Iașul, locul al II-lea la nivel național ca promovare la Bac. Opt note de 10, trei dintre ele sunt la Colegiul Naţional
Dimensiune font:
Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost afişate pe platforma bacalaureat.edu.ro şi la avizierele unităţilor de învăţământ. Iaşiul se află pe locul II în ceea ce priveşte rata de promovare, 81,7%, după Cluj. De asemenea, în tot judeţul 8 elevi au reuşit să obţină opt note de 10. Astfel se clasează pe locul 4, după Bucureşti, Prahova, Galaţi, Vâlcea, şi este la egalitate cu judeţul Cluj.
Cele mai multe note de 10 au fost obţinute de elevi de la Colegiul Naţional. Au fost două medii de 10 la Colegiul Costache Negruzzi, trei la Colegiul Naţional, două la Colegiul Emil Racoviţă, două la Colegiul Mihai Eminescu, toate din Iaşi, şi una la Liceul Teoretic Miron Costin din Paşcani.
Numele elevilor sunt anonimizate, codurile individuale înlocuind numele şi prenumele candidaţilor.
Cei nemulţumiţi de notate pot depune contestaţiile în intervalul orar 12-18, în format fizic sau online.
Inspectoratul Şcolar a organizat 18 centre de susţinerea examenului de Bacalaureat pentru 4788 absolvenţi de liceu. La prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, au fost prezenţi
4742 de candidați din totalul de 4788 de candidați înscriși pentru această probă: 4614 candidați din promoția curentă, respectiv 128 din promoțiile anterioare. Nu au participat 46 de candidați: 29 din promoția curentă și 17 din promoțiile anilor anteriori.
La cea de-a doua probă scrisă a Bacalaureatului au fost mai puţini elevi prezenți decât cei la Limba şi literatura română, 4789 din totalul de 4885 de candidați înscriși pentru această probă (98,03%). Dintre aceştia, 4596 au fost din promoția curentă, respectiv 193 din promoțiile anterioare. Nu au participat 96 de candidați: 47 din promoția curentă și 49 din promoțiile anilor anteriori. Un elev a fost eliminat după ce a încercat să fraudeze examenul.
La ultima probă a Bacalaureatului, au fost înscrişi 4926 de candidați, însă au fost prezenţi doar 4845. Procentual vorbind, asta înseamnă 98,36%. Nu au participat la probă 81 de candidați.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12. Contestațiile pot fi depuse în format fizic sau transmise în format electronic în aceeași zi, în intervalul orar 12 -18.
“În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora”, a spus Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul poate fi apelat gratuit în perioada 20 - 23 iunie, între orele 8 şi 16.
Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau