Inculpații din dosarul „șpagă pentru permise” redevin examinatori auto!
Dimensiune font:
* Prefectura Suceava a precizat că măsura vine în contextul în care cei trei nu au primit vreo interdicție în a-și exercita atribuțiile de serviciu, dar și prin prisma faptului că există o lipsă acută de personal, „ceea ce face imposibilă derularea în bune condiții a examenului la proba practică a traseului”
Eliberați recent din arestul preventiv, unde au ajuns în luna noiembrie a anului trecut, pentru că ar fi fraudat multe examene de obținere a permiselor de conducere, în schimbul unor sume enorme de bani, trei din cei patru inculpați în acest caz vor reveni, începând de astăzi, la vechiul loc de muncă.
Astfel, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Leon-Ionuț Mihăiescu și Iulian-Florin Mihăiescu își vor relua vechea ocupație, de examinator în cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, deși procurorii DNA spun că au comis fapte de corupție.
Instituția Prefectului Județului Suceava a precizat că măsura vine în contextul în care cei trei nu au primit vreo interdicție în a-și exercita atribuțiile de serviciu, dar și prin prisma faptului că există o lipsă acută de personal, „ceea ce face imposibilă derularea în bune condiții a examenului la proba practică a traseului”.
În ceea ce-l privește pe cel de-al patrulea polițist implicat în acest caz, Cristian Blîndu, acesta va fi delegat în activitatea de examinator doar în caz de necesitate extremă, acesta atestat ca examinator doar pentru categoria B, în timp ce ceilalți trei sunt atestați pentru toate categoriile de permise.
Cei patru au fost reținuți și apoi arestați în luna noiembrie a anului trecut.
Conform ordonanțelor procurorilor, în perioada 2018 - 2020, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava ar fi funcționat o grupare infracțională condusă de Obreja Radu Ionuț, în care, alături de polițiști și funcționari, au fost cooptate mai multe persoane printre care instructori auto și angajați ai Registrului Auto Român (R.A.R.).
Gruparea, structurată pe mai multe paliere, ar fi acționat în scopul obținerii de sume de bani în legătură cu fraudarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.
Promovarea candidaților s-ar fi asigurat contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.
La înmatricularea autoturismelor, membrii grupului urgentau, facilitau sau asigurau fără programare, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea / verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.
Cristian Blîndu este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, Nicolae-Cezar Macoviciuc pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și spălare a banilor.
Frații
Iulian-Florin și Leon-Ionuț Mihăiescu sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită (2 fapte) și spălare a banilor (Iulian-Florin). Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau