O masă caldă pe zi pentru 60 de copii din cartierul Dacia
Dimensiune font:
60 de copii din cartierul Dacia, cu vârste cuprinse între 4 și 15 ani, vor beneficia de câte o masă caldă pe zi și suport educațional în vederea reducerii riscului de abandon școlar în cadrul unui proiect inițiat de Asociația Salvați Copiii – filiala Iași.
Sub genericul „Soluții gustoase pentru rezultate fructoase”, proiectul are ca scop prevenirea abandonului școlar prin oferirea unui pachet integrat de servicii, respectiv masă caldă și recuperare psiho–socio-educațională pentru 60 de copii aflați în dificultate din zona cartierului
Obiectivele proiectului sunt creșterea participării la activitățile din cadrul centrului educațional, prin asigurarea unei mese calde pentru 60 de copii timp de 6 luni și realizarea unui program de grădiniță estivală pentru 10 copii care nu au posibilitatea parcurgerii etapei preșcolare, din motive socio-economice.
În urma implementării proiectului se dorește reducerea riscului de abandon școlar pentru cei 60 de copii, din care 50 de copii din învățământul primar și gimnazial și 10 copii preșcolari care vor participa la grădinița estivală. „Copiii României continuă să fie cei mai vulnerabili la nivelul Uniunii Europene, conform EUROSTAT, 41,5% dintre ei aflându-se în risc de sărăcie sau excluziune socială. În ceea ce privește disparitățile generate de mediul de locuire, datele din 2022 continuă să arate diferențe semnificative: indicatorul atinge niveluri de 18,9% în marile orașe, 30,8% în orașele mici și 47,9% în mediul rural pentru toate grupele de vârstă. Aceste statistici (publicate de Eurostat –n.r.) evidențiază clar impactul sărăciei și inflației asupra traiului zilnic, în special în cazul familiilor cu copii. Pentru copii, subnutriția continuă poate duce la încetinirea creșterii și la tulburări cognitive, la o educație redusă și la o viață cu venituri mai mici”, precizează reprezentanții Asociației Salvați Copiii Iași.
Aceștia subliniază că există încă un decalaj substanțial față de situația copiilor din majoritatea celorlalte țări ale Uniunii Europene în ceea ce privește bunăstarea și calitatea vieții, o serie de categorii de copii fiind afectate de probleme sociale grave. „În continuare, copiii nu sunt plasați în centrul politicilor de dezvoltare la nivel național, iar pentru multe familii cu resurse precare, creșterea copiilor reprezintă o provocare majoră, serviciile de sprijin fiind insuficiente”, susțin inițiatorii proiectului implementat în cadrul programului „Susține un ONG”, ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale. „Este important să oferim sprijin copiilor pentru a le asigura necesitățile de bază, inclusiv o masă caldă zilnică, contribuind la crearea unei echități sociale pentru cei mai vulnerabili. O masă nu reprezintă doar hrană, ci și supraviețuire pentru mulți, dezvoltare armonioasă și participare la educație în condiții decente”, declară Sebastian Cristin Mazilu, Data Engineer în cadrul Orange Services. „Sprijinul oferit de Fundația Orange va transforma viețile copiilor din medii defavorizate, asigurându-le o masă caldă pe zi și activități care le vor dezvolta abilitățile sociale și emoționale. Acest ajutor le va arăta copiilor că nu sunt singuri și că există oameni care cred în potențialul lor. Mulțumim Fundației Orange pentru că ne va ajuta să facem o diferență reală. Împreună, vom construi o comunitate mai puternică și solidară”, afirmă, la rândul său, Valentina Codreanu, educator în cadrul Centrului educațional „Salvați Copiii” Iași. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau