„Zborul devine sigur și strălucitor dacă ai oameni care cred în tine!”

1alina2

Dimensiune font:

| 25-03-2023 12:45

 * dialog cu hair-stylistul Alina Sburlea

 

Una dintre cele mai importante calități ale unei persoane este frumusețea sufletului care poate fi  dublată de cea fizică. De cele mai multe ori, se accentuează reciproc. Sentimentele calde față de o persoană ne determină să îi atribuim o serie de calități și să o apreciem. Cu atât mai mult cu cât are pasiuni legatet de frumusețe, în sensul de a o oferi mereu așa cum face Alina Sburlea, un hair-stylist pasionat. Am stat de vorbă cu Alina despre frumusețe, despre suflet și despre femei.

- Sunteți un hair stylist cunoscut, aveți o carieră frumoasă. Ce v-a atras în acest domeniu?

- M-a sedus frumosul, faptul că acest domeniu îmbină atât de armonios arta cu încrederea care se vede imediat în atitudine, cu creativitatea, eleganța și starea de bine. E un domeniu plin de satisfacții și oportunități ce îmi oferă ocazia de a face o diferență pozitivă în viața celor ce vin în contact cu mine!

- Nu a fost prima opțiune în carieră. Cum ați început călătoria pe acest tărâm al frumuseții? Câte femei ați bucurat până acum cu harul și darul dvs?

- Am început acest drum la 29 de ani. Eram în concediu de maternitate și căutam un curs care să mă  ajute să îmi înțeleg părul. Am un păr foarte creț și îmi era greu să îl aranjez. Ceea ce la început a fost un curs, a devenit pasiune mai apoi.  Ajunsesem să petrec mai tot timpul căutând informații și exersând foarte mult orice avea legătură cu părul. Recent am avut un moment de revelație - peste 9.000 de femei s-au bucurat de magia mâinilor mele!

- Carieră fără provocări nu există. Mă întreb care au fost în cazul dvs?

- La începutul carierei, familia nu credea în aceste abilități ale mele. Este foarte important ca și cei dragi să creadă în tine! Îmi plăcea prea mult și mi-am continuat visul până când într-o zi au crezut și ei! Zborul devine sigur și strălucitor dacă ai alături oameni ce cred în tine! O altă provocare a fost comunicarea. Un hair stylist bun trebuie să aibă abilități solide de comunicare, cunoștințe de psihologie, disciplină, conduită, educație continuă și actualizări în tendințe pentru reușită! Citesc foarte mult și mă inspir de la oameni mari din diferite domenii!

- Care este cel mai frumos lucru care vi s-a întâmplat în viață?

- Cel mai frumos lucru ce mi s-a întâmplat în viață este familia. Familia îmi oferă sprijin emoțional, echilibru, suport și este sursa de fericire, bucurie și împlinire. Și mai am un lucru la fel de important: faptul că mi-am găsit vocația și mă bucur de ceea ce fac! Mi se pare senzațional să muncești și să simți că nu muncești!

- Ați ajutat mereu femeile să fie frumoase. Cum arată un om frumos?

- Un om frumos strălucește din interior spre exterior. Ce fac eu la exterior este o prelungire a interiorului. De aceea, o ascultare activă și prezentă ajută să te cunosc, chiar dacă discutăm doar cinci minute. Personalitatea și calitățile interioare ale unei persoane, cum ar fi bunătatea, înțelegerea, compasiunea sau umorul, pot fi la fel de frumoase și atractive ca și frumusețea fizică. Sunt de acord că toți ne naștem cu calități, indiferent de rolurile pe care le avem în societate. Toți suntem frumoși și unici. Ce fac eu este să descopăr omul din spatele rolurilor atât cât îmi este permis să „citesc”. Părul este o extensie a personalității!

- Sunteți o femeie de afaceri tânără, dar care a reușit să adune o experiență foarte bogată. Cât de greu este să te menții pe piață?

- Când e vorba de pasiune e ușor pentru că focusul și interesul tău sunt doar acolo!  Mi-am dorit mereu să știu, am fost curioasă cum se face! Cred cu tarie că investiția în educație, în formare te ajută să îți păstrezi cunoștințele la tot ce este nou. Perseverența și dedicarea te ajută să te menții pe o piață în continuă dezvoltare! Este important să fii la curent cu tendințele și inovațiile din industrie, sa fii conectat la nevoile clienților, să participi la evenimente din domeniu tău, să fii prezent, practic să îți dorești să te dezvolți pe toate planurile.

- Sfera dezvoltării personale vă fascinează și sunt sigură că aveți planuri și în acest sens.

- Da, iubesc dezvoltarea! Aș putea vorbi muult despre  acest subiect, de altfel toate întrebările au fost cu profunzime. Sfera dezvoltării personale este importantă pentru că m-a ajutat și mă ajută să mă înțeleg pe mine însămi mai bine și să îmi dezvolt potențialul. Când suntem conștienți de propriile noastre puncte tari și slabe putem lua decizii mai bune, putem să ne îmbunătățim abilitățile și să ne creștem nivelul de încredere în sine. Dezvoltarea personală m-a ajutat să îmi sporesc abilitățile de comunicare și să construiesc relații sănătoase cu cei din jurul meu. Practic, mă ajută să fiu versiunea mea îmbunătățită! În acest an mă voi înscrie la Facultatea de Psihologie pentru că asta simt să fac. Mă fascinează ființa umană, creierul, cum ne creeam realitatea prin gânduri și simțiri și ce impact are ce dăm mai departe.

 

- Carieră, familie, copii. Cum mențineti echilibrul? Ați simțit vreodată apăsarea acestor roluri?

- Echilibrul are granițele foarte fine. Am avut perioade când eram solicitată foarte mult la job și mă simțeam vinovată că neglijam familia. Cu trecerea anilor, mi-am dat seama că timpul este calitativ dacă este stare de prezență, adică timpul petrecut cu ei e doar despre ei și cu ei. La fel și la job. De câte ori am ocazia, mă refugiez lângă ai mei, cu ai mei. Oaza de liniște, creativitate, putere, sprijin, energie, iubire, pace interioară e în familie. Revitalizarea mea sunt ei.

Am simțit apăsarea, dar am pus focus pe pozitiv. Văd pozitivul în orice negativ și astfel trec mai ușor peste orice!

- Care este cel mai mare vis al dvs?

- I dream BIG! Cel mai mare vis este ca armonia să dăinuie și toți oamenii să cunoască iubirea! Visul  de a le vedea perpetuate în rândul oamenilor ar aduce multă fericire și pace în lume. Prin gesturi mici, dar semnificative de iubire și de înțelegere față de cei din jurul nostru putem contribui la a le avea!

A consemnat Maura ANGHEL

 

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
19/04/2024 21:02

 Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa in judecată de către procurorii DIICOT in dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte m ...

Ministrul Sănătăţii a venit la inaugurarea lucrărilor de la Spitalul Regional de Urgențe
19/04/2024 18:05

    Ministrul Sănătăţii a venit la inaugurarea lucrărilor la cea mai importantă investiţie din Moldova ultimilor 30 de ani. Rafila are convingerea că Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi ...

Întâlnire transnațională în cadrul Proiectului „Folk Art and Culture”
19/04/2024 15:44

Complexul Muzeal National „Moldova” din Iasi este partener al proiectului Erasmus+ „Folk Art and Culture: Offering Educational Opportunities to Young People”, cod 2022-1-EL01-KA220-ADU ...

GALERIE FOTO - Primele utilaje au intrat pe șantierul viitorului Spital de Urgență
19/04/2024 13:11

 La Iasi, au inceput astăzi lucrările la viitorul Spital Regional de Urgentă, in prezenta ministrului Sănătătii, Alexandru Rafila. Ministrul a precizat că valoarea proiectului se apropie de 700 de ...

Maria, visează să danseze, dar are nevoie de ajutor
19/04/2024 10:30

Maria este o fetită de 10 ani veselă, deschisă, sociabilă. Iubeste muzica. Îsi doreste cu ardoare să ia ore de canto, să invete să cante la pian, să facă balet. Însă mai presus de orice vr ...

Șase copii de la Școala Carol I din Iași au dus joaca cu piesele Lego la un alt nivel
19/04/2024 07:33

* acestia, elevi in clasa a patra, vor reprezenta Romania la cea mai mare competitie de robotică la nivel mondial, in această vară, la Hong Kong * roboteii lor din Lego au cucerit juriul din Romania si urmea ...

 Concurs de ortografie la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”
19/04/2024 07:10

Sambătă, 20 aprilie 2024, de la ora 9:00, Colegiul National de Artă „Octav Băncilă” va găzdui a doua editie a Concursului Judetean de Limbă si Comunicare „Pastila Ortografică”, i ...

Se caută noi soluții pentru transportul metropolitan
19/04/2024 04:50

* imbunătătirea mobilitătii in Zona Metropolitană Iasi reprezintă o prioritate a autorităţilor, in conditiile in care populatia municipiului Iasi si a comunelor invecinate a depăsit deja 500.000 de locu ...

Chiar dacă temperaturile au scăzut, caloriferele rămân reci
19/04/2024 00:00

* pe adresa municipalitătii nu a venit pană acum, din partea asociatiilor de proprietari, nicio solicitare de furnizare a căldurii Scăderea accentuată a temperaturii inregistrată ultimele zile nu impune, ...

80% dintre români au luat măsuri pentru reducerea consumului de energie
18/04/2024 21:30

* cand vine vorba despre temperatura ideală din locuinte, aproape 50% dintre romani optează pentru o temperatură cuprinsă intre 22 si 24gradeC, si chiar peste, iar 45,8% spun că temperatura cuprinsă intre ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei