Sindicaliştii cer schimbarea conducerii Poliţiei Roman
Dimensiune font:
Recentul incendiu petrecut la sediul Poliţiei din Roman, în ziua de joi, 17 martie, pornit de la un scurtcircuit electric, n-a scăpat liderilor de sindicat din instituţia aparţinînd Ministerului de Interne, ei folosind prilejul pentru a ataca managementul instituţiei, considerat de ei defectuos.
Într-un apel public adresat Inspectoratului General al Poliţiei Române viceliderul Sindicatului Europol, vocalul Ioan Cănărău, cere forurilor superioare anchetarea cazului de la Roman.
“Domnule Inspector General, Trebuie să moară poliţişti ca să vă convingeţi că ofiţerii de poliţie care conduc IPJ Neamţ şi Poliţia Municipiului Roman trebuiesc, cel puţin, alungaţi din funcţiile pe care deţin? Nu mai spunem de cercetarea lor disciplinară!
Prin faptul că la camera ofiţerului de serviciu din Poliţia Roman, după ora 00.00, rămâne un singur poliţist care îşi începe munca de la 8 dimineaţă şi o face pînă a doua zi la 8, viaţa agentului de poliţie este pusă în pericol.
Dacă în timpul nopţii are loc un incendiu, vorbim a doua zi de o catastrofă.
Dacă echipa operativă se află la un eveniment, iar ofiţerului de serviciu i se face rău, sfîrşitul lui va fi deplîns prin salve de tun.
Dacă se iscă un incendiu iar echipa operativă nu se află în sediu şi ofiţerului de serviciu, cum spuneam, i se poate face rău, clădirea va arăta ca după bombardament”, îşi argumentează liderul de sindicat solicitările de schimbare a conducerii instituţiei.
Urmează apoi o întrebare retorică, menită să responsabilizeze conducerea centrală a instituţiei.
“Chiar nu contează pentru dumneavoastră că ofiţerii de poliţie amintiţi joacă la loto vieţile poliţiştilor? “, ca apoi, bine punctat, să afirme: “Nu pot să cred aşa ceva! Domnule Inspector General, am refuzat numirea pe funcţie la camera ofiţerului de serviciu pentru că pe perioada detaşării eram nevoit, după 12 noaptea, să urinez într-un bidon de plastic, pentru că nu aveam voie să părăsesc încăperea, şi pentru că mă temeam pentru siguranţa şi viaţa mea.
Ieri (17 martie n.r)a fost un caz fericit, în sediul subunităţii au fost poliţisti care au putut preveni o tragedie. După miezul nopţii moartea are libertate de mişcare, poliţiştii sînt abandonaţi în ghearele ei. Într-al 12-lea ceas, insistăm, scăpaţii pe poliţişti de managerii incompetenţi, împuterniciţi pentru a nu le păsa de vieţile subordonaţilor! Cu stimă, Cănărău Ioan, preşedinte( Europol Neamţ n.r)”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau