Spațiile verzi urbane, extensiile smart ale birourilor viitorului
Dimensiune font:
Ultimii doi ani au reprezentat un lanț neîntrerupt de provocări, îndreptat către mediul de afaceri, autoritățile locale și consumatorul final. Perioada pandemică a modificat semnificativ comportamentul de lucru al angajaților, care au descoperit că sistemul hibrid le aduce o serie de avantaje semnificative.
Păstrarea unui echilibru echitabil între viața personală și cea profesională, nevoia de protecție împotriva amenințărilor de tip patogen și aprecierea eforturilor depuse la birou din partea angajatorului sunt doar câteva din motivele ce susțin modelul hibrid de muncă. Așadar, în rândul antreprenorilor apare cererea de reinventare și adaptare la cerințele actuale, întrucât atragerea noilor talente a devenit o misiune dificilă, luând în calcul competitivitatea ridicată din piața muncii.
Privind retrospectiv, în 2020 au apărut primele semne de îngrijorare cu privire la dezvoltarea proiectelor de construcție a clădirilor de birouri, în contextul favorizării muncii de acasă de către angajați. Cu toate acestea, oamenii au început să revină parțial la birou, din necesitatea de comunicare cu restul colegilor, aspect de influențează randamentul și coeziunea echipei.
Astfel, investiția financiară în piața spațiilor de birouri este privită ca un pariu care implică o serie de riscuri asumate din partea antreprenorului. Mai mult, normele ESG (Environment, Social and Governance) devin o tendință de urmat în acest sector, întrucât pun accentul pe implementarea sustenabilității și eficienței energetice în construcția clădirilor.
Noua paradigmă ESG încurajează conștientizarea și responsabilizarea în privința sănătății planetei, unul dintre criteriile căutate de noile talente, îndeosebi de tinerii care aparțin Generației Z. Apreciați de angajatori datorită flexibilității, creativității și abilităților de care dau dovadă, aceștia preferă să lucreze într-un mediu echilibrat, unde inovația tehnologiilor moderne se îmbină cu spațiile verzi și oportunitățile de relaxare și comunicare din zona biroului.
Importanța spațiilor verzi în zonele urbane din apropierea clădirilor de birouri
Balanța puterii a suferit o schimbare drastică în ceea ce privește buna funcționare a unei afaceri de succes. Antreprenorii au început să înțeleagă însemnătatea și contribuția majoră a angajaților în performanța pe termen lung a unui business.
Prin urmare, biroul viitorului depășește vechile standarde, transformând spațiul clasic de lucru într-o adevărată experiență pentru fiecare persoană, combinând necesitatea pentru wellness, sănătate mintală, socializare și divertisment. Urmărind acest tipar, fondatorul Genesis Property, Liviu Tudor, dezvoltă proiectul Yunity Park, un concept inedit de real estate, care aduce natura în mediul urban și oferă oamenilor experiența unui mod de viață sănătos și sustenabil.
Yunity Park updatează regulile din piața clădirilor din birouri, deoarece include spații de co-living și co-working, un amfiteatru modern destinat evenimentelor outdoor, un foodhall, zone de conferințe, precum și o pădure urbană dedicată sesiunilor de recreere, socializare, repaus și interacțiune. Din punct de vedere ecologic, pădurea extinsă de 1.000 de metri pătrați scade temperatura medie a aerului resimțită în cadrul birourilor din jur. De asemenea, aceasta crește umiditatea, atenuează poluarea fonică accentuată din mediul urban și contribuie la îmbogățirea diversității habitatelor pentru diferite specii de plante.
De ce este necesară interacțiunea dintre colegi în afara biroului?
Un studiu efectuat de Genesis Property la nivel național susține dorința angajaților de întoarcere fizică la birou, cauzată de nevoia de socializare și construirea relațiilor de prietenie cu membrii echipei. Astfel, 53,4% dintre respondenți sunt de părere că interacțiunea cu restul colegilor, în afara orelor de program, este benefică pentru randament și coeziune.
Mai mult, 90,2% dintre participanți cred în importanța unor facilități poziționate în apropierea clădirilor de birouri, întrucât stimulează interesul pentru realizarea activităților în grup. Pe măsură ce lucrurile încep să intre pe un făgaș normal, angajații români încep să simtă lipsa plimbărilor în natură (51%), interacțiunilor sociale (29,2%) și a participării la evenimente (31,5%).
Astfel, prinde contur conceptul de co-living, caracterizat printr-un spațiu dedicat birourilor smart, unde oamenii au la îndemână toate resursele necesare pentru a se simți în siguranță, în timp ce petrec timp de calitate în compania colegilor.
Sustenabilitatea se transformă dintr-un simplu subiect de discuție, într-o tendință important de integrat în amenajarea clădirilor de birouri. În consecință, spațiile verzi din zonele urbane aduc o serie de facilități și avantaje mediului înconjurător și tinerelor talente.
Sursă foto: Genesis Property.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau