Poligon ISU pentru instruirea ucrainenilor, la Siret
Dimensiune font:
Un poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă din România şi Ucraina a fost inaugurat ieri în localitatea Siret, din judeţul Suceava.
Este vorba de un proiect cofinanţat de cele două ţări, printr-un program de cooperare transfrontalieră, proiect implementat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi alte instituţii cu atribuţii din România şi Ucraina.
Proiectul, cu o valoare de 4,8 milioane de euro, a inclus amenajarea unui poligon de pregătire, instruire şi antrenament în comun a personalului de intervenţie în situaţii de urgenţă. La acesta se adaugă şi un heliport, săli de curs, un teren de sport, birouri şi spaţii de cazare permanente pentru 30 de cursanţi.
Inaugurarea noului poligon pentru pregătirea de specialitate a personalului de intervenție în situații de urgență de la Siret a avut loc în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prefectului Sucevei, Alexandru Moldovan, și a primarului orașului Siret, Adrian Popoiu.
Făcând referire la noul poligon de instruire de la Siret, Gheorghe Flutur a spus că aceasta este o investiție venită la timp și extrem de utilă, realizată printr-un proiect transfrontalier cu finanțare europeană. „Îmi aduc aminte că ceream, în perioada 2008–2010, când eram președinte al Consiliului Județean și când am avut catastrofe în județ, mai multe investiții și măsuri împreună cu Ucraina pentru prevenirea situațiilor de urgență. Atunci discutam despre stații de transmisie pentru nivelul Prutului, măsuri pentru prevenirea incendiilor de păduri, dar și dotări pentru combaterea pandemiilor transfrontaliere. Din acest motiv salut acest proiect transfrontalier. Noi, Consiliul Județean ne întâlnim mereu cu cei din Ucraina, de la Cernăuți și împreună avem foarte multe proiecte transfrontaliere, în valoare de peste 15 milioane de euro, în domenii precum sănătatea, educația, turismului și în infrastructura de drumuri și deja modernizăm drumul Izvoarele Sucevei – Șepit”, a spus Gheorghe Flutur.
Șeful administrației județene Suceava își dorește dezvoltarea unei rețele de pompieri voluntari în fiecare localitate a județului. „Noi avem în medie cam 4 incendii pe zi. Asta înseamnă aproximativ 1.500 de incendii pe an, de la locuințe la fondul forestier. Din acest motiv instruirea este extraordinar de utilă. Iar mesajul pe care vreau să îl transmit de aici este că noi, administrația județeană și cea locală avem o mare obligație să dezvoltăm rețeaua de pompieri voluntari pentru a fi pregătiți 100%. Trebuie să acționăm de jos în sus și primul la intervenție să fie pompierul voluntar”, a precizat Gheorghe Flutur. Ecaterina VICOL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau