Destule „uscături” în pădurea educației ieșene
Dimensiune font:
Răul cel mai puțin rău, când vine vorba de cei care-i vor învăța carte pe copiii românilor, vine de la Iași. Mai precis, aici, 56,08% dintre candidații la un loc de titular în învățământul preuniversitar au trecut cu brio examenul de titularizare. Adică, 747 persoane din 1.332 prezente au obținut peste nota 7. Din nefericire, au fost și destule „uscături” în pădurea educației ieșene, 13% dintre cei care-și doreau un loc în sistem (172 persoane) nereușind să treacă de nota 4,99! Mai mult, 4 candidaţi au fost eliminați din examen deoarece au încercat să copieze, iar 85 s-au retras din cursă.
La nivelul judeţului Iaşi, procentul notelor peste 7 obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă este de 56,08%, peste media naţională - care este 48% - şi în creştere faţă de rezultatele consemnate anul trecut (49,52%), judeţul Iaşi plasându-se astfel pe prima poziţie pe ţară, având cel mai mare procent de candidaţi cu note peste 7.
Procentul notelor între 5 şi 7 este de 31%. Astfel, Inspectoratul Şcolar se poate lăuda că rata de promovabilitate este de 87,08%. Mai precis, alte 413 persoane vor putea opta pentru un post de suplinitor în statul de funcții al școlilor ieșene.
Comparativ, rata de promovare a absolvenţilor de liceu care au susţinut examenul de Bacalaureat este de 85,2% şi au picat doar 21%.
Din promoţia curentă, 57,31% dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare au obţinut note peste 7. Inspectoratul Şcolar se bucură că Iaşul s-a situat, din nou, peste media pe ţară, care este 44,99%, şi că procentul este superior celui de anul trecut (46,1%) şi plasează judeţul Iaşi, din nou, pe prima poziţie pe ţară. „Sunt 11 candidaţi care au obţinut nota 10, Iaşul fiind al doilea judeţ din ţară din perspectiva notelor maxime obţinute de candidaţi. Sunt 736 candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, iar 413 de candidaţi au note între 5 şi 6,99. La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 1423 de candidaţi din totalul de 1768 de candidaţi care îndeplineau condiţiile pentru a susţine proba scrisă", a spus Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.
În centrele de evaluare au fost notate 1.332 de lucrări, întrucât: 85 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, lucrările a 4 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei, iar doi candidaţi au fost eliminaţi din examen.
Contestaţiile referitoare la rezultatele obţinute în cadrul probei scrise a Concursului naţional de Titularizare se depun la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, până miercuri la ora 12.00, în scris.
Contestaţiile pot fi transmise şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi prin poştă electronică, la adresa de e-mail titularizare@isjiasi.ro până în data de 19 iulie, la ora 12:00.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în şedinţele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27-28 iulie.
Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 la proba scrisă. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau