Edilii Iaşului, supăraţi pe furnizorii de utilităţi!
Dimensiune font:
Asfaltările unor străzi din oraş sunt urmate de spargerea lor, pe motiv că mai trebuie montată o conductă * astfel de situaţii apar întrucât furnizorii de utilităţi nu-şi sincronizează programul de investiţii cu cel al municipalităţii
Eforturile municipalităţii, de a moderniza infrastructura rutieră, sunt date peste cap de firmele de utilităţi. Că vorbim de apă şi canalizare sau de conducte de gaz sau de cabluri de electricitate, nu există cartier în care o asfaltare, fie ea parţială, să nu fie urmată de solicitări pentru îngroparea unor reţele. Lucrurile ar fi mult mai simple dacă furnizorii de utilităţi s-ar „mula” pe programul de investiţii al municipalităţii, însă firmele de profil au alt ritm în ceea ce priveşte lucrările. Dovada cea mai bună o reprezintă Copou. Aici, străzi precum Dr. Vicol, Coşbuc sau Dumbrava Roşie au fost modernizate în cadrul unui contract care includea și modernizarea străzilor Alexandru Vlahuță, Dumitrașcu Cantacuzino, Simion Bărnuțiu și a stradelei Sofia Nădejde şi care a costat 15,6 milioane de lei. Constructorul a finalizat lucrările, însă brusc, furnizorii de utilităţi, în acest caz ApaVital, a anunţat că trebuie înlocuite nişte conducte.
Comentând această situaţie, primarul Iaşului şi-a exprimat nemulţumirea. „Noi îi anunţăm dinainte de lucrările noastre, că anumite străzi intră în procedură de proiectare. În mare parte, da, se adaptează pe investiţiile noastre, dar în detaliu, nu. De exemplu, pe zona Copou mai avea de turnat un strat asfalt pe străzile Coşbuc, Dr. Vicol şi Dumbrava Roşie. Din păcate, o să-i coste, pentru că toată partea de reparaţii şi ultimul strat al străzii Dr. Vicol respectiv Coşbuc o să-l pună ei, pe banii lor şi e mai scump decât săpătura şi ţeava. Pe Dumbrava Roşie trebuie să facă reparaţia întregului covor astfaltic, din bordură în bordură. Eu nu sunt bucuros, pentru că în loc să înlocuiască 100 de km, fac doar 50 pentru că nu s-au corelat cu noi”, spune edilul-şef.
Exemple de bună practică
Însă în alte zone din oraş, lucrurile au stat altfel, aici cele două tabare s-au sincronizat. „Pe Bucium i-am lăsat pe ei să pună conducte. Pentru noi înseamnă întârzieri, dar măcar nu mai apar avarii. Pe B-dul Poitiers la fel. Pe Bucium, au adus o conductă de 250 sau 270 milimetri, nici nu i-am văzut când au lucrat. Pe Theodor Burada au înlocuit toată conducta dintr-un capăt al altul al străzii. Discret. Într-o noapte au venit şi au frezat, au sapă, au pus pământ în alt loc, au schimbat conducta. Mi-a plăcut”, a mărturisit primarul Iaşului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau