Ieşenii pot depune dosarele pentru ajutoarele de încălzire
Dimensiune font:
Termenul pentru depunere este data de 20 a fiecărei luni, la sediul DAS Iași, pentru a beneficia de ajutor pentru luna respectivă * pentru solicitările primite după aceasta dată se va pierde o lună de la plată * de exemplu, dacă se depune în perioada 21 - 30 noiembrie, dreptul se stabilește cu luna decembrie
Începând cu data de 1 octombrie 2021, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), primește solicitări pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a stimulentelor pentru energie în sezonul rece 2021 - 2022. Ambele ajutoare materiale sunt acordate în baza prevederilor Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, completată cu Hotărârea nr. 1073/2021 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare.
Ajutorul pentru încălzirea locuinței lunar va fi acordat pentru sezonul rece noiembrie 2021 – martie 2022 și următoarele. Suplimentul pentru energie se acordă lunar, pe tot parcursul anului.
Termenul pentru depunere este data de 20 a fiecărei luni, la sediul DAS Iași, pentru a beneficia de ajutor pentru luna respectivă (de exemplu, până pe 20 noiembrie, pentru a se stabili dreptul cu luna noiembrie). Pentru solicitările primite după aceasta dată se va pierde o lună de la plată (de exemplu, dacă se depune în perioada 21 - 30 noiembrie, dreptul se stabilește cu luna decembrie).
În perioada corespunzătoare sezonului rece, suplimentul pentru energie se va acorda pe baza cererii-declarație pe proprie răspundere și a actelor depuse în vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței.
Compensații între 10 și 90% din valoarea facturii lunare
Pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinței cu agent termic în sistem centralizat, solicitanţii trebuie să aibă un venit de cel mult 1.386 lei per membru de familie sau 2.053 lei în cazul unei persoana singure. Compensația se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, nu mai mult de consumul lunar efectiv, în funcție de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură. De exemplu, pentru o familie unde venitul pe membru de familiue este cuprins între 1.040 şi 1.160 lei, compensaţia va fi de 30% din valoarea factruii la căldură. În cazul unei persoanei singure care căştigă lunar între 1386,1 şi 2.053 se va compensa 10% din valoarea facturii. Aceleaşi reguli sunt valabile în cazul familiilor la care folosesc pentru încălzirea locuinţelor gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi. Lucian STATE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau