S-a dat start sezonului de vin fiert
Dimensiune font:
* beneficiile vinului fiert, consumat moderat, sunt multiple - ajută în lupta cu răcelile, fiindcă ne crește imunitatea, încetinește procesul de îmbătrânire, menține sănătatea oaselor, stimulează memoria, iar datorită faptului că strugurii au în compoziție și resveratrol, vinul fiert reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și chiar reduce inflamațiile
Cu puțină scorțișoară și piper, portocale, anason sau orice alt condiment simțim nevoia să adăugăm, în cazanele mari vinul fierbe de zor la târgurile de Crăciun. Este la mare cautare, spun comercianții, cea mai căutată băutură a sezonului. „A început sezonul vinului fiert. S- a făcut vremea rece și se caută, în special vinul de țară, vinul nostru de acasă. Noi avem căpșunică. E cel mai vândut produs pe care îl avem, e cel mai căutat produs, acum, în perioada sărbătorilor, dar depinde și de vreme. Dacă e vreme mai răcoroasă, sigur că se vinde mai bine dacă, e mai caldă se vinde mai puțin vin, dar sperăm de acum dacă dă frigul să se vândă bine”, spune Doina Herea, producător local la Târgul de Crăciun din Iași.
Iar în contextul scumpirilor, vinul fiert aduce vești bune, și-a păstrat prețul de anul trecut. „Să știți că vinul a rămas același preț de anul trecut la pahar, este 10 lei un pahar de 350 de mililitri, oamenii ne caută că ne știu de ani de zile și noi suntem bucuroși când vine omul și zice că a băut și anul trecut. Noi ne bucurăm că vin și ne caută. Au venit oamenii și să ia un al doilea pahar”, completează Doina Herea.
Clienții confirmă, nu există sezon rece fără vin fiert, licoarea parfumată și ușor condimentată, fie pregătită acasă, fie din târguri, este nelipsită în fiecare iarnă, ne spun consumatorii. Nutriționiștii spun chiar că vinul fiert, băut în cantități mici este un adevărat medicament datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conține. „În momentul in care pregătim vinul fiert avem tendința sa adaugam anumite condimente care la rândul lor potenţează efectul antioxidant şi vin la pachet cu alte beneficii, cum ar fi scorțișoară, cuişoare, anason. În acelaşi timp vinul fiert are şi vitamina C şi încă un set de minerale”, spune Ionuț Ignat, nutriționist.
Beneficiile vinului fiert, consumat moderat, sunt multe. Ajută în lupta cu răcelile, fiindcă ne crește imunitatea, încetinește procesul de îmbătrânire, menține sănătatea oaselor, stimulează memoria, iar datorită faptului că strugurii au în compoziție și resveratrol, vinul fiert reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și chiar reduce inflamțiile.
Nu ar trebui să consumăm mai mult de un pahar de 250 de mililitri pe zi, iar de preferat nu în fiecare zi. În ciuda beneficiilor sale, consumul de vin fiert nu este recomandat celor cu boli cronice cărora nu le este recomandat consumul de alcool sau vin roșu. Maria STANCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau