Sprijin pentru copiii cu dizabilități, pe timp de pandemie
Dimensiune font:
Fundația „Star Of Hope România” a anunțat lansarea unui alt proiect dedicat copiilor cu dizabilități. Intitulat „Incluziune Socială Activă – Viitor Pentru Comunitatea Locală”, proiectul, finanțat de către Consiliul Local al municipiului Iași, urmărește susținerea unor activități de evaluare și reevaluare a copiilor cu dizabilități, care vor primi și terapii pentru dezvoltarea abilităților, urmând ca și părinții să participe la sesiuni de instruire. „Este foarte important pentru noi, ca și ONG, să avem sprijinul Primăriei pentru a ajuta copiii cu dizabilități și pentru a le asigura un număr cât mai mare de ședințe de terapie recuperatorie”, a spus Aurora Vatamaniuc, președintele fundației, în cadrul unei conferințe de presă.
La întâlnire au participat și părinți, dar și copii. „La Star of Hope am găsit o echipă de profesioniști care lucrează cu copiii noștri, oferindu-le devotament și multă dragoste. De asemenea, noi, părinții suntem consiliați să depășim pragul psihologic de negație al diagnosticului pe care copilul l-a primit. La Star of Hope, am găsit puterea de a merge mai departe indiferent de problemele pe care le avem”, a spus G. M, tatăl unei fetițe cu autism care beneficiază de terapie la Centrul Star of Hope Iași. „De aproximativ trei ani vin la terapie la Centrul Star of Hope cu băiețelul meu, diagnosticat cu Sindrom Down. Venim de trei sau chiar de patru ori pe săptămână și progresele se văd. Acum merge și înțelege tot ce-i spun. Trebuie să continuăm terapia pentru ca el să reușească să vorbească”, a spus și C. L., mama unui băiețel.
Conform datelor furnizate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, în județ sunt înregistrați aproximativ 3.200 de copii cu dizabilități, aproximativ 80% având grad de handicap accentuat sau grav. Categoria este cea mai expusă excluziunii sociale sau școlare. Proiectul se adresează unui număr de 32 de copii și tineri aflați în dificultate (copii și tineri cu dizabilități) și își propune creșterea gradului de incluziune socială sau școlară a lor. Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie 2020 – 15 decembrie 2021 și are o valoarea totală este de 143.414 lei, din care 128.930 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă oferită de către Consiliul Local Iași.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau