Operație de 20 de ore, realizată de medicii de la Spitalul „Sfânta Maria". O adolescentă a fost salvată
Dimensiune font:
Intervenţie chirurgicală de mare amploare efectuată de medicii de la Spitalul de Copii. Timp de 20 de ore medici specializaţi în chirurgie plastică şi reconstructivă, medici specializaţi în ortopedie şi traumatologie, medici anestezişi au operat o adolescentă. Ea a fost victima unui accident feroviar care a avut loc în urmă cu mai bine de două săptămâni. De atunci copila a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, aceasta fiind cea mai amplă. În urma acestei operaţii, atât medicii cât şi copila speră ca aceasta să poată merge din nou.
"În aceste condiţii de pandemie destul de dificile, în cursul zilei de sâmbătă s-a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră pentru Iaşi. Pe 15 septembrie a fost internată o adolescentă în vârstă de 16 ani, victimă a unui accident feroviar, cu politraumatisme. Cea mai importantă este de bazin complex, cu pierdere de substanţă. După mai multe intervenţii de reconstrucţie a bazinului, sâmbătă s-a intervenit chirurgical pentru reconstrucţia părţilor moi. S-a reuşit reconstrucţia de plex lombosacrat, osteosinteza bazin şi sacrum, acoperire defect cu lambou muscular vast lateral", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, dr Lavinia Ionescu, membru al echipei care a efectuat intervenţia chirurgicală.
Operaţia a fost o provocare atât pentru anestezişti cât şi pentru cei care au intervenit chirurgical. Din echipa de chirurgi plastici şi reconstructivi, condusă de dr.Sidonia Susanu, au făcut parte dr. Bogdan Caba, dr. Daniela Botez, dr. Ioannis Gardikiotis, dr. Mara Popescu. Echipei i s-a alăturat dr Rani Alagha, medic primar ortopedie şi chirurgie pediatrică. De asemenea, echipa de medici de anestezie şi terapie intensivă au făcut parte dr. Valentin Olaru şi Lavinia Ionescu.
"Intervenţia a fost realizată de o echipă multidisciplinară. Intervenţia a durat 20 de ore. Fetiţa a fost dusă la terapie intensivă, este stabilă hemodinamic şi respirator. Sperăm ca această intervenţie complexă să îi amelioreze prognosticul funcţional. Dacă nu se realiza această intervenţie, copila risca să folosească un scaun rulant toată viaţa. Vor urma foarte multe proceduri de recuperare medicală, dar sperăm să poată să meargă. Ar fi cel mai frumos să o vedem venind pe picioarele ei la spital", a spus dr. Ionescu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau