Finanțare de 433 milioane de euro pentru apa și canalizarea băcăuanilor
Dimensiune font:
Finanțare de 433 milioane de euro pentru apa și canalizarea băcăuanilor
* prin implementarea acestui proiect, 41 de UAT-uri vor beneficia de investiții substanțiale în domeniul apă/canal, între acestea numărându-se și municipiul Bacău, cu investiții totale de 76 milioane euro
Contractul de finanțare pentru aplicația privind alimentarea cu apă și canalizare în județul Bacău, în valoare de 433 milioane euro, va fi semnat în această toamnă, cel mai probabil în prima decadă a lunii noiembrie. „Este un proiect cardinal al organizației noastre, alături de autostrada A13 Bacău - Brașov, care a fost acoperit de zgomotul campaniei electorale, dar iată că ne apropiem cu pași repezi de momentul semnării contractului pe fonduri europene, prin POIM. În spatele acestei aplicații de 433 milioane euro, care înseamnă mulți bani europeni pentru infrastructura de utilități a județului, sunt 4 ani de muncă serioasă, susținută la ADIB și la CJ. Am încredere că această muncă își va afla încununarea prin rezolvarea problemei apei, în județul Bacău și la nivelul municipiului de reședință, în mandatul 2020 – 2024”, a precizat liderul PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea.
Prin implementarea acestui proiect, 41 de UAT-uri vor beneficia de investiții substanțiale în domeniul apă/canal, între acestea numărându-se și municipiul Bacău, cu investiții totale de 76 milioane euro.
Compania Regională de Apă Bacău a demarat deja licitații în cadrul acestui program de investiții, în principal licitația pentru lucrările de reabilitare a tronsonului Stejaru - Mărgineni (Barați), din aducțiunea Valea Uzului, unde s-au înregistrat cele mai multe avarii în ultimii ani. „Se lucrează, de asemenea, la stația de demanganizare, fără de care Rezerva de apă a Bacăului ar fi o simplă conductă în pământ. Construiește acolo o companie multinațională, Strabag, nu o firmă cum e cea de la Rezerva de apă, care de jumătate de an a rămas blocată la 90% grad de realizare, fără o perspectivă concretă de finalizare a investiției”, a menționat Dragoș Benea.
Concret, în afară de municipiul Bacău, cele 41 localități care vor beneficia de acest proiect sunt: Balcani, Berești-Tazlău, Bârsănești, Blăgești, Buhuși, Cașin, Cleja, Coțofănești, Dărmănești, Dofteana, Faraoani, Filipești, Gioseni, Gârleni, Hemeiuș, Letea Veche, Livezi, Luizi-Călugăra, Măgirești, Măgura, Mănăstirea Cașin, Mărgineni, Moinești, Orbeni, Pârjol, Poduri, Răcăciuni, Racova, Sărata, Săucești, Secuieni, Ștefan cel Mare, Tamași, Târgu Trotuș, Târgu Ocna, Traian, Valea Seacă, Zemeș. Mihai VANCEA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau