Începe Festivalul Străzii Lăpuşneanu
Dimensiune font:
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Străzii Lăpuşneanu se va desfăşura în perioada 16-18 septembrie. În cele trei zile de festival pe celebra stradă din centrul oraşului vor fi prezentate publicului zeci de evenimente cultural-artistice, cuprinzând spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, concerte, recitaluri, demonstraţii de dans şi spectacole improvizate, stand-up comedy, ateliere pentru cei mici şi tururi ghidate şi alte surprize. „Sunt trei zile de festival, trei zile de spectacole, concerte, recitaluri, târguri de antichităţi şi multe, multe suprize pentru cei mici şi cei mari deopotrivă, treasure hunt, comercianţi privaţi sau instituţii s-au alăturat iniţiativei noastre, a celor de la Ateneul Naţional din Iaşi. Ne bucurăm de o popularitate masivă acumulată pe parcursul celor trei ediţii de până acum, chiar dacă ultimii doi ani au fost cu anumite restricţii din cauza pandemiei. Anul acesta sperăm să ne ajute şi vremea să organizăm trei zile frumoase pentru această stradă”, a spus Gheorghiţă Rusu Piersic, directorul Festivalului Străzii Lăpuşneanu.
Iniţiativei i s-au alăturat şi cei de la Muzeul Unirii, unde vineri, de la ora 19,00, va fi organizat evenimentul „C'est si bon”. Cu această ocazie Ştefania Mihăilescu şi Ramona Cojocaru ne introduc în fermecătoarea lume muzicală a boemei pariziene, în tempo rapid, antrenant, acorduri de bossa nova piperate cu intervenşii de jazz şi ritmuri dansante. „Ne bucură foarte mult că Muzeul Unirii face parte din acest proiect minunat. Este al patrulea an în care colaborăm cu Festivalul Străzii Lăpuşneanu. Încercăm să fim alături punând la dispoziţie grădina noastră şi expoziţia pe care o avem acolo. Acest festival este ceva ce ar fi trebuit să fie dintotdeauna. Istoria ne învaţă să nu uităm că această stradă a fost un centru cultural, un fel de axis mundi al Iaşilor. Este bine să ne aducem aminte şi să reînviem această tradiţie. Invităm ieşenii să vină în număr cât mai mare să se bucure de acest eveniment minunat şi aceste zile frumoase de toamnă”, a spus Brânduşa Munteanu, muzeograf la Muzeul Unirii.
Sâmbătă, cei care vin pe strada Lăpuşneanu au ocazia să o asculte pe Andra Botez&band, iar duminică, în Grădina Muzeului Unirii va fi organizat un Concert Jazz extraordinar oferit de Duo Mihaela şi Cristian Gârlea.
Tot duminică, de la ora 19, ieşenii sunt invitaţi la Stand Up Comedy cu Gabriel Gherghe, iar de la ora 20.30 pot asculta muzică folk de Dorohoi interpretată de cei de la Fără Zahăr. „Este un festival născut din dorinţa de a arăta ce e mai bun şi mai frumos pe una dintre, poate ultime străzi ale României care reamintesc despre viaţa de altă dată. Vom avea cel mai mare târg de anticari din România, lansări de carte, sute de evenimente organizate în mare parte cu artişti locali pentru că în primul rând asta vrem să promovăm şi să arătăm. Sperăm ca în cele trei zile de weekend să vină o mare de oameni să se bucure de ceea ce are oraşul mai frumos să le ofere”, a spus Andrei Apreotesei, directorul Ateneului Naţional din Iaşi.
Opera Naţională nu face excepţie. Artiştii Operei vor susţine şi ei recitaluri. „Venim cu recitaluri şi alte produse pe care noi le elaborăm în laboratoarele Operei pentru a deservi o societate culturală, pe care Iaşiul o are şi o merită. Aş spune mai în glumă mai în serios, că fiind la a patra ediţie, avem un careu de aşi care merită să meargă până la sfârşitul jocului”, a spus directorul interimar al Operei Naţionale Române Iaşi, Andrei Fermeşanu. Accesul este liber la toate evenimentele. Laura RADU, Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau