Nici îmbrăţişarea în instanţă nu i-a convins pe judecători că soţii s-au împăcat
Dimensiune font:
Căsnicia dintre Mihai şi Rodica D. din Grajduri a fost, până de curând, una cu năbădăi. Bărbatul obişnuia să bea destul de des, ba mai trăgea şi câte-un joint, iar acele clipe pentru el euforice se transformau în momente de coşmar pentru femeie. După ultimul recital al lui Mihai, cel de acum o lună, când Rodica s-a ales şi cu nişte scatoalce zdravene, aceasta a chemat poliţia. Agenţii au emis un ordin de protecţie provizoriu, valabil pentru doar cinci zile şi l-au dus pe Mihai la Socola. Bărbatul a intrat direct la dezintoxicare.
Pe 28 iunie, Rodica s-a adresat instanţei, cerând emiterea ordinului de protecţie defintiv şi, două zile mai târziu, judecătorii i-au admis solicitarea. Mihai a fost evacuat din locuinţa comună pentru următoarele patru luni, obligat să păstreze o distanţă de 100 metri faţă de soţie şi să nu o contacteze în niciun fel.
La o zi după sentinţă, Mihai a fost externat, medicii prescriindu-i un tratament specific. El s-a întors acasă, şi-a cerut iertare, i-a arătat Rodicăi biletul de ieşire şi reţeta, iar aceasta i-a deschis uşa. Din nefericire, unul din poliţiştii din sat l-a văzut şi i-a deschis dosar penal pentru infracţiunea de „nerespectare a hotărârilor judecătoreşti”. Mihai a fost chemat la post ca să dea declaraţie, a confirmat că s-a întors acasă şi anchetatorii i-au spus că ăsta-i caz penal.
Ajuns acasă, bărbatul i-a povestit nevestei ce s-a întâmplat la poliţie, soţii au analizat situaţia, ajungând la concluzia că singura soluţie e ca Mihai să ceară la Judecătorie revocarea ordinului de protecţie. Acesta s-a conformat, iar dezbaterile au avut loc alaltăieri.
Mihai şi Rodica au venit în sala de judecată ţinându-se de mână şi, pe tot timpul audierilor, şi-au aruncat priviri pline de tandreţe. Înainte ca judecătorul să ia cuvântul, cei doi s-au îmbrăţişat pătimaş. Degeaba. Nu s-a întâmplat cum au dorit ei şi asta din două motive. În primul rând, timpul prea scurt ce a trecut de la emiterea ordinului de protecţie, apoi faptul că revocarea poate fi făcută doar când restricţiile sunt pentru perioada maximă prevăzută de lege, anume şase luni. Astfel, deşi „instanţa nu contestă relaţia de ataşament dintre victimă şi agresor, relaţie care a determinat-o să îşi dorească împăcarea cu soţul său”, a respins ca neîntemeiată cererea de revocare. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau