 de ani, de la substatia de ambulantă Rădăuti a SAJ Suceava, a făcut, sambătă, un accident vascular cerebral (AVC) in timp ce se afla la volan, in misiune de salvare, anunt ...

  Alege bunătățile de Paște, de la Mamma Mia!
29/04/2024 08:00

  Alege bunătătile de Paste, de la Mamma Mia! Sărbătorile Pascale sunt despre bunătate, familie, bucurie si bucate traditionale. Asa că adună-i pe cei dragi la masă si bucurati-vă de gustul ...

Spectacol plin de emoție la Opera Iași, în Joia Mare
29/04/2024 07:54

Prima reprezentatie a lunii mai programată de Opera Natională Romană din Iasi are loc joi. De la ora 18:30, in Sala Mare, publicul va putea urmări un spectacol incărcat de emotie, lucrarea vocal-simfonic ...

Iașul, dominat de violență. Poliția rezistă cu greu
29/04/2024 07:45

În realitate, cel puţin pe raza judeţului Iaşi, e, de departe, cea mai frecventă infracţiune. Lovire sau alte violenţe, articolul 193 din Noul Code Penal. Adică, pumni in cap, şuturi in figură, c ...

Liceul de Informatică are două echipe în finala celui mai important concurs de robotică din lume!
29/04/2024 07:45

Bucurie, preţuire şi admiraţie pentru echipele CyLiis & Peppers. Cele două echipe de la Liceul Teoretic de Inflormatică „Grigore Moisil” din Iaşi s-au calificat la MTI 2024, una dintre cel ...

  Serviciul de termoficare, concesionat pentru următorii 10 ani!
29/04/2024 07:30

Întruniti in sedintă ordinară, consilierii locali au aprobat, vineri, concesionarea serviciului public de termoficare, impreună cu regulamentul si caietul de sarcini pentru scoaterea la licitatie. Potr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei