Bugetul Iașului, adoptat cu sprijinul unui consilier USR

1buget

Dimensiune font:

| 13-05-2021 00:00

În favoarea proiectului au votat cei 11 consilieri liberali, cei doi consilieri ai PMP şi Cezar Baciu (USR) * alţi doi consilieri USR prezenţi în sală s-au abţinut de la vot, în timp ce patru consilieri social-democraţi au părăsit incinta în momentul votului * „Voi vota în conformitate cu jurământul depus în faţa cetăţenilor municipiului Iaşi, sunt pentru bugetul municipiului Iaşi”, a spus Cezar Baciu, vot primit cu aplauze din partea colegilor din plenul CL * adoptarea bugetului local pe anul 2021 înseamnă, practic, posibilitatea achitării salariilor angajaților din învățământul preuniversitar privat, ai celor circa 5.000 de angajați din sectorul public care asigură transportul public, curățenia, întreținerea străzilor și spațiilor verzi, ale asistenților sociali și ale persoanelor cu nevoi speciale şi decontarea lucrărilor realizate de constructorii municipalităţii în cadrul investiţiilor derulate prin intermediul fondurilor europene


Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat, ieri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, a doua din această săptămână, după cea convocată luni, 10 mai.  Dacă precedentele două şedinţe s-au întins pe durata a 5-8 ore, ieri, în doar 30 de minute, a fost votat cel mai important proiect al oraşului. Însă şedinţa nu a fost scutită de dispute dat fiind faptul că în sală au fost prezenţi doar 20 de consilieri (11 PNL, 3 USR-PLUS, 4 PSD şi 2 PMP) din totalul celor 27, şase consilieri USR-PLUS fiind absenţi, în timp ce Ovidiu Laicu (PSD) a fost prezent online. Astfel, consilierul local USR-PLUS Iulian Neculau a solicitat amânarea şedinţei, având în vedere imposibilitatea colegilor săi de a putea fi prezenţi, în fizic, la vot, din cauza unor motive de ordin obiectiv. Consilierul USR-PLUS a mai spus că nu vede urgenţa convocării de către primar a şedinţei de îndată, al cărei unic punct de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Iaşi pentru anul în curs. supusă la vot, propunerea lui Iulian Nicolau a fost respinsă. „Urgenţa convocării acestei şedinţe este aprobarea bugetului oraşului, fără de care nu putem plăti furnizorii, nu putem plăti salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap, nu putem plăti funcţionarea centrelor de vaccinare şi nu putem asigura tranşele care ne revin, potrivit legii, pentru plata datoriei publice. De aceea, nu înţeleg ce ar putea fi mai urgent decât atât pentru dumneavoastră şi pentru formaţiunea politică din care facerţi parte”, a declarat primarul Mihai Chirica, ca răspuns la interpelarea consilierului Iulian Neculau.

La rândul său, Bogdan Balanişcu, liderul consilierilor locali PSD, a declarat că formaţiunea din care face parte înţelege urgenţa şi necesitatea adoptării bugetului pe anul 2021, însă reprezentanţii partidului sunt dezamăgiţi că atât PNL cât şi USR-PLUS blochează de câteva săptămâni aprobarea documentului. „PSD şi-a manifestat întotdeauna disponibilitatea ca Iaşul să aibă buget. Însă nu doar votul pentru buget este important. Important este şi faptul ca acest buget să fie dus la îndeplinire. De aceea, cerem PNL şi USR-PLUS să-şi asume guvernarea locală. PSD îşi menţine, în continuare, statutul de partid de opoziţie la Iaşi, a spus liderul consilierilor social-democraţi.

Importanţi sunt doar ieşenii, nu politica partidului

S-a trecut la apoi la votarea singurului proiect aflat pe ordinea de zi, la sugestia liberalului Eduard Boz,  procedându-se la un vot nominal. Surpriza a venit din partea lui Cezar Baciu (USR), care a votat în favoarea proiectului. „Voi vota în conformitate cu jurământul depus în faţa cetăţenilor municipiului Iaşi, sunt pentru bugetul municipiului Iaşi”, a spus acesta, moment care a declanşat aplauze din partea celorlalţi consilieri.

În final, cu 14 voturi (11 voturi de la PNL plus alte două de la PMP) şi două abţineri (Iulian Nicolau şi Diana Finkelştain, ambii de la USR PLUS) – consilierii PSD au părăsit sala de şedinţă - proiectul de buget al municipiului Iaşi pentru anul 2021 a fost aprobat. A fost pentru a treia oară când proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Iaşi a fost supus plenului Consiliului Local, după ce în cadrul şedinţelor desfăşurate pe 23 aprilie şi 10 mai, documentul a fost respins la diferenţă de un vot.

Cine a oferit „votul de aur”

Cezar Baciu a devenit membru al Consiliului Local (CL) la începutul acestui an. Inginer de profesie, el s-a aflat pe poziția 11 a listei USRPLUS pentru alegeri. Inițial, după alegerile din toamnă, Baciu a ratat intrarea în CL, însă a profitat de retragerea lui Filip Hăvârneanu, care a fost ales deputat. Cezar Baciu are 26 de ani și lucrează ca agent vânzări la firma Ciserom SA.

Mihai Chirica: „Unii parlamentari ai USR PLUS au încercat să schimbe gândirea raţională a consilierilor locali”

La scurt timp după încheierea şedinţei Consiliui Local, primarul Mihai Chirica a declarat că majoritatea care a votat bugetul oraşului a fost una construită prin raţiune. „Astăzi cu majoritatea mă reuşit să trecem bugetul local 2021. O majoritatea construită cu raţiune, venită după multe întâlniri şi zeci de amendamente au fost aprobate de zeci de milioane de lei”, a spus edilul-şef, care i-a nominalizat pe cei 14 consilieri care au deblocat criza din oraş. „Sunt cei 14 consilieri locali care prezenţi au votat bugetul municipiului Iași. Vreau să mulţumesc şi colegilor mei din executiv. Vreau să mulţumesc sindicatelor din instituţiile din municipiul Iaşi, care a continuat să muncească. Au lucrat pentru ieşeni, pentru noi, pentru oraşul nostru”, a mai spus primarul Iaşului.

Acesta a continuat să arunce săgeţi înspre cei care au generat şi întreţinut această criză. „Nu am niciun fel de resentiment nici faţă de consilierii locali care nu au votat bugetul. Vreau să le amintesc că lucrez în politica de 9 ani de zile. Din păcate unii parlamentari ai USR PLUS au încercat să schimbe gândirea raţională a consilierilor locali încercând să le deturneze într-un mod incorect ceea ce trebuie să facă pentru ieşeni. Vreau să-i mulţumesc domnului Cezar Baciu, iar jurământul pe care îl depui nu este o vorbă în vânt. Nu există în viaţa asta alt lucru pe care îl poate face un slujitor al comunităţii. De astăzi începem să construim din nou în Iaşi. A fost important şi pentru mine, am învăţat multe lucruri din dezbateri. Nu am înţeles de ce ceilalţi consilieri au ales politică în locul intereselor ieşenilor”, a mai spus Mihai Chirica. În fine, edilul-şef a avut şi un mesaj către social-democraţii ieşeni. „Între politică personală şi pentru comunitate alegeţi cea pentru comunitate, acesta este mesajul pentru PSD. Sunteţi oameni din educaţie, care vă câştigaţi veniturile. Nu lăsaţi politica să vă fure minţile. Vă doresc multă sănătate. Cu Dumnezeu înainte!”, a transmis Mihai Chirica.

Ce cred social-democraţii ieşeni

O altă reacţie a venit din partea liderul organizaţiei municipale a PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc. Acesta spune că Cezar Baciu a avut curajul să-și asume guvernarea locală alături de PNL și a votat pentru adoptarea proiectului de buget. „Este o situație de normalitate, USR- PLUS și PNL să-și asume guvernarea locală la fel cum se întâmplă și la nivel național”, spune Ostaficiuc. Acesta mai susţine că chiar dacă ședința a fost programată pe nepusă masă, aleșii PSD și-au făcut datoria față de ieșeni și s-au prezentat pentru a asigura cvorumul. „Social democrații rămân în continuare la părerea că propunerea de buget putea fi îmbunătățită și supusă unei dezbateri sub o altă formă, iar decizia luată de colegii din Consiliul Local de a ieși din sală a fost în conformitate cu acest lucru. Astfel, de acum înainte, PNL și USR- PLUS va trebui să meargă înainte în această formulă și să ducă la îndeplinire proiectul de buget așa cum a fost adoptat de către Consiliul Local al municipiului Iași”, a transmis Marius Ostaficiuc, președintele PSD Iași.

USR propune excluderea consilierului „trădător”

Singura reacţie venită din partea USR PLUS după şedinţa de ieri aparţine lui Cosette Chichirău. „Birourile județene reunite ale USR și PLUS Iași vor propune în aceasta seară (n.r. – ieri) Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid. Această excludere nu se poate face direct de către Biroul Local sau cel Județean din cauza faptului ca USR și PLUS sunt acum in procedura de fuziune”, a declarat şefa filialei. Indiferent de ce va decide partidul, Cezar Baciu poate rămâne consilier local întrucât, potrivit Codului Administrativ, chiar dacă mandatul unui consilier încetează dacă acesta îşi calitatea de membru al partidului pe lista căruia a fost ales, persoana în cauză poate ataca în instanţă decizia de excludere, păstrându-şi calitatea până la finalizarea procesului. Lucian STATE

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 200/89/2011, aflat pe rolul Tribunalului Vaslui şi C.E.C. Bank Sucursala Vaslui, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, precum şi a Codului de procedură civilă, a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „GENIALUL” S.R.L. Vaslui, cu sediul în mun. Vaslui, str. Alexandru cel Bun, bl. 187, sc. C, et. 2, ap. 12, judeţul Vaslui, cât şi terenul proprietatea lui Cordunianu Tudorel, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, ADRESA, Componenţa/Observaţii, Valoare - lei- 1. Construcţia C2 – magazin, birou, spaţiu odihnă, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui, suprafaţă construită 130,96 m.p., iar terenul pe care este amplasată construcţia nu aparţine debitoarei, 24.720,00 2. Bunuri mobile, Loc. Secuia, com. Muntenii de Jos, jud. Vaslui Vitrină frigorifică Mondial Elite, Rafturi PAL, Birou-masă PAL, Raft pâine lemn, Cântar electronic, Casă de marcat Datecs MP55A, 1.165,00. Preţul de pornire la licitaţie este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform hotărârii Adunării creditorilor din data de 23.03.2021. Vânzarea prin licitaţie publică pentru bunurile debitoarei va avea loc la data de 18.06.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv la până la data de 16.07.2021. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile şi 2.000 lei din valoarea activului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei pentru bunurile imobile şi 50,00 lei pentru bunurile mobile şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0335/566.035, 0727/850.575, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
1. Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Zemeș, str. Principală, nr. 200, Zemeș, judeţul Bacău, telefon 0234383037, fax 023438330, email adp@zemes.ro, persoană de contact Alupei Teofil. 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie închiriat: Spațiu nr. 1 (boxă), în suprafață de 16,03 m.p., ce face parte din imobilul Piață Zemeș, strada Principală nr.160, proprietate publică a Comunei Zemeș, pentru activități economice comerț sau servicii. Închirierea se face conform H.C.L. 82/17.05.2021, si O.U.G. nr. 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in Caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: de pe site-ul www.zemes.ro sau de la sediul U.A.T. Comuna Zemeș. 3.2. Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul instituției de la care se poate obține un exemplar din documentația de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, U.A.T. Comuna Zemeș, strada Principală nr. 200, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.3. Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 10 lei, se poate achita numerar la casieria UAT Comuna Zemeș. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 14/06/2021, ora 13.00. 4. Informații privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 23/06/2021, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Zemeș, strada Principală, nr. 200, județul Bacău. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: un exemplar. 5. Data și locul la care se va desfășura ședința publică de deschidere a ofertelor: 24/06/2020, ora 10.00, la sediul UAT Comuna Zemeș, str. Principală nr. 200, județul Bacău. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4, tel: 0234/514419, fax 0234/525211, email tr-bacau-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate, în vederea publicării: 26/05/2021
EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 24.06.2021, 01.07.2021, 08.07.2021, respectiv 15.07.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 19.279,60. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 43.048,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 79.807,60. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON,TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Incendiu la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”
23/06/2021 00:00

    Un incendiu violent a izbucnit, aseara, la Spitalul de Copii „Sfanta Maria” din Tătăraşi. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări, focul inzbucnind ...

Bazele de agrement se redeschid în plină caniculă
23/06/2021 00:00

Primăria Municipiului Iasi, prin Directia Exploatare Patrimoniu, pregăteste redeschiderea incepand cu ziua de joi, 24 iunie 2021, a incă două baze de agrement ale municipalitătii - Strandul Municipal si Ba ...

Oraşul Iaşi s-ar putea înfrăţi cu Bitola (Macedonia de Nord)
23/06/2021 00:00

  Primarul Mihai Chirica s-a intalnit ieri, 22 iunie 2021, cu Excelenta Sa Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord in Romania, care face in aceste zile o vizită de lucru la Iasi. La in ...

Bandă unică de circulaţie pe tronsonul CUG - Podu Roş
23/06/2021 00:00

  Municipalitatea ieşeană este mai hotărată ca oricand să ia măsuri pentru decongestionarea traficului auto din oraş, prin infiinţarea de „benzi unice” destinate exclusiv circulaţiei ...

Sistemul de termoficare va fi preluat de către Termo  Service SA
23/06/2021 00:00

  Sedinta extraordinară a Consiliului Local programată astăzi ar putea aduce schimbări importante in managementul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică la nivelul Municipiului Ias ...

Alertă cu bombă la Iași
23/06/2021 00:00

    O alertă cu bombă a pus pe jar autorităţile din Iaşi, după ce un geamantan suspect a fost lăsat in zona gării. În scurt timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia poliţişti, ...

Un traficant de droguri rămâne în închisoare pe motiv... de lene
22/06/2021 23:59

Ieşeanul Mihai Sebastian Roman (45 de ani) este incarcerat in Penitenciarul Iaşi din 14 mai 2019, el executand o pedeapsă de doi ani şi zece luni pentru săvarşirea infracţiunii de trafic de droguri de ri ...

Celebrul puşcăriaş Uţă „Haiducul” şi-a găsit naşul în Penitenciarul Iaşi
22/06/2021 23:59

Viorel Uţă (52 de ani), zis „Haiducul”, e unul din cei mai celebri deţinuţi care au fost cazaţi vreodată in Penitenciarul Iaşi. De loc din comuna nemţeană Ceahlău, individul a dobandit not ...

Aeroportul Iași: curse spre 24 de destinații externe din 14 țări
22/06/2021 22:00

Iasul este legat pe cale aeriană de cateva dintre cele mai importante aeroporturi ale lumii, printre acestea numărandu-se Frankfurt (din 2 iulie), Londra, Viena sau Bruxelles. Cele mai multe curse le opereaz ...

„Don Pasquale
22/06/2021 21:15

Aproape de finalul stagiunii 2020-2021, Opera Naţională Romană din Iaşi anunţă premiera operei Don Pasquale de Donizetti, (“drama buffa”), comedie spumoasă ale cărei roluri sunt interpretate ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei