COVID-19 atacă tot mai multe spitale ieșene!
Dimensiune font:
Şapte angajaţi ai Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi au fost confirmaţi pozitiv * și la Spitalul „Dr.C.I.Parhon” Iaşi au fost diagnosticate cu noul coronavirus patru cadre medicale * Iaşul a primit 110 doze din cel mai promiţător medicament în tratamentul anti-COVID * în următoarele zile ar urma să fie recoltate şi primele doze de plasmă de la pacienţi vindecaţi de COVID-19, la aproape trei săptămâni de la instalarea echipamentului special pentru astfel de proceduri
Şapte angajaţi ai Spitalului „Sfântul Spiridon” au fost confirmaţi COVID-19 pozitivi după ce toate persoanele, cadre medicale, asistente şi infirmieri, s-au aflat în vecinătatea unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. „Atunci când s-au identificat pacienți COVID pozitivi internaţi în secţiile spitalului şi cel mai recent e vorba de pacienţii internaţi la Clinica de Ortopedie, aceştia au fost transferaţi în spitale care primesc pacienţi COVID pozitivi, respectiv, Spitalul CFR. A fost testat tot personalul şi toţi pacienţii conform anchetei epidemiologice, iar pentru infirmierii şi asistentele care au fost pozitive, deşi asiptomatici, aceştia au fost transferaţi către Spitalul de Boli Infecţioase. Am efectuat internările de la domiciliu către Spitalul de Boli Infecţioase în cursul nopţii şi în cursul acestei dimineţi (n.r. – miercuri). Toate persoanele respective, toţi asistenţii, toţi infirmierii transferaţi, erau fără simptomatologie, în stare bună, stabili hemodinamic, fără manifestări, dar conform legislaţiei trebuie să fie internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi ţinuţi sub supraveghere”, a spus dr. Diana Cimpoeşu.
Patru teste au ieşit pozitiv la Parhon
După ce 100 de persoane din Spitalul „Dr.C.I.Parhon” Iaşi au fost testate – din sectoarele COVID sau non-COVID, conform procedurilor în vigoare, astăzi au fost fost prezentate primele rezultate. Din nefericire, 4 teste au ieşit pozitiv. „Există două doamne doctor , din secțiile Terapie Intensivă și Nefrologie, care au fost confirmate pozitiv COVID și două doamne infirmiere. Probabil toate persoanele au fost contaminate și si-au infectat cu acest virus tratând pacienți COVID pozitivi. Vorbim de cazuri care au fost direcționate la spitalul nostru pentru dializă sau cu altă patologie și care ulterior au fost confirmate pozitiv. Din pacate, în pofida purtării echipamentului de protecție, aceste persoane au fost confirmate pozitiv și direcţionate pentru internare la Spitalul de Boli Infecțioase”, a precizat dr.Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Dr.C.I.Parhon” Iaşi.
Iaşul a primit cel mai promiţător medicament în tratamentul anti-coronavirus
La Iaşi a început, studiul clinic cu Remdesivir, unul dintre medicamentele promiţătoare în tratamentul pentru COVID 19, acesta fiind administrat unui pacient aflat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase.
Noul medicament se va administra pacienţilor ventilaţi mecanic, spitalul ieşean având la dispoziţie tratament pentru 10 pacineţi – 110 doze. „Este un medicament antiviral specific pentru acest nou tip de coronavirus. Se dau două flacoane în prima zi, apoi, următoarele 9 zile – câte un flacon. Suntem la început de drum şi nu putem să facem o evaluare în ceea ce priveşte utilizarea sa”, a declarat dr.Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.
Dezvoltat de o firmă americană de tehnologie biologică, Remdesivir a fost iniţial testat ca tratament pentru Ebola şi alte coronavirusuri.
Rezultatele preliminare ale unui studiu global arată că pacienii care au fost trataţi cu acest medicament s-au recuperat mai rapid şia existat o mai redusă rată a mortalităţii.
Timpul recuperării cu Remdesivir este scurtat la 11 zile, de la 15 zile.
Și o altă veste bună, în următoarele zile ar urma să fie recoltate şi primele doze de plasmă de la pacienţi vindecaţi de COVID-19, la aproape trei săptămâni de la instalarea echipamentului special pentru astfel de proceduri. „La Centrul de Transfuzii am vorbit cu doamna directoare care este în faza premergătoare şi înţeleg că în cursul acestei săptămâni vom putea să luăm legătura cu pacienţii care îndeplinesc parametrii de recoltare a sângelui şi vom începe să recoltăm de la unu-doi pacienţi în acestă săptămână să vedem cum funcţionează lucrurile şi spunem că ne apropiem de ceea ce se aude că s-a întâmplat la nivel mondial în privinţa ultimelor achiziţii terapeutice, a precizat dr.Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi. Daniel BACIU, Ana POP
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau