Viziuni, provocări, percepții într-o manifestare pentru minte și suflet la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”
Dimensiune font:
Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” - Școala Primară ,,Mihail Kogălniceanu” Iași va găzdui sâmbătă, 5 iunie, de la ora 10, prima ediție a Simpozionului Județean ,,Provocări și abordări formative în învățământul primar actual. Învățătorul de astăzi-arhitect al sufletului de copil”. Parteneri ai acestui eveniment sunt Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret”, Universitatea ,,Alexxandru Ioan Cuza” și Muzeul ,,Mihail Kogălniceanu”. Rațiunea acestei manifestări este determinată de faptul că, în condițiile actuale, imaginea învățătorului comportă noi nuanțări. Întrebările și reflecțiile participanților sunt generate de temerile în legătură cu menținerea la nivel optim a dimensiunii reale și în plan virtual a comunicării, propuneri de noi formule care să promoveze inteligența de toate tipurile, inclusiv cea peste medie, noi viziuni asupra unei paradigme raportată la societatea mileniului III, în condițiile în care învățătorul rămâne un deschizător de drum al unei călătorii care durează toată viața.
Agenda simpozionului reține teme atât pentru cadre didactice, cât și creații ale elevilor. Menționăm între altele, teme ample precum ,,Modelul dascălului de ieri și de astăzi - puncte de vedere, constatări, analize, propuneri, comparații”. O altă secțiune constă în prezentarea unor exemple de bună practică în învățământul on-line. Elevii vor participa cu lucrări inspirate de tema ,,Dascălul prin ochi de copil” pentru clasele pregătitoare/clasele I si a II-a. O altă temă pentru clasele a III-a și a IV-a este ,,Portretul învățătorului” reprezentat prin creații literar-artistice. Vor avea comunicări într-o secțiune aparte profesorii asociați în activitatea din învățământul primar.
Evenimentul se va bucura și de prezența unor invitați speciali - conf. univ. dr. Bogdan Neculau, conf. univ. dr. Angelica Hobjilă, conf. univ. dr. Dorin Năstas (Facultatea de Psihologie și Științele Educației), alături de inspectori școlari generali și de specialitate, reprezentanți ai Casei Corpului Didactic.
Manifestarea marchează și aniversarea a 127 de ani de existență a Școlii Primare,, Mihail Kogălniceanu”, fapt considerat un memorabil gest de prețuire a corpului de cadre didactice de Ziua Învățătorului. Reuniunea dascălilor eminescieni are ca moment distinct lansarea lucrării ,,Proiectarea didactică a lecțiilor. Ghid pentru învățământul primar” coordonată de prof. înv.primar Dana Stoica Popovici. Simpozionul se desfășoară în direct și on-line și reunește peste 30 de lucrări care se vor constitui într-un volum util pentru antrenorii educativi din școala primară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau