Teatrul Luceafărul, suporturi video pentru activități creative și spectacole online
Dimensiune font:
Pe lângă strămutarea în online a spectacolelor sale pentru public, realizată sub genericul "La distanță, dar în continuare împreună", echipa artistică a Teatrului Luceafărul pregătește și suporturi video pentru activități creative. Instituția pune la dispoziția părinților trailere ale spectacolelor din repertoriu în scopul utilizării lor ca materiale video de suport pentru activitățile creative de acasă cu copiii.
Acestea pot fi utilizate în egală măsură și pentru lecțiile online pe care cadrele didactice le desfășoară cu elevii. Trailerele sunt accesibile pe canalul Youtube al Teatrului Luceafărul. "Ne-am gândit să oferim această oportunitate în vederea diversificării ofertei pentru publicul nostru, pentru cei care iubesc teatrul și vor să își dezvolte creativitatea. Vă dau un exemplu: părinții pot urmări alături de copii trailerul spectacolului «Prințul fericit», apoi îi pot ruga pe aceștia să imagineze un alt final pentru scrierea lui Oscar Wilde. Sau sa vizioneze trailerul de la «Capra cu trei iezi», apoi să îi lase pe copii să continue povestea, pentru a le stimula capacitățile de comunicare", a precizat teatrologul Oltița Cîntec, directorul artistic al Teatrului. Activitatea va continua pe toata durata stării de urgenta, chiar cu sugestii de exerciții creative inspirate de fragmentele filmate din spectacole. După sărbătorile pascale, echipa va lansa și o serie de concursuri de creativitate inspirate de repertoriul Teatrului Luceafărul.
În fiecare duminică, de la ora 11, pe contul Facebook al Teatrului va continua seria de spectacole transmise online. Reacțiile urmăritorilor sunt foarte bune. Vizualizările sunt și din alte țări, Spania, Marea Britanie, Italia, Germania, spații culturale unde artiștii ieșeni au participat la festivaluri internaționale. Comentariile postate reconfirmă buna primire de care se bucură toate aceste modalități de păstrare a legăturii cu publicul. Iată ce testimonial a scris Petronela Angheluță, de pildă: "O idee foarte bună! Putem urmări de acasă minunatele spectacole în care actorii fac roluri deosebite, chiar dacă nu este același lucru ca în sala de spectacol. Dar trebuie să ne adaptăm situației. Mulțumim pentru aceste spectacole, felicitări pentru profesionalism!".
Duminică, 19 aprilie, de la ora 11, va fi difuzată producția CÂND VISĂM… de Verena Koch și Kerstin Pell (Austria). Subiectul este inspirat din zilele noastre. Felix este un băiat de 8 ani, care nu are prea mulți amici și nici nu se înțelege prea bine cu mama și nici cu colegii de la școală. E un visător care, într-o seară, va porni într-o călătorie imaginară în cursul căreia întâlnește mai multe personaje de basm. Până la final va descoperi o serie de lucruri importante în viață, printre care, de exemplu, prietenia și dragostea necondiționată.
Spectacolul Teatrului „Luceafărul” este o coproducție cu Centrul Cultural German din Iași și a adus alături artiști români, austrieci și germani. Regizoarea Verena Koch a studiat la Universitatea de Muzică și Teatru din Frankfurt am Main, iar în prezent este conferențiar la Universitatea Anton Bruckner din Linz și colaboratoare a Theatergruppe Malaria din Gallneukirchen și Landestheaters din Linz. În trecut, a lucrat cu teatre din Frankfurt am Main, Gottingen, Esslingen, National Theater Mannheim și Munster. De scenografie s-a ocupat Ute Lindenbeck (Berlin), artistă al cărei nume a apărut pe afișele teatrelor din Germania, Austria și Elveția. A studiat la Kunsthochschule Berlin și Central Saint Martins University of the Arts London. A lucrat ca scenograf deopotrivă pentru spectacole de teatru și de operă, pentru Opera din Köln, teatre din Berna, Dortmund, Linz, Zürich. Din echipa spectacolului mai fac parte Franz Huber (dramaturgie) și actorii Ioana Natalia Corban, Ileana Ocneanu, George Cocoș, Paul Sobolevschi, Ioana Iordache, Claudiu Gălățeanu, Cătălin Cucu, Elena Zmuncilă.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau