O ieșeancă a băut antigel după o ceartă cu soţul
Dimensiune font:
Starea ei este gravă * medicii cred că intoxicaţia cu antigel a fost făcută în scop suicidar * de remarcat multitudinea cazurilor de acest fel din ultimele zile * „Nu am avut trei pacienţi în trei zile, este neobişnuit”, afirmă conf. univ. dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon”
O ieşeancă se zbate între viaţă şi moarte după ce a băut o cană cu antigel pentru că s-a certat cu soţul său. Este al treilea caz ajuns la spital, în doar trei zile. Femeia, în vârstă de 36 ani, a fost adusă iniţial în Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului „Sf. Spiridon”. Aici, personalul medical a început tratamentul pentru stabilizarea pacientei, după care a fost transferată la clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului „Dr.C.I. Parhon”.
„Starea generală este foarte gravă. A fost internată direct la Terapie Intensivă, pentru efectuarea hemodializei şi tratamentului curativ care se administrează în această situaţie. În prezent starea generală este gravă, pacienta fiind în comă. Am efectuat o şedinţă de dializă. Aparent, această intoxicaţie cu antigel a fost făcută în scop suicidar”, a declarat conf. univ. dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon”.
Din nefericire, nu este singurul caz care a ajuns la spital din cauza ingestiei cu astfel de substanţe. Alţi doi bărbaţi, de 21 şi 73 de ani, au fost aduşi zilele trecute la spital după ce au băut, din greşeală, alcool metilic. Medicii sunt însă îngrijoraţi din cauza numărului relativ mare de cazuri de acest gen într-un interval scurt de timp. „Nu am avut trei pacienţi în trei zile. E neobişnuit”, a mai spus dr. Ionuţ Nistor.
Depozitat în bucutărie
Antigelul este o substanţă folosită pentru a creşte punctul de fierbere şi de a scădea punctul de îngheţ al lichidului pentru radiatoatrele maşinilor. Este lipsită de miros şi are un gust dulceag. Intoxicaţia cu antigel, cunoscut în termeni medicali ca fiind etilenglicol, poate avea urmări grave care pot duce chiar şi la decesul persoanei. De obicei, astfel de intoxicaţii apar frecvent în sezonul rece. O posibilă explicaţie derivă din faptul că cei mai mulţi dintre şoferii care utilizează antigelul doresc să-l aibă la îndemână şi de aceea îl depozitează în bucătării sau lângă sticlele cu suc sau alcool. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau