Eroii cu branule. Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer

copii cancer 1
copii cancer

Dimensiune font:

| 15-02-2024 07:02

 * într-o lume în care zâmbetele sunt înlocuite adesea de lacrimi și speranța luptă să rămână vie în inimile îngrijorate ale părinților, fiecare zi este o bătălie în lupta împotriva unei maladii crude și nemiloase: cancerul. * pe măsură ce lumina februarie începe să se strecoare printre norii de iarnă, o zi specială se apropie, un moment în care lumina speranței aruncă umbra întunericului și aduce în prim plan povestea neînfricată a copiilor bolnavi de cancer * Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer, sărbătorită pe 15 februarie, nu este doar un moment de conștientizare, ci și un prilej pentru a reflecta asupra impactului devastator pe care această boală îl are asupra familiilor și comunităților

În România, numărul copiilor diagnosticați cu cancer este o realitate dureroasă, o statistică dură care zguduie temeliile chiar și celor mai puternici dintre noi. Conform datelor furnizate de organizațiile de sănătate, în fiecare an, în jur de 500 de copii sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer. Cifrele, reci și abstracte, ascund drame umane care nu pot fi niciodată cu adevărat cuantificate.

Pentru părinții acestor copii, ziua diagnosticului este ca un răsărit înghețat. Este un moment în care viața se oprește brusc și fiecare respirație devine o luptă pentru a menține speranța vie. În fața unui diagnostic atât de brutal, fiecare părinte se trezește în mijlocul unei furtuni fără sfârșit, în care teama și incertitudinea își fac cuib în sufletele lor. Fiecare zi devine o călătorie prin văile întunecate ale disperării, iar orice zâmbet al copilului lor devine o lumină călăuzitoare în această călătorie fără sfârșit.

Cu toate acestea, chiar și în mijlocul celei mai întunecate nopți, lumina speranței strălucește neînfricată. Pentru părinții și copiii care luptă împotriva cancerului, fiecare zi este o bătălie câștigată în această luptă fără margini. Cu fiecare ședință de chimioterapie și fiecare intervenție chirurgicală, acești luptători își reafirmă hotărârea de a nu se lăsa învinși. Fiecare zi aduce cu ea un nou motiv de speranță, un nou motiv de a crede că, în cele din urmă, lumina va triumfa asupra întunericului.

Tratamentele și terapiile moderne au adus o rază de speranță în viețile copiilor bolnavi de cancer. În ciuda provocărilor imense și a dificultăților întâmpinate pe parcursul tratamentului, aceste metode medicale au reprezentat o șansă reală pentru supraviețuire și vindecare. Cu toate acestea, fiecare luptător își cunoaște bine drumul, iar uneori această călătorie este presărată cu obstacole insurmontabile, spun specialiștii oncologi. Cu toate acestea, fiecare lacrimă și fiecare zâmbet împărtășit în timpul acestei călătorii demonstrează puterea și rezistența umană în fața celor mai cumplite adversități.

Eroii cu branule

Copilăria furată de cancer este unul dintre cele mai mari blesteme. În loc să se bucure de jocurile și aventurile specifice vârstei lor, micuții se confruntă cu încercări și suferințe cu mult peste înțelegerea lor. Cu toate acestea, în ciuda tuturor obstacolelor, ei rămân puri și neînfricați, înfășurați în mâinile iubirii și îngrijirii părinților și a celor din jurul lor.

În spatele statisticilor se ascund povești de curaj și speranță, de suferință și iubire necondiționată. În timp ce ne străduim să înțelegem amploarea acestei tragedii, intrăm în contact cu o realitate dureroasă, cu fețele inocente ale copiilor care se confruntă cu bătălia vieții lor.

Nu există cuvinte care să descrie cât de greu este să vezi propriul copil suferind. Fiecare zi este o bătălie, dar suntem determinați să fim alături de ea în fiecare pas al drumului, a spus Elena, mama Silviei, o copilă blondă, pentru care copilăria înseamnă cărțile de colorat din salonul plin cu perfuzoare.

Pentru mulți părinți, ziua diagnosticului este ca o răsturnare brutală a lumii lor. De la bucuria aparentă a vieții cotidiene,ei sunt aruncați într-un univers de proceduri medicale, tratamente dureroase și incertitudine.

Dar chiar și în mijlocul acestei furtuni, există o sursă de speranță care îi ține pe acești părinți în mișcare. Este acea iubire necondiționată, acea putere infinită de a lupta pentru copiii lor, care îi ajută să depășească cele mai întunecate momente.

Există scântei de speranță care îi îndeamnă pe toți să continue lupta. Este speranța că, într-o zi, niciun copil nu va mai trebui să sufere de această boală nemiloasă, că cercetările vor aduce soluții mai eficiente și că fiecare familie va găsi sprijinul și susținerea de care are nevoie.

Ziua Mondială a Copilului Bolnav de Cancer este o ocazie de a ne aduce aminte de forța și reziliența acestor copii extraordinari, dar și de a ne angaja să luptăm alături de ei în această bătălie dificilă. Este o zi pentru a ne uni în jurul lor, pentru a le oferi sprijinul și încurajarea de care au atâta nevoie în aceste momente grele. Este o zi pentru a reafirma angajamentul nostru de a face tot ce este posibil pentru a aduce un sfârșit acestei pandemii a suferinței, spune dr Gabriela Vasiloiu, fondatorul Clinicii Kinetera și partenerul din Iași al unei campanii naționale lansate de Fundația Zurli. Mai exact,  în 7 orașe din România, unde există secții de oncopediatrie, se va desfășura concomitent  un eveniment special dedicat campaniei „Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”. Demersul are ca scop strângerea a cât mai multe mesaje de încurajare pentru copiii internați în secțiile de oncologie pediatrică din întreaga țară. Aceste mesaje vor fi adunate și prelucrate cu grijă, pentru a forma o carte specială ce va fi oferită cadou pe 1 Iunie copiilor care se luptă cu cancerul și familiilor acestora, în semn de speranță, susținere și încredere. „Binele atrage bine. Echipa Zurli a fost inima acestei inițiative, inspirându-ne pe toți să credem că putem face diferența. Prin devotamentul și pasiunea lor, ne-au amintit că fiecare gest de bunătate contează și că, împreună, putem aduce mai multă lumină în lume. Sunt profund recunoscătoare pentru ocazia de a fi parte din acest cerc al binelui alături de oameni care împărtășesc aceeași dorință de a ajuta”, a precizat dr Gabriela Vasiloiu.

Fiecare poveste a unui copil bolnav de cancer este o mărturie a puterii umane de a înfrunta și de a învinge cele mai mari provocări. Este o amintire că, în fața întunericului, lumina speranței va străluci întotdeauna mai puternică. Este o promisiune că, în ciuda tuturor dificultăților, iubirea și compasiunea noastră vor fi mereu alături de acești luptători curajoși. Este o certitudine că, împreună, putem face diferența și putem aduce o rază de lumină în viețile celor care luptă pentru supraviețuire.

Maura ANGHEL

 

Cei ce doresc să fie alături de acești copii sunt invitați să scrie un mesaj de încurajare, pe care să îl aducă mâine la Palas Mall, în zona Atrium, unde vor fi așteptați de către voluntari.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Locotenent-colonel în sutană. Misiune specială în Kosovo, de Paşti, pentru un ofițer al Armatei Române
03/05/2024 16:19

Dumitru Bighiu este preot militar in cadrul Bazei 3 Logistică „Zargidava“ din Roman, judeţul Neamţ şi are gradul de locotent-colonel. Cea mai recentă misiune a insemnat trimiterea in Kosovo. Ofiţerul ...

Razii ale Poliției pe lacul de acumulare de la Bicaz. Au fost găsite mai multe construcții lacustre ilegale
03/05/2024 16:11

In judeţul Neamţ, lacul de acumulare de la Bicaz este locul ideal pentru amplasarea unor construcţii lacustre, luciul de apă fiind căutat şi de pescari. Numai că, unii fac aceste lucruri in mod ilegal. ...

Învierea, sărbătoarea luminii
03/05/2024 10:32

Se pare că denumirea de Paşte a fost folosită de primii creştini la inceputul comemorării anuale a Cinei celei de taină care avea loc in seara zilei de 13 Nissan sau in Joia de dinaintea Duminicii Î ...

Legumele și fructele din piețele ieșene, verificate la nitrați
03/05/2024 10:27

În paralel cu actiunea de verificare a produselor specifice Sărbătorilor Pascale de către membrii comisiei mixte constituită prin Ordin al prefectului, in această perioadă, in pietele agroalimentare ...

La Iași, șase din zece șomeri sunt bărbați
03/05/2024 10:15

Numărul şomerilor inregistraţi oficial in judetul Iasi a crescut in luna februarie 2024 comparativ cu aceeasi lună a anului trecut, arată datele făcute publice de conducerea Directiei Judetene de Statisit ...

Istoria și disciplinele Socio-umane aduc premii la Iași
03/05/2024 10:00

Elevii ieşeni au venit acasă cu premii binemeritate, atat de la Olimpiada Natională de Stiinte Socio-Umane, organizată la Baia Mare in judetul Maramures, cat si de la Olimpiada Natională de Istorie, organi ...

Barometrul crizei: de 1 mai, „privaţii” nu şi-au mai luat liber
03/05/2024 09:24

 Atat datele prezentate de către Guvern, cat şi statisticile puse la dispoziţie de către INS nu dau motive de ingrijorare romanilor. Nu suntem in criză, viitorul se prefigurează unul roz, se incearc ...

Primarul Iașului, mesaj de încurajare pentru maestrul Florin Piersic
03/05/2024 09:00

În preajma Sfintelor Sărbători ale Pastelui, primarul Mihai Chirica i-a transmis un mesaj de incurajare maestrului Florin Piersic, aflat in aceste clipe pe patul de spital după interventia chirurgical ...

Un copil din Bacău, prins conducând autoturismul pe DN 12A
03/05/2024 08:45

Politistii Sectiei 7 Politie Rurală Brusturoasa au depistat, pe 1 mai, in flagrant delict, un tanăr de 15 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, fără a detine permis de conducere ...

  Mijloacele de transport în comun vor circula până la ora două, în noaptea de Înviere!
03/05/2024 08:45

Circulatia mijloacelor de transport in comun din municipiul Iasi va fi prelungită pană la ora două in noaptea de Înviere, anuntă Compania de Transport Public (CTP). „Dorim să vă bucurati de S ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei