Autostrada Pașcani – Suceava, tot mai aproape de licitația finală!
Dimensiune font:
* estimată la 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport, autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent * trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă - Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km), care va avea o lungime totală de 62 de kilometri, traversând teritoriile a 13 unităţi administrativ-teritoriale și vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes naţional şi comunitar
Un nou pas important a fost făcut joi în privința construcției Autostrăzii Pașcani - Suceava: Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat Studiul de Fezabilitate, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR.
Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat că fiind parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani - Suceava (62 de km) are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport.
Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent: Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C și Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier Aeroport și Drum de legatură între DN29 şi Aeroport.
Trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă - Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km), care va avea o lungime totală de 62 de kilometri, traversând teritoriile a 13 unităţi administrativ-teritoriale și vecinătatea a 30 de arii naturale protejate de interes naţional şi comunitar. Viteza maximă de circulaţie pe această viitoare autostradă va fi de 120 km/h.
23 viaducte, 37 pasaje, 12 poduri, 8 parcări, cinci noduri rutiere...
Traseul autostrăzii Paşcani – Suceava include localităţile Paşcani, Valea Seacă, Lespezi, Tătăruşi, Tudora, Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udeşti, Vereşti, Salcea, Dumbrăveni şi Suceava.
Autostrada Paşcani - Suceava se conectează în municipiul Paşcani cu Autostrada A7 (Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani) și va îmbunătăţi condiţiile de circulaţie la nivelul reţelei rutiere naţionale de transport, contribuind la reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare.
Pe traseu vor fi construite inclusiv 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare, cinci noduri rutiere - Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces în DN29 și drum acces la Aeroport).
„Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret”, a menționat Grindeanu.
„Proiectul va ocupa o suprafaţă totală de 945 de hectare, cea mai mare parte fiind în Suceava, de 780 de hectare. Din punct de vedere al avizării, lucrarea a fost extrem de complexă, având în vedere că proiectul se află în vecinătatea a 30 de arii naturale protejate, din care fac parte păduri, râuri, fâneţe seculare, lunci, lacuri şi rezervaţii-monument al naturii, iar biodiversitatea nu trebuie să aibă de suferit”, a transmis Laurențiu Alexandru Păștinaru, preşedintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).
Proiectul are ca scop adaptarea reţelei rutiere naţionale la cererea reală de transport și va genera efecte socio-economice pozitive, inclusiv prin reducerea distanţelor și dezvoltarea regională prin extinderea zonei de influenţă economică a orașelor mari asupra localităţilor mai mici. Perioada de execuţie a proiectului este estimată la 30 de luni. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau