Palatul Culturii ar putea fi desemnat, pentru al doilea an consecutiv, „Destinația anului în România”
Dimensiune font:
* cel mai bine clasat obiectiv al Iașului în competiție este Palatul Culturii, la categoria „Atracții Cultural-Educative”, monumentul-simbol al capitalei Moldovei situându-se, după numărarea celor peste 200 de mii de voturi venite din partea publicului, în primele cinci la această secțiune, alături de Castelul Bran, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cazinoul din Constanța și Muzeul Astra din Sibiu
După înregistrarea a peste 200 de mii de voturi exprimate de public și cu numai două zile înainte de final, lupta pentru desemnarea câștigătorului competiției „Destinația anului 2024” este mai strânsă ca oricând, anunță organizatorii. „Sărbătorile de Paște au dat răgaz românilor să se gândească la planificarea vacanței, iar cele peste 100 de destinații finaliste în competiția Destinația Anului arată că ai de unde alege! Românii vor vota cu portofelul destinația preferată, dar votează și cu click-ul pentru a le arăta celorlalți unde se vor simți cel mai bine în vacanță. În plus, mândre de locurile natale, comunitățile locale s-au mobilizat pentru a atrage cât mai multe voturi pentru destinația lor. Sunt bătălii intense pentru primele poziții, răsturnări de situație spectaculoase și există posibilitatea ca până în ultimul minut oricare dintre destinațiile înscrise să revendice un loc pe podium”, afirmă organizatorii.
Deocamdată, pe primele locuri la categoria „Orașe care inspiră” se numără, în ordine alfabetică, localitățile Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Timișoara, în timp ce la secțiunea „Stațiuni turistice” bătălia se duce între Băile Felix, Bran, Gura Humorului, Sinaia și Sovata.
Cel mai bine clasat obiectiv al Iașului în competiție este Palatul Culturii, la categoria „Atracții Cultural-Educative”, monumentul-simbol al capitalei Moldovei situându-se, după numărarea celor peste 200 de mii de voturi venite din partea publicului, în primele cinci la această secțiune, alături de Castelul Bran, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cazinoul din Constanța și Muzeul Astra din Sibiu.
În acest an, Iașul s-a înscris în competiția „Destinația Anului 2024” la cinci categorii, respectiv „Orașe care inspiră” (municipiul Iaşi), „Distracție și aventură” (Baza Sportivă „Brizo”), „Atracții cultural-educative (Palatul Culturii din Iași şi Muzeul Național al Literaturii Române), „Cazări epice” (Casa Muzeelor) şi respectiv „Boutique” (Pleiada Boutique Hotel).
Ieşenii mai pot vota doar astăzi
Competiția a debutat pe 15 aprilie și se va încheia pe 8 mai, destinațiile turistice câștigătoare pentru fiecare categorie urmând să fie desemnate în urma voturilor exprimate de public, la care se adaugă votul juriului, din care fac parte experți în turism, edili, lideri de opinie, influenceri, jurnaliști și membri ai asociațiilor din turism. „Au mai rămas doar două zile până la încheierea acestei etape, pe 8 mai. Totuși, experiența ne arată că rezultatele momentului pot fi oricând răsturnate, pe măsură ce toți mai mulți români intră și votează pe platforma destinatiaanului.ro. Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 200 de experți, și o treime atribuită percepției publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinații Vizionare”, anunță organizatorii.
Rezultatele finale ale ediției din acest an a competiției „Destinația anului în România” vor fi anunțate pe 20 mai, în cadrul unei ceremonii speciale care va avea loc pe scena Ateneului Român.
„Destinația Anului” este o competiție de interes național organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul Orașelor Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER).
Câștigătorii „Destinația anului 2023” au fost municipiul Brașov (categoria „Orașe care inspiră”), Ținutul Mănăstirilor Bucovina (categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”), Țara Hațegului (categoria „Comori Naturale”), Mamaia (categoria ”Stațiuni turistice”), Palatul Culturii Iași (categoria „Atracții Cultural-Educative”), Dino Parc Râșnov (categoria „Parcuri de Distracție și Aventură”), Green Village Sfântu Gheorghe (categoria „Resort”), Hotel Pleiada Iași (categoria „Boutique”), Valea Verde Retreat (categoria „Experiențe Gastronomice”). Marele Premiu „Destinația Anului 2023” a fost câștigat de Ținutul Mănăstirilor Bucovina, Premiul Special „Obiectivul Turistic al Anului” a revenit Castelului Bran, în timp ce Premiul Special „Atracții în Ascensiune” a fost câștigat de ECO Maramureș. Reamintim, în anul 2020, municipiul Iași a câştigat Premiul „Destinația Anului în România”, în finală cu oraşele Braşov şi Târgovişte. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau