Unul dintre ucigașii de la Sinești a înregistrat 168 de demersuri în instanță!
Dimensiune font:
* cu toate că a primit cea mai mică pedeapsă, cel mai tânăr dintre cei patru ucigaşi de la Sineşti, care l-au răstignit pe consăteanul lor Cătălin Manole (20 de ani), ucigându-l în chinuri, nu admite ideea că mai are de stat 10 ani după gratii * în patru ani, a ajuns la 168 de demersuri în instanţă *în primii trei ani a făcut 110 asemenea solicitări, care i s-au respins pe bandă rulantă. Văzând că nu obţine nimic concret, şi-a diversificat portofoliul * în ultima vreme s-a axat pe cereri de revizuire a pedepsei * acesta vrea liberare condiţionată şi reabilitare judecătorească!
Fiind cel mai mic dintre participanţii la îngrozitorul omor din satul Osoi, comuna Sineşti (avea pe atunci doar 19 ani), Ionuţ Vasile Lupaşcu a primit şi condamnarea cea mai mică. 15 ani de închisoare. Ceilalţi doi fraţi şi tatăl său au primit câte 25 de ani, iar celalţi trei autori, câte 20 de ani. E vorba de clanul care, în iulie 2015, l-a răstignit pe consăteanul lor Cătălin Manole (20 de ani), ucigându-l în chinuri. În fapt, a fost vorba de o răzbunare crâncenă. Cu o lună mai devreme, pe când Manole şi o parte a clanului Lupaşcu se aflau la muncă, în Italia, primul a crestat cu briceagul faţa lui Sandu Lupaşcu, lăsându-i o cicatrice de toată frumuseţea.
La începutul lunii iulie, au revenit cu toţii acasă pentru a-şi petrece concediile. Tatăl lui Sandu, Aurel, s-a înfuriat la maxim când şi-a văzut fiul desfigurat şi a jurat răzbunare cruntă.
Prilejul s-a ivit în seara de 16 iulie. Cătălin Manole, împreună cu fratele său, au mers la un prieten pentru a cumpăra un încărcător de telefon. În acest timp, în locuinţa lui Aurel se strânseseră cei trei fraţi Lupaşcu (Relu, Sandu, Ionuţ) şi trei prieteni, cei şapte punând la cale un atac în forţă asupra gospodăriilor celor din clanul Manole. S-au înarmat cu pari, furci, bărdiţe şi cuţite, apoi au ieşit în drum. Aproape că au dat nas în nas cu fraţii Manole. Viorel a reuşit să sară gardul unei gospodării şi s-a ascuns în lanul de porumb. Vărul său a izbutit să şi el să scape cu fuga. Cătălin n-a avut nicio şansă. Înconjurat, a fost imobilizat imediat, iar cei şapte războinici au început să-l schinguiască. I-au tăiat ligamentele şi tendoanele de la mâini şi picioare, după care l-au răstignit de-un gard.
Din lanul de porumb, Viorel a sunat la 112, cerând intervenţia poliţiei şi solicitând o ambulanţă pentru fratele său. Echipajele au sosit în 15 minute şi, la auzul sirenelor, torţionarii au abandonat victima, ducându-se fiecare la casa lui. Deşi sângera abundent, Cătălin încă mai răsufla. A fost dat jos de pe gard, urcat în maşină şi dus spre Spitalul din Târgu Frumos. Din nefericire, aproape de intrarea în Podu Iloaie, tânărul a decedat. Ambulanţa a tras pe dreapta şi a aşteptat sosirea procurorilor. Deja se luminase de ziuă.
Criminalul vrea liberare condiţionată şi reabilitare judecătorească!
Fiind vorba de un omor deosebit de grav, pe 17 iulie întreaga comună Sineşti a fost împânzită forţe impresionante ale poliţiştilor. Asasinii fugiseră şi se ascunseră în pădurea din preajma satului Osoi. Au fost prinşi cu toţii în câteva ore, mai puţin Ionuţ, care reuşise să părăseasă zona. Dat în urmărire generală, a fost capturat şi el după câteva săptămâni. Procesul a durat un an de zile, iar Ionuţ nu a recunoscut niciodată că ar fi participat efectiv la crimă. Aşa că, imediat ce a primit sentinţa, a început seria contestaţiilor la executare. Până în 2018, el a făcut 110 asemenea solicitări. I s-au respins toate, pe bandă rulantă. Văzând că nu obţine nimic concret, şi-a diversificat portofoliul. A cerut de 7 ori întreruperea executării pedepsei, a făcut două contestaţii în anulare, o dată a invocat legea penală mai nouă, iar în ultima vreme s-a axat pe cereri de revizuire. Numărul dosarelor sale pe această speţă a ajuns la 41.Niciun succes, aşa că a găsit un nou mod de a se revolta. Deşi nu îndeplinea nici pe departe criteriile, în 2019 a făcut cerere de liberare condiţionată, iar din toamna anului trecut bombardează magistraţii de la Tribunalul Iaşi cu solicitări de reabilitare judecătorească. A ajuns deja la şase dosare de acest fel şi persistă în astfel de demersuri absurde. Nu vrea să priceapă nici măcar că reabilitarea judecătorească poate fi cerută după ispăşirea pedepsei şi a termenului de încercare. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau