Transplant de ficat şi cornee, la Iaşi
Dimensiune font:
* transplantul de ficat a fost realizat de către echipa condusă de prof. dr. Cristian Lupaşcu, beneficiarul fiind o pacienta de 47 ani, cu Boala Wilson, o afecţiune congenitală aflată într-un stadiu avansat * transplantul de cornee se va desfăşura începând de luni în clinica de Oftalmologie de către echipa condusă de prof. dr. Dorin Chisăliţă
Generozitatea, umanitatea, profesionalismul şi responsabilitatea s-au întâlnit din nou, aducând speranţă la o viaţă mai bună pentru oameni aflaţi în suferinţă. Asta după ce, la Târgu Mureş, o familie îndurerată a găsit puterea de a oferi altor semeni bucuria vieţii. Astfel, încă o dată medicii demonstrează, dacă mai era nevoie, că transplantul înseamnă viaţă!
Mai mult ca oricând, în această perioadă dificilă, provocată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Sunt momente care ne obligă să fim profund recunoscători faţă de cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale.
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, familia unui copil de 13 ani, plecat prea repede şi brusc din această viaţă, găsea resorturile pentru decizia dificilă, dar atât de generoasă şi plină de umaninate: din durerea lor infinită oferea altor semeni cel mai de preț dar - viaţă. „Mulţumim cu profund respect familiei şi sperăm că vor găsi o minimă alinare la gândul că alţi trei tineri vor putea trăi datorită gestului făcut. Alături de familia îndurerată s-a aflat echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Târgu Mureş formată din dr. Mihai Morariu, şi asistent Andrei Burghelea, coordonator transplant. Aceleași echipe ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, au realizat prelevarea ficatului şi rinichilor. Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu responsabilitate şi profesionalism în aceste zile complicate”, au transmis cei de la Agenţia Naţională de Transplant.
Cu ajutorul Serviciilor de Ambulanţă şi a Ministerului Afacerilor de Interne, echipele medicale şi organele au fost transportate în siguranţă şi în timp util. Ficatul prelevat la Târgu Mureş a fost trimis la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon” Iaşi şi s-a transplantat de către echipa condusă de prof. Dr. Cristian Lupaşcu. Tot la Spitalul „Sf.Spiridon” din Iași a fost adusă şi corneea. „Transplantul de ficat a fost realizat de către echipa condusă de prof. dr. Cristian Lupaşcu. Beneficiarul este o pacienta de 47 ani cu Boala Wilson, o afecţiune congenitală ajunsă într-un stadiu avansat. A fost un efort deosebit al echipelor medicale care acum se bucură de starea stabilă a pacientei. Transplantul de cornee se va desfăşura începând de luni în clinica de Oftalmologie de către echipa condusă de prof. dr. Dorin Chisăliţă”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului „Sf Spiridon” din Iaşi. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau