Producătorii de alimente şi băcanii cer sprijinul profesorilor de la USV
Dimensiune font:
A crescut numărul solicitărilor venite din partea producătorilor de alimente, agenţilor economici sau băcăniilor pentru opiniile specialiştilor Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, bazate pe cercetare şi cunoaştere.
Ultimul exemplu este al unui producător specializat în obţinerea produselor tradiţionale din carne, de tip crud - uscat, care a încheiat un parteneriat cu USV Iaşi pentru o perioadă de trei ani, prin care îşi doreşte realizarea celor mai bune produse cu ajutorul cadrelor didactice şi cercetătorilor.
În laboratorul de control şi expertiză a cărnii şi a produselor din carne, membrii echipei de cercetare realizează determinări ale probelor care le sunt puse la dispoziţie periodic de către partenerii din proiect. „Producătorul, specializat în obţinerea produselor tradiţionale din carne, de tip crud - uscat, a înţeles că activităţile de cercetare, dezvoltare, testare a produselor din portofoliu reprezintă un factor cheie al succesului pe piaţă. Drept urmare, a început o colaborare cu organizaţia noastră de cercetare care are ca scop stimularea transferului de cunoştinţe în domeniul procesării cărnii. În laboratorul de control şi expertiză carne şi a produselor din carne, în cadrul acestui proiect de cercetare pe care-l avem încheiat cu partenerii noştri de la Codru Boieresc, testăm produsele lor pentru a regăsi elemente de caracterizare a structurii nutritive, a gradului de prospeţime şi a termenelor de valabilitate. Încercăm să îmbunătăţim fişele tehnologice, să justificăm structurile nutritive şi parametrii caracteristici pentru identificarea unor produse de o înaltă calitate. Foarte important pentru noi este să urmărim dinamica produselor în timp pentru că acestea nu au adaos de aditivi, de potenţiatori de aromă sau de elemente ce măresc structura proteică a produsului”, a declarat şef lucr. dr. Marius Ciobanu, din cadrul Departamentului de tehnologii alimentare, Facultatea de Agricultură a USV Iaşi.
Deoarece este cunoscută preocuparea continuă a consumatorilor faţă de calitatea produselor din carne, specialiştii implicaţi în proiect au participat inclusiv la un webinar realizat tocmai pentru a fi dezbătute teme interesante legate de acest subiect împreună cu invitaţi din mediul de afaceri, cu producătorul tradiţional ale cărui produse au fost testate în laboratoarele de cercetare ale USV Iaşi. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau