Un singur student ieșean a primit bani pentru a-și achiziționa calculator
Dimensiune font:
Elevii și studenții ce au vârsta de până în 26 de ani și fac parte din învățământul de stat și particular acreditat pot primi 200 de euro pentru a-și cumpăra un calculator. Anul trecut, 235 de elevi ieșeni au beneficiat de această sumă.
Dacă au venitul brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 de lei, atât elevii, cât și studenții care nu au împlinit încă 26 ani pot obține ajutorul de 200 de euro pentru a-și cumpăra un calculator care să îi ajute în realizarea temelor și proiectelor. Bugetul alocat pentru anul 2023 este de 1,7 milioane de lei.
Anul anterior, 236 de elevi și studenți din județul Iași s-au putut bucura de cei 200 de euro. Cei mai mulți elevii ce și-au putut achiziționa un calculator învățau la Liceul Tehnologic Vlădeni, Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, Școala Gimnazială „Constantin Erbiceanu” Erbiceni, Școala Gimnazială nr. 1 Domnița din comuna Țibana, Școala Gimnazială Crucea din comuna Lungani, Școala Gimnazială Gorban, Școala Gimnazială Mironeasa, Școala Profesională Dagâța. A fost un singur student care a primit 200 de euro, acesta fiind de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.
De menționat este faptul că anul trecut venitul brut pe membru de familie trebuia să fie mai mic sau egal cu 250 de lei pentru ca elevii sau studenții să se încadreze în suma stabilită pentru achiziționarea unui calculator.
Pentru a putea obține acest ajutor financiar, beneficiarii vor trebui să completeze o cerere-tip pe care o depun la unitatea/instituția de învățământ la care este înscris elevul sau studentul. Este necesară o copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate a celui ce dorește să primească acest ajutor. Împreună cu acestea vor fi necesare copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlați membri ai familiei. Alte documente necesare: adeverință de la instituția de învățământ care să ateste calitatea de elev; acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei; declarația pe propria răspundere a părintelui, tutorelui sau a reprezentantului legal în sensul că venitul brut lunar pe membru nu depășește 500 de lei. Elevul trebuie să prezinte o adeverință eliberată de către unitatea de învățământ din care să rezulte media generală din anul școlar anterior depunerii cererii și o adeverință cu numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior. În cazul studenților, aceștia trebuie să aducă o adeverință precum că au promovat anul universitar anterior depunerii cererii cu minimum 45 de credite. Denisa PINTILIE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau