„Zborul devine sigur și strălucitor dacă ai oameni care cred în tine!”

1alina2

Dimensiune font:

| 25-03-2023 12:45

 * dialog cu hair-stylistul Alina Sburlea

 

Una dintre cele mai importante calități ale unei persoane este frumusețea sufletului care poate fi  dublată de cea fizică. De cele mai multe ori, se accentuează reciproc. Sentimentele calde față de o persoană ne determină să îi atribuim o serie de calități și să o apreciem. Cu atât mai mult cu cât are pasiuni legatet de frumusețe, în sensul de a o oferi mereu așa cum face Alina Sburlea, un hair-stylist pasionat. Am stat de vorbă cu Alina despre frumusețe, despre suflet și despre femei.

- Sunteți un hair stylist cunoscut, aveți o carieră frumoasă. Ce v-a atras în acest domeniu?

- M-a sedus frumosul, faptul că acest domeniu îmbină atât de armonios arta cu încrederea care se vede imediat în atitudine, cu creativitatea, eleganța și starea de bine. E un domeniu plin de satisfacții și oportunități ce îmi oferă ocazia de a face o diferență pozitivă în viața celor ce vin în contact cu mine!

- Nu a fost prima opțiune în carieră. Cum ați început călătoria pe acest tărâm al frumuseții? Câte femei ați bucurat până acum cu harul și darul dvs?

- Am început acest drum la 29 de ani. Eram în concediu de maternitate și căutam un curs care să mă  ajute să îmi înțeleg părul. Am un păr foarte creț și îmi era greu să îl aranjez. Ceea ce la început a fost un curs, a devenit pasiune mai apoi.  Ajunsesem să petrec mai tot timpul căutând informații și exersând foarte mult orice avea legătură cu părul. Recent am avut un moment de revelație - peste 9.000 de femei s-au bucurat de magia mâinilor mele!

- Carieră fără provocări nu există. Mă întreb care au fost în cazul dvs?

- La începutul carierei, familia nu credea în aceste abilități ale mele. Este foarte important ca și cei dragi să creadă în tine! Îmi plăcea prea mult și mi-am continuat visul până când într-o zi au crezut și ei! Zborul devine sigur și strălucitor dacă ai alături oameni ce cred în tine! O altă provocare a fost comunicarea. Un hair stylist bun trebuie să aibă abilități solide de comunicare, cunoștințe de psihologie, disciplină, conduită, educație continuă și actualizări în tendințe pentru reușită! Citesc foarte mult și mă inspir de la oameni mari din diferite domenii!

- Care este cel mai frumos lucru care vi s-a întâmplat în viață?

- Cel mai frumos lucru ce mi s-a întâmplat în viață este familia. Familia îmi oferă sprijin emoțional, echilibru, suport și este sursa de fericire, bucurie și împlinire. Și mai am un lucru la fel de important: faptul că mi-am găsit vocația și mă bucur de ceea ce fac! Mi se pare senzațional să muncești și să simți că nu muncești!

- Ați ajutat mereu femeile să fie frumoase. Cum arată un om frumos?

- Un om frumos strălucește din interior spre exterior. Ce fac eu la exterior este o prelungire a interiorului. De aceea, o ascultare activă și prezentă ajută să te cunosc, chiar dacă discutăm doar cinci minute. Personalitatea și calitățile interioare ale unei persoane, cum ar fi bunătatea, înțelegerea, compasiunea sau umorul, pot fi la fel de frumoase și atractive ca și frumusețea fizică. Sunt de acord că toți ne naștem cu calități, indiferent de rolurile pe care le avem în societate. Toți suntem frumoși și unici. Ce fac eu este să descopăr omul din spatele rolurilor atât cât îmi este permis să „citesc”. Părul este o extensie a personalității!

- Sunteți o femeie de afaceri tânără, dar care a reușit să adune o experiență foarte bogată. Cât de greu este să te menții pe piață?

- Când e vorba de pasiune e ușor pentru că focusul și interesul tău sunt doar acolo!  Mi-am dorit mereu să știu, am fost curioasă cum se face! Cred cu tarie că investiția în educație, în formare te ajută să îți păstrezi cunoștințele la tot ce este nou. Perseverența și dedicarea te ajută să te menții pe o piață în continuă dezvoltare! Este important să fii la curent cu tendințele și inovațiile din industrie, sa fii conectat la nevoile clienților, să participi la evenimente din domeniu tău, să fii prezent, practic să îți dorești să te dezvolți pe toate planurile.

- Sfera dezvoltării personale vă fascinează și sunt sigură că aveți planuri și în acest sens.

- Da, iubesc dezvoltarea! Aș putea vorbi muult despre  acest subiect, de altfel toate întrebările au fost cu profunzime. Sfera dezvoltării personale este importantă pentru că m-a ajutat și mă ajută să mă înțeleg pe mine însămi mai bine și să îmi dezvolt potențialul. Când suntem conștienți de propriile noastre puncte tari și slabe putem lua decizii mai bune, putem să ne îmbunătățim abilitățile și să ne creștem nivelul de încredere în sine. Dezvoltarea personală m-a ajutat să îmi sporesc abilitățile de comunicare și să construiesc relații sănătoase cu cei din jurul meu. Practic, mă ajută să fiu versiunea mea îmbunătățită! În acest an mă voi înscrie la Facultatea de Psihologie pentru că asta simt să fac. Mă fascinează ființa umană, creierul, cum ne creeam realitatea prin gânduri și simțiri și ce impact are ce dăm mai departe.

 

- Carieră, familie, copii. Cum mențineti echilibrul? Ați simțit vreodată apăsarea acestor roluri?

- Echilibrul are granițele foarte fine. Am avut perioade când eram solicitată foarte mult la job și mă simțeam vinovată că neglijam familia. Cu trecerea anilor, mi-am dat seama că timpul este calitativ dacă este stare de prezență, adică timpul petrecut cu ei e doar despre ei și cu ei. La fel și la job. De câte ori am ocazia, mă refugiez lângă ai mei, cu ai mei. Oaza de liniște, creativitate, putere, sprijin, energie, iubire, pace interioară e în familie. Revitalizarea mea sunt ei.

Am simțit apăsarea, dar am pus focus pe pozitiv. Văd pozitivul în orice negativ și astfel trec mai ușor peste orice!

- Care este cel mai mare vis al dvs?

- I dream BIG! Cel mai mare vis este ca armonia să dăinuie și toți oamenii să cunoască iubirea! Visul  de a le vedea perpetuate în rândul oamenilor ar aduce multă fericire și pace în lume. Prin gesturi mici, dar semnificative de iubire și de înțelegere față de cei din jurul nostru putem contribui la a le avea!

A consemnat Maura ANGHEL

 

Ca în fiecare an, dedicăm luna martie tuturor doamnelor și domnișoarelor cu rezultate deosebite în ceea ce fac. Tuturor le dorim să aibă o viață frumoasă, să își împlinească toate visele și să aducă mereu bucurie în jur.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Primăria Comunei Vlădeni, județul Iași, organizează licitație pentru concesionarea următoarelor suprafețe de teren: teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1691 mp, identificat cadastral cu nr. 61340, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 337.00 lei/an; teren situat în extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1948 mp, identificat cadastral T59 p 938/8, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 294.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61397, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Borșa, are o suprafață de 1318 mp, identificat cadastral cu nr. 61394, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 338.00 lei/an; teren situat în intravilan/extravilan sat Borșa, are o suprafață de 1500 mp, identificat cadastral cu nr. 61486, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 385.00 lei/an; teren situat în intravilan sat Vlădeni, are o suprafață de 1347 mp, identificat cadastral cu nr. 61509, aparținând domeniului privat al comunei Vlădeni, județul Iași, prețul de pornire al licitației este de 1535.00 lei/an. Concesionarea se face conform O.U.G nr. 57/2019 și H.C.L nr. 50/30.06.2021, H.C.L nr. 74/29.09.2021 H.C.L. H.C.L nr. 73/28.09.2021 H.C.L. 63/30.09.2020, H.C.L. 84/22.11.2021. Ofertele se depun la sediul Primăriei Comunei Vlădeni, județul Iași, până la data de 13.06.2023, ora 14.00. Sedința de deschidere a ofertelor în data de 14.06.2023, ora 10.00. Relații la sediul Primăriei și la telefon: 0233299690 și 0740122165.
TRANS SESE SRL, angajeaza Dispecer Transport International, se poate lucra de la distanta, dar trebuie experienta in domeniu si limba Spaniola la nivel mediu. DESCRIERE Candidatul ideal, Persoana analitica, cu buna capacitate de organizare si planificare; Persoana responsabila, organizata, atenta la detalii; Bune abilitati de comunicare, cu spirit de echipa; Cunostinte MsOffice (Word, Excel, Outlook); Buna intelegere a proceselor de rutare; Cunostinte de limba spaniola obligatoriu. Experienta de lucru in domeniu, ideal in companii cu activitate in transportul international de marfa reprezinta avantaj; Descrierea jobului Organizeaza, coordoneaza si planifica activitatea de transport zilnic; Transmite detaliile legate de transport soferilor si mentine legatura directa cu acestia; Monitorizeaza pozitia camioanelor si programul de activitate zilnica al soferilor pe care ii coordoneaza; Inregistreaza informatiile specifice curselor si conducatorilor auto in softurile interne; Urmareste si centralizeaza datele referitoare la situatia masinilor, status, pozitie, eventuale intarzieri la incarcare sau livrare; Mentine contactul permanent cu soferii pentru a remedia eventualele probleme ivite pe traseu (probleme tehnice, eventuale intarzieri, etc); BENEFICII: Pachet salarial motivant; Bonificari raportate la performanta si implicare; Mediu de lucru tanar si dinamic; Instrumente de lucru de ultima generatie; Formare profesionala continua; Posibilitatea dezvoltarii unei cariere in domeniul transporturilor. Pentru toate detaliile ne puteti contacta la: 0735316526
Concubinul mamei fetei de 12 ani găsită moartă în lada patului, dat în urmărire internațională
09/06/2023 15:28

Serbuc Ilie-Marcel - concubinul mamei fetei de 12 ani găsită decedată in lada canapelei, a fost dat in urmărire prin Europol şi incadrat la categoria "periculos". Mama fetei de 12 ani care a fos ...

Zilele Eminescu - 134 de ani de la moartea marelui poet
09/06/2023 13:52

  Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii ‘Mihai Eminescu’ va organiza, in perioada 13-16 iunie, Zilele Eminescu, cu prilejul implinirii a 134 de ani de la moartea marelui poe ...

Campanie de combatere a fugii de acasă
09/06/2023 13:47

Politia Romană, impreună cu Asociatia Telefonul Copilului si cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania au lansat campania natională de prevenire a disparitiilor de minori, mai exact a ple ...

Dimitrie Cantemir – 350
09/06/2023 13:45

În acest an marcăm 350 de ani de la nasterea principelui erudit Dimitrie Cantemir (1673-1723). Personalitate remarcabilă a culturii romane si, in multe privinte, a culturii europene, Dimitrie Cantemir a ...

Protest la Spitalul Județean Botoșani. 300 de cadre medicale au ieșit în stradă
09/06/2023 13:15

Peste 300 de angajaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ din Botoşani au organizat, vineri dimineaţă, un protest spontan faţă de decizia conducerii unităţii medicale de diminu ...

Finanțări nerambursabile de 600.000 de lei pentru proiecte culturale, la Neamț
09/06/2023 12:44

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ alocă 600.000 lei finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale, sociale şi sportive.  Suma cea mai mare, respectiv 300.000 lei, este repartizată proiectelor soci ...

UAIC a primit vizita Ambasadorului Norvegiei în România
09/06/2023 11:33

Vineri, 9 iunie 2023, Excelenta Sa Doamna Siri Beate Barry, Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Regatului Norvegiei in Romania, a efectuat o vizită la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” di ...

Turneu caritabil de șah pentru copii, la Iași
09/06/2023 10:15

Clubul Rotary Iasi Copou organizează a treia editie a Turneului de sah Rotary Iasi Copou, competitie caritabilă dedicată copiilor, care va avea loc sambătă, 10 iunie, incepand cu ora 10, in Palas Mall (zon ...

Tramvaiul ieșean, la 125 de ani – parada vehiculelor electrice noi
09/06/2023 10:14

  În contextul sărbătoririi a 125 de transport electric la Iasi, Primăria Municipiului Iasi si Compania de Transport Public Iasi invită iesenii să admire ultimele achizitii in materie de mijloa ...

  Un ieşean a fost bătut cu bâtele, nu i s-a restituit datoria, dar i-a iertat pe agresori
09/06/2023 10:12

Zilele trecute, magistraţii din cadrul Judecătoriei Răducăneni au decis incetarea proocesului penal impotriva fraţilor Cosmin şi Constantin M., inculpaţi pentru lovire sau alte violenţe, victima fiind c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei