Ofițeri de stat major detașați la Spitalul de la Lețcani
Dimensiune font:
* „Pentru pacienţii COVID cu formă medie am operaţionalizat 20 de paturi, dar avem posibilitatea să operaţionalizăm până la 70 de paturi, iar pentru pacienţii care necesită terapie intensivă vom avea, în primă fază, 24 de locuri, dezideratul fiind de 48 paturi ATI”, a anunțat dr Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași
Primele 24 de paturi de terapie intensivă au fost operaţionalizate la Spitalul Modular de la Leţcani. Unitatea mobilă va funcţiona de această dată sub coordonarea unui medic militar, colonelul Daniel Ionuţ Derioiu. El este directorul medical al Spitalului Militar din Braşov, şi totodată cel care a coordonat Spitalul Judeţean Suceava în primul an de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.
Pentru susţinerea acestui efort, ministrul Apărării Naţionale a dispus suplimentarea personalului MApN detaşat la Spitalul Modular cu încă 10 asistenţi medicali, care se vor prezenta la unitatea medicală începând de astăzi, 14 octombrie.
Astfel, la Leţcani va acţiona o echipă de 35 de persoane detaşate de la MApN - medici, ofiţeri de logistică şi stat major, asistenţi medicali şi brancardieri, care va coordona activităţile Spitalului Modular Leţcani, în sprijinul managementului Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.
Spitalul modular, care funcţionează ca secţie externă a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”, a fost operaţionalizat, începând de marţi seara. Pe paturile secţiei boli infecţioase, destinate celor cu forme medii de boală COVID-19, au fost internaţi zece astfel de pacienţi. Alţi şase pacienţi cu forme severe au fost internaţi în cursul zilei de ieri.
În funcţie de disponibilităţile tehnice şi de asigurarea de personal de specialitate, Spitalul Mobil Leţcani poate creşte gradual capacitatea ATI până la numărul maxim de 48 de paturi de acest tip.
În prezent, materialele şi medicaţia pacienţilor este asigurată de Spitalul de Boli Infecţioase. Tot de la acest spital vor lucra în secţia exterioară modulară de la Leţcani un medic infecţionist, un medic de terapie intensivă şi trei asistente medicale specializate în boli infecţioase. Toate cele cinci cadre medicale au experienţă cu pacienţi COVID-19.
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, de Florin Roşu a declarat că au fost finalizate lucrările şi verificările la stocatorul de oxigen care a sosit marţi dimineaţa. „Vom îngriji cu simţ de răspundere pacienţii, atât din punct de vedere medical cât şi al siguranţei acestora. Pentru pacienţii COVID-19 formă medie am operaţionalizat 20 de paturi, dar avem posibilitatea să operaţionalizăm până la 70 de paturi, iar pentru pacienţii care necesită terapie intensivă vom avea în primă fază 24 de paturi, dezideratul fiind de 48 de paturi ATI. Îndemnul meu este acelaşi, bazat pe date ştiinţifice, de a continua campania de vaccinare şi de a ne vaccina. Nu ne dorim ca paturile de terapie intensivă să fie ocupate de pacienţi. Chiar dacă vor contacta boala vor avea forme uşoare spre medii şi nu vor necesita internare. În acest moment, vaccinarea este singura armă împotriva pandemiei”, a declarat dr Roşu.
Spitalele din Iaşi vor beneficia de concentratoare de oxigen, graţie unui ajutor umanitar venit din Polonia. „Urmează să fie distribuită spitalelor care necesită acest tip de aparatură. Această aparatură este necesară pentru pacienţii care necesită oxigenoterapie cu forme medii de COVID-19”, a mai spus dr. Roşu. Laura RADU, Oana POPA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau