Anul viitor, elevii ieșeni vor primi laptele și cornul fără întârzieri
Dimensiune font:
Deși nivelul de trai al județului Iași crește de la an la an, câteva comune continuă să se situeze la polul sărăciei * copiii din aceste localități depind de cornul și laptele oferite de autorități în unitățile școlare
Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care să alinieze unele modificări ale legislației europene, la cea româneacă. Acest proiect ar permite ca Programul pentru școli al României, prin care copiii primesc lapte, fructe și un produs de panificație, să poată fi aplicat de la începutul anului școlar, fără întârzieri. La Iași, programul nu a început la timp, astfel că, niciun elev din județul Iași nu beneficia de programul Guvernului „Lapte și corn” în luna decembrie a anului școlar 2022-2023.
Peste 82.000 de copii din județul Iași, înscriși în anul școlar 2022-2023, nu au beneficiat la timp de programul Guvernului. Unul dintre motive a fost cel legat de faptul că autoriățile au declanșat prea târziu licitațiile.
Deși nivelul de trai al județului Iași crește de la an la an, există totuși câteva comune ce se află la polul sărăciei. Copiii din aceste localități depind de cornul și laptele oferite de autorități.
Programul nu a început la timp, în special pentru produsele lactate. În 12 județe elevii nu primeau lapte sau produse din lapte în luna decembrie 2022, la 3 luni de la începerea școlii.
Părinții și elevii au de răspuns la un formular despre Programul pentru școli al României aferent perioadei 2017-2022. Sondajul este derulat de Miniterul Agriculturii, iar instituția trebuie să trimită Comisiei Europene rezultatele raportului de evaluare a Programului penru școli al României, până la data de 1 martie 2023. Denisa PINTILIE
În școlile ieșene învață 96 de copii ucraineni
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau