Primul ieșean vaccinat împotriva COVID va fi un manager de spital!
Dimensiune font:
* fiecare persoană înscrisă pentru vaccinare va fi notificată prin SMS cu o zi înainte de primirea fiecărei doze, iar după imunizare va primi o adeverință de vaccinare, un act medico–legal, care va cuprinde toate informațiile tehnice referitoare la vaccinul primit: data, lot, serie etc.
Mâine dimineață, începând cu ora 9, va demara la Iași operațiunea de vaccinare anti-COVID. Vor fi vaccinați medicii din prima linie a luptei împotriva noului virus, la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf.Parascheva” Iași. Primul ieșean care va primi vaccinul va fi managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr Florin Roșu.
Ieri, România a primit prima tranșă de vaccin anti-COVID, în jur de 10.000 de doze, iar vaccinarea va începe cu primele 10 spitale de linia I implicate în lupta împotriva noului viris, printre care și Spitalul de Boli Infecțioase Iași.
Apoi, din ianuarie se va derula calendarul săptămânal de livrare, cu aproximativ 600 de mii de doze pentru aproximativ 70% din personalul medical.
Rata de acceptare, adică evaluarea intenției de moment privind vaccinarea, este peste 90% în spitalele COVID. În spitalele non-COVID rata de acceptare a vaccinării este de 70% la medici și 50% la asistentele medicale. Rata de acceptare la medicii de familie este peste 80%.
Institutul Cantacuzio e echipat corespunzător și poate stoca 1,5 milioane de doze la minus 80 de grade, spune colonel dr. Gheorghiță, responsabilul cu vaccinarea la nivel național. Săptămâna viitoare vor fi complet pregătite și centrele regionale.
Sunt pregătite procedurile care privesc toate operațiunile, de la echiparea medicilor și dezinfectare, la situațiile de șoc anafilactic, până la înscrierea în Registrul Național al Vaccinărilor.
Cu ajutorul lui, vor putea fi cunoscute în fiecare moment situația stocurilor, numărul persoanelor care s-au vaccinat și o evaluare în timp real a reacțiilor post vaccinale.
Singurul aspect încă în dezvoltare este platforma de programare și ea va fi gata până pe 25 decembrie. Fiecare persoană se va putea programa pentru vaccinare direct pe această platformă, prin medicul de familie sau prin intermediul unui call center.
Fiecare persoană înscrisă pentru vaccinare va fi notificată prin SMS cu o zi înainte de primirea fiecărei doze, iar după imunizare va primi o adeverință de vaccinare, un act medico–legal, care va cuprinde toate informațiile tehnice referitoare la vaccinul primit: data, lot, serie etc. Adeverința va fi în limba româna și în limba engleză.
Col. dr. Gheorghiță spune că este posibil să nu fie necesară revaccinarea în fiecare an și nu sunt motive de a crede că mutațiile descoperite în Marea Britanie nu ar fi acoperite de vaccin. Daniel BACIU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau