Începe Bacul!
Dimensiune font:
Peste 5.000 de absolvenţi de liceu din județul Iași s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat, în sesiunea iunie – iulie. Examinările încep luni,6 iunie, cu probele de evaluare a competenţelor, fiind programate în 18 centre din municipiul Iași și orașele Pașcani, Târgu-Frumos și Hârlău. Probele scrise vor debuta pe 20 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie.
Inspectoratul Şcolar a informat că, în conformitate cu datele înregistrate, 5.077 absolvenţi de liceu din promoţia curentă şi din seriile anterioare s-au înscris pentru a susţine probele integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare. Mai exact, sunt 4.643 absolvenţi de liceu din seria curentă și 434 din seriile anterioare.
Pentru buna desfăşurare a examenelor, vor fi organizate 18 centre: 14 în municipiul Iași, două în Pașcani și câte unul la Târgu-Frumos și Hârlău.
În perioada 6 - 8 iunie are loc Proba A, de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; între 8 şi 9 iunie: Proba B, de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; între 8 şi 10 iunie: Proba D - evaluarea competenţelor digitale; între 14 şi 16 iunie: Proba C, de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori - cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă şi un altul de aceeaşi specialitate, din unitatea de învăţământ.
Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională nu se exprimă prin note sau prin calificative admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în funcţie de grilele naţionale sau europene. De asemenea, rezultatele evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale se exprimă tot prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen.
Probele scrise din prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an încep pe 20 iunie cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfăşura pe 23 iunie.
Primele rezultate vor fi afişate în data de 27 iunie până la ora 12,00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 - 18,00 în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.
Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.
Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris, anul acesta, la nivel național, pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie - iulie, care începe luni cu probele de evaluare a competenţelor, programate în perioada 6 - 16 iunie.
În 2021, pentru susţinerea probelor scrise la Bacalaureat s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 erau din promoţia anului trecut. În 2020, s-au înscris 155.639 de candidaţi în prima sesiune. Laura RADU, Oana POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau