Un fost polițist a devenit cel mai ghinionist puşcăriaş
Dimensiune font:
* acesta continuă să fie executat silit şi dă vina pe poştaşii ieşeni
Viaţa lui Petru A. s-a schimbat radical în 2011. Până atunci, el dusese un trai tihnit, era un om foarte respectat în comuna sa, din judeţul Botoşani, unde activa ca poliţist. Urma să se pensioneze şi nu-şi dorea nimic altceva, decât să petreacă mai mult timp cu soţia, în spaţiosul apartament din Săveni, pe care-l deţinea la vremea aceea.
Totul s-a rupt după ce a fost găsit vinovat de producerea unui accident rutier şi i s-a reţinut permisul. A început să bea din ce în ce mai des şi să conducă sub influenţa alcoolului, fiind prins de trei ori în această ipostază, în decurs de câteva luni. I s-a deschis dosar penal şi, în 2013, a fost condamnat la doi ani cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani.
S-a pensionat, n-a mai făcut naveta, iar lipsa de activitate l-a făcut să petreacă oră în şir la un bar din apropierea apartamentului. Obicei care a provocat nemulţumirea nevestei. Mai departe, scenariul clasic: reproşuri, certuri, ameninţări, divorţ şi partaj, fiind nevoit să se mute în Botoşani.
La auzul veştii că fosta soţie s-a recăsătorit, şi-a ieşit pur şi simplu din minţi. A mers la Săveni, a spart uşa de la apartament, după care a tras o bătaie zdravănă fostei neveste. Femeia a depus plângere penală pentru „distrugere”, „violare de domiciliu” şi „lovire”, iar în instanţă a avut câştig de cauză. Petru a primit atunci, în 2016, o lovitură groaznică. Fiind încă în termenul de încercare, după condamnarea pentru alcool la volan şi conducere fără permis, el a primit o pedeapsă cu executare. Şapte ani de închisoare.
Lucrurile au început să meargă din ce în ce mai prost, făcuse destule datorii şi au început executările silite, reţinându-i-se lunar o treime din pensie, adică aproape 600 lei. Demoralizat, n-a găsit altă metodă de protest decât bombardarea instanţelor cu tot soiul de contestaţii.
Sătui să-i tot vadă faţa şi să-i analizeze cererile absurde, magistraţii botoşăneni au făcut ce-au făcut şi au obţinut, în 2019, transferul lui Petru în Penitenciarul Iaşi.
Nici aici n-a renunţat la obiceiul de a face contestaţii, cereri de întreupere a executării pedepsei ori cereri de revizuire. Dar şi pe civil, împotriva executorilor judecătoreşti care-i iau, în continuare, o treime din pensie. Cel mai recent demers de acest fel l-a făcut la începutul anului, îmbotriva unui birou din Suceava. A plătit taxa de timbru prin poştă şi a aşteptat, liniştit, judecarea cauzei.
Din nefericire, ghinioanele fostului poliţist au continuat. Imediat după expedierea hârtiilor a fost transferat la Penitenciarul Aiud. Dacă ar fi rămas la Iaşi şi ar fi văzut că nu primeşte confirmarea de primire a timbrării, ar fi avut timp de reacţie. De faptul că suma de 20 lei n-a ajuns în instanţă, a aflat abia săptămâna trecută, la termenul de judecată. Cel puţin aşa susţine el. Magistraţii au fost inflexibili şi i-au anulat ca netimbrat recursul. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau