Turismul ieșean va fi salvat de zonele rurale din jurul orașului
Dimensiune font:
* anul trecut, sosirile în Iași cu scopul cazărilor turistice au scăzut cu 58%, numărul turiștilor trecuți prin capitala Moldovei fiind de 133.834 * experții sunt convinși că anul acesta va exista o dezvoltare mult mai bună a turismului de afaceri, iar zonele rurale din jurul Iașului vor fi în topul preferințelor turiștilor
Iașul s-a aflat, nu cu mult timp în urmă, în top 3 destinații turistice din România. Conform statisticilor, primele 10 luni ale anului 2020 au adus o scădere cu 60% a activității de turism în capitala Moldovei, față de aceeași perioadă a anului 2019. „ Iașul a crescut foarte mult din 2010 și s-a văzut efortul depus atât de operatorii de turism, dar și de administrație, de centrele muzeale și obiectivele turistice din Iași și - de ce nu? - zona de shopping, Iașul devenind și o destinație de shopping. Toate acestea, împreună, au reușit să ridice Iașul, ca destinație, în top 3 destinații urbane din România. 2020 a exclus, din luna martie - pentru că până în luna martie trendul a fost ascendent la Iași, a exclus creșterea numărului de turiști. Odată cu instalarea pandemiei, destinațiile urbane au dispărut din zona interesului turiștilor, atât români, cât și străini”, a declarat Florin Bărhălescu, expert tursim.
În anul 2020, sosirile în Iași cu scopul cazărilor turistice au scăzut cu 58%, statisticile demonstrând că, anul trecut, la Iași au ajuns 133.834 turiști. „Din primele 11 luni ale anului 2020, comparativ cu perioada similară a anului 2019, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Iași s-au diminuat cu 58%. Înnoptările au scăzut, de asemenea, cu 58, 5%, în timp ce durata medie de ședere în structurile de primire turistică a fost de 1,68 de zile”, a declarat Ciprian Iftimoaei, director adjunct la DJS Iași.
Specialiștii susțin că în 2021 se va înființa pașaportul medical, care va ajuta la renașterea turismului, oamenii având posibilitatea efectuării unei vacanțe în siguranță. „Deocamdată, este singura soluție. Cu siguranță acest 2021 va inventa pașaportul medical. Un document despre care s-a tot vorbit încă de la începutul pandemiei. Așa cum se merge acum cu testul COVID, în viitorul apropiat, noi ne așteptăm în 3-4 luni de zile, să avem acest pașaport medical cu care turiștii vor putea călători în străinătate”, a mai spus Florin Bărhălescu, expert turism.
Experții sunt convinși că anul acesta va exista o dezvoltare mult mai bună a turismului de afaceri, iar zonele rurale din jurul Iașului vor fi în topul preferințelor turiștilor. Andrada ANTON
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau