Elevii de la „Băncilă”, pregătiți pentru piața muncii
Dimensiune font:
Sfârșitul verii a adunat elevii Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” într-una dintre cele mai impozante săli ale Palatului Culturiii din Iași. Ei au participat în număr impresionant la evenimentul care a marcat deschiderea oficială a primului an de implementare a proiectului de acreditare în domeniul formării profesionale vocaționale (VET).
Sala „Ștefan Procopiu” a fost timp de câteva ore bune locul în care liceenii au pătruns prin intermediul Conferinței în etapele proiectului, astfel încât să le înțeleagă și să se poată implica activ. Coordonatorul acreditării a explicat beneficiile pe care le aduce pe multiple paliere implicarea într-un stagiu de formare profesională în străinătate. Atât cele două tematici (arta digitală și arta ecologică) prin intermediul cărora elevii își vor forma sau dezvolta abilități/competențe utile pentru viitorul lor profesional, cât și achizițiile lingvistice, culturale, civice vor contribui esențial la pregătirea lor pentru piața muncii sau continuarea unui parcus academic.
Prof. dr. Mihaela Chiribău-Albu a explicat pas cu pas etapele de implementare ale proiectului și importanța procesului de selecție pentru prima mobilitate, care în anul școlar 2023-2024 se va desfășura în Cipru, orașul Pafos. „Important este ca elevii să își depună dosarele și să se inscrie la selecție. Prima condiție pentru a fi admis la selecție este să te prezinți. Îi vom susține și vom prelucra procedura și anunțul de selecție, astfel încât să fie clarificat pentru elevii dorinici să participe care sunt probele, criteriile, modalitățile de evaluare. Îi așteptăm pe toți elevii din cele 12 clase eligibile, care studiază artele vizuale la diferite specializări să se înscrie la selecție”, a declarat prof. coordonator, Mihaela Chiribău-Albu.
La Conferința de deschidere au participat atât profesori din instituția beneficiară, cât și din alte instituții ieșene, prezentându-se, ca activitate de diseminare alte proiecte derulate prin programul Erasmus+. Printre invitații din alte județe care au participat la eveniment a fost și profesoara Edit Fodor, de la Liceul Tehnologic Electromureș, din Târgu Mureș. Ea a diseminat proiectul Erasmus +, prezentând un Ghid practic de predare cu metode digitale moderne – Electro2Smart. Conferința de deschidere a proiectului implementat de Colegiul Național de Artă din Iași a devenit astfel și un prilej de schimb de bune practici în domeniul VET. Radu MARIN
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau