Inundații catastrofale în Europa Centrală și de Est.

00000 ULTIMA-ORA

Dimensiune font:

| 15-09-2024 20:41

 Ciclonul Boris a adus deja cantități extreme de precipitații în Europa Centrală și de Est, fiind prognozate alte ploi torențiale cel puțin până la sfârșitul zilei de luni.

Unele dintre cele mai mari cantități de precipitații de până acum au fost înregistrate în Republica Cehă. La Lysa Hora, în munții din vestul țării, au căzut 288 mm de precipitații pe metru pătrat începând de joi. Cantitatea de apă care cădea de obicei în trei luni a căzut în doar trei zile.

Ciclonul Boris s-a format în nordul Italiei și s-a extins cu rapiditate în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România.

Furtuna ar putea provoca cele mai devastatoare inundaţii din ultimele decenii, avertizează meteorologii. În Cehia, Polonia, Germania şi Austria, unde precipitaţiile ar putea depăşi 300 de litri pe metru pătrat, sunt în vigoare coduri roşii. Şi în Slovacia, Slovenia şi Serbia au fost emise coduri portocalii de vreme severă, iar meteorologii se aşteaptă la cantităţi istorice de precipitaţii. Ploile abundente căzute în ultimele ore în sudul Poloniei au făcut să crească nivelul mai multor râuri care au inundat localităţile pe care le traversează.

 

 

 

Un baraj din sud-vestul Poloniei a cedat sâmbătă seară în urma precipitaţiilor abundente, în timp ce echipele de intervenţie poloneze, dar şi din ţări precum Republica Cehă şi Austria, continuă să se confrunte cu inundaţii grave provocate de cantităţile istorice de precipitaţii din ultimele zile.

În Austria, 42 de municipalităţi au fost declarate zone de dezastru, nivelul apelor din zonele inundate continuând să crească. Situaţia este critică în special de-a lungul râurilor Kamp şi Kremps, care se varsă în Dunăre.

Stephan Pernkopf, viceguvernator al Austriei Inferioare, a declarat că sistemele de apărare împotriva inundaţiilor din regiune - consolidate după inundaţiile grave din 2002 - au fost proiectate să reziste la inundaţii care se produc statistic o dată la 100 de ani. Cu toate acestea, în condiţiile în care ploile abundente vor continua, conform prognozelor, meteorologii au avertizat că situaţia s-ar putea înrăutăţi. Potrivit meteorologilor, Dunărea ar putea atinge niveluri atinse o dată la 30 de ani în regiunile 

Ploile abundente din Republica Cehă au condus la creşterea nivelului râului Elba, serviciul de meteorologie ceh raportând până la 170 de milimetri de precipitaţii în cele mai afectate regiuni în ultimele 24 de ore. Autorităţile au emis cel mai ridicat nivel de alertă de inundaţii pentru aproximativ 35 de localităţi, a relatat agenţia cehă de presă CTK. Risc de inundaţii catastrofale ca cele de acum două decenii există şi la Praga. Pompierii au ridicat baraje împotriva apelor şi mai multe staţii de metrou au fost închise.

În Germania, mai multe regiuni din estul şi sudul ţării au fost, de asemenea, afectate de precipitaţii abundente, iar Serviciul german de meteorologie a indicat că intemperiile vor continua.

Ciclonul Boris a adus ploi torenţiale şi în Grecia. În Munţii Rodopi s-au format viituri şi mai multe localităţi au fost inundate. Mai multe drumuri regionale au fost blocate, iar pompierii au fost chemaţi să scoată apa din casele oamenilor. Și în Republica Moldova a fost prăpăd sâmbătă, 14 septembrie. Cel mai rău este în sudul țării, unde zeci de gospodării și drumuri au fost inundate. Cel puțin 13 localități au rămas în beznă din cauza viiturilor. Apa a depășit pe alocuri un metru. Iar Serviciul de Urgență a fost suprasolicitat. Apa a acoperit străzi întregi din Chișinău, iar curenții, cu o forță impresionantă, au luat pe sus două femei și le-au azvârlit sub roțile unei mașini.

 

Cum s-a format ciclonul Boris

 

Ciclonul Boris a fost atât de devastator din două motive.

În primul rând, poziționarea furtunii a atras aer mai rece din nord pentru a se amesteca cu umezeala adusă de apele neobișnuit de calde ale Mării Mediterane și ale Mării Negre.

În al doilea rând, presiunea joasă s-a deplasat foarte lent în aceleași zone. A rămas blocată într-un „model de vreme blocată”, ceea ce înseamnă că furtuna este izolată și prinsă între presiunea înaltă din vest și cea din est, explică BBC. Furtuna Boris este descrisă de Ministerul Mediului din Republica Cehă ca un eveniment care se produce o dată la 50 de ani. Cu toate acestea, frecvența unor astfel de inundații este de așteptat să crească.

În urma inundațiilor extreme care au avut loc în 2021 în Europa, World Weather Attribution Network a concluzionat că probabilitatea și intensitatea acestui tip de inundații în Europa este în creștere în contextul încălzirii rapide a climei.

 

Cum agravează schimbările climatice valurile de căldură, secetele, incendiile și inundațiile

 

Oamenii de știință spun că multe evenimente meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente și ma 

 

1. Ploaie extremă

 

Pentru fiecare creștere cu 1 grad Celsius a temperaturii medii, atmosfera poate reține cu aproximativ 7% mai multă umiditate.

Acest lucru poate duce la precipitații mai abundente, uneori într-un spațiu mai scurt de timp și pe o suprafață mai mică.

La nivel global, precipitațiile abundente au devenit mai frecvente și mai intense în majoritatea regiunilor din cauza activității umane, potrivit organismului climatic al ONU, IPCC.

Se spune că acest model va continua cu o încălzire suplimentară.

Oamenii de știință evaluează dacă evenimentele meteorologice extreme individuale pot fi atribuite schimbărilor climatice luând în considerare atât cauzele naturale, cât și cele umane.

În cazul precipitațiilor intense care au căzut în Dubai, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Oman în aprilie 2024, a fost dificil de concluzionat cu exactitate ce rol au jucat schimbările climatice.

Ploile abundente în această regiune sunt rare, ceea ce oferă cercetătorilor mai puține comparații istorice.

În mai 2024, sudul Braziliei s-a confruntat cu ploi abundente care au dus la inundații pe scară largă, care au strămutat aproximativ 150.000 de oameni.

Regiunea Rio Grande do Sul care a fost lovită este deosebit de vulnerabilă la ploile abundente, deoarece este punctul de întâlnire al maselor de aer tropical și polar.

Dar expertul în climă Francisco Eliseu Aquino a declarat agenției de presă AFP că „aceste interacțiuni [s-au] intensificat odato cu schimbările climatice”.

Oamenii de știință cred că ploile abundente care au provocat inundații mortale în nordul Libiei în septembrie 2023 au fost de 50 de ori mai probabile din cauza schimbărilor climatice.

 

2. Valuri de căldură mai fierbinți, mai lungi

 

Chiar și o creștere mică a temperaturilor medii are o mare influență asupra temperaturilor extreme.

Pe măsură ce intervalul temperaturilor zilnice se deplasează spre niveluri mai ridicate, zilele mai calde sunt mai intense. În aprilie 2024, temperaturile din Mali au atins 48,5C în timpul unui val de căldură extremă în regiunea Sahel din Africa, care a fost legat de creșterea numărului de spitalizări și de decese.

Acest nivel de căldură nu ar fi fost posibil fără schimbările climatice provocate de om, a constatat WWA, și va deveni din ce în ce mai frecvent pe măsură ce lumea continuă să se încălzească.

În Regatul Unit, în iulie 2022, temperaturile au depășit 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie, provocând perturbări majore. Potrivit WWA, acest lucru ar fi fost extrem de puțin probabil fără schimbările climatice.

Valurile de căldură devin, de asemenea, mai lungi în multe locuri, inclusiv în Regatul Unit. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a cupolelor de căldură, care sunt zone de presiune ridicată în care aerul cald este împins în jos și blocat, provocând creșterea temperaturilor pe suprafețe mari.

O teorie sugerează că temperaturile ridicate din Arctica - care s-a încălzit de aproape patru ori mai repede decât media globală - determină încetinirea vânturilor puternice numite jet stream, crescând astfel probabilitatea apariției cupolelor de căldură.

 

3. Secete mai lungi

 

Stabilirea unei legături între schimbările climatice și anumite secete poate fi dificilă. Disponibilitatea apei nu depinde doar de temperatură și precipitații, sistemele meteorologice naturale jucând, de asemenea, un rol esențial. Acesta a fost cazul secetei din Africa de Sud de la începutul anului 2024.

Dar valurile de căldură alimentate de schimbările climatice pot agrava seceta prin uscarea solului. Acest lucru face ca aerul de deasupra să se încălzească mai repede, ducând la o căldură mai intensă.

În perioadele de caniculă, cererea crescută de apă, în special din partea agricultorilor, pune și mai mult presiune pe rezervele de apă.

În unele părți din Africa de Est, au existat cinci sezoane ploioase eșuate la rând între 2020 și 2022, deoarece regiunea a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani. Acest lucru a strămutat 1,2 milioane de oameni numai în Somalia.

Schimbările climatice au făcut ca astfel de secete să fie de cel puțin 100 de ori mai probabile, potrivit WWA.

Încălzirea cauzată de om a fost, de asemenea, principalul motor al celei mai grave secete de cel puțin o jumătate de secol din pădurea tropicală amazoniană în a doua jumătate a anului 2023.

 

4. Mai mult combustibil pentru incendii

 

Incendiile au loc în mod natural în multe părți ale lumii . Este dificil de știut dacă schimbările climatice au cauzat sau a agravat un anumit incendiu de pădure, deoarece alți factori sunt, de asemenea, relevanți, cum ar fi schimbarea utilizării terenului.

Dar schimbările climatice determină condițiile meteorologice necesare propagării incendiilor de vegetație să fie mai probabile, conform IPCC.

Căldura extremă și de lungă durată extrage mai multă umiditate din soluri și vegetație.

Aceste condiții de uscăciune oferă combustibil pentru incendii, care se pot răspândi cu o viteză incredibilă, în special dacă vântul este puternic.

În 2023, Canada a cunoscut cel mai grav sezon de incendii de vegetație înregistrat vreodată.

Creșterea temperaturilor duce la înmulțirea fulgerelor în cele mai nordice păduri ale lumii, declanșând incendii.

Efectele combinate ale schimbării utilizării terenurilor și ale schimbărilor climatice înseamnă că incendiile extreme vor deveni mai frecvente și mai intense în viitor la nivel global, potrivit Programului ONU pentru Mediu (UNEP).

Numărul celor mai extreme incendii ar putea crește cu până la 50% până în 2100, sugerează UNEP.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Primul sondaj în Groenlanda, după interesul lui Trump - Majoritatea locuitorilor doresc aderarea la SUA
14/01/2025 13:07

Un nou sondaj a arătat că majoritatea respondentilor din Groenlanda sustin aderarea la Statele Unite. Potrivit unui sondaj realizat de Patriot Polling si publicat duminică, 57,3 % dintre respondenti sunt de ...

Fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu, opinie despre protestul AUR: Își vor țara înapoi golanii, cei care au chiulit întreaga școală, analfabeții funcționali
14/01/2025 08:49

Fostul purtător de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, critică, intr-o postare pe Facebook, protestele organizate de partidul AUR, duminică, si sustine golanii isi vor tara inapoi. „Foar ...

Biden, în ultimul său discurs de politică externă: 'America domină competiţia internaţională'
14/01/2025 08:44

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat luni că, datorită activităţii administraţiei sale din ultimii patru ani, Statele Unite sunt in prezent lider in "competiţia internaţională". Liderul american susti ...

Ilie Bolojan, reacție la 'gluma proastă' făcută de Marcel Ciolacu pe TikTok: 'Uneori și glumele pot costa'
14/01/2025 08:38

Presedintele PNL Ilie Bolojan a fost invitat luni, la Digi24, să comenteze schimbul de replici dintre Marcel Ciolacu si Alfred Simonis de pe TikTok privind voturile PSD care s-au dus la George Simion. „Uneor ...

Ilie Bolojan spune că finanțele României sunt 'la limita de suportabilitate' și Guvernul va plăti dobânzi din ce în ce mai mari
13/01/2025 22:06

Presedintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat luni seară, la Digi24, că situatia economică a tării este una „la limita suportabilitătii” si că alegerile prezidentiale vor avea astfel o insemnătate si ma ...

Bolojan pune punctul pe 'i' despre demisia lui Iohannis: 'A avut critici în PNL / va fi judecat de istorie'
13/01/2025 21:59

După ce unele voci din PNL au cerut, luni, in sedinta de Birou Politic National, sustinerea unei declaratii politice prin care să solicite demisia lui Klaus Iohannis din functia de Presedinte al Romaniei, lid ...

Ilie Bolojan, reacție după protestul AUR: 'Aceste nemulțumiri sunt fundamentate' / Ce spune despre revenirea la turul 2
13/01/2025 21:49

Preşedintele PNL, Ilie Bolojan, a declarat luni, după protestul AUR de duminică (12 ianuarie), că „există nemultumiri serioase vizavi de lumea politică”, iar pe de altă parte „este evident că sunt ...

În Parlament s-a pus ținta pe Renate Weber: Mandatul i-a expirat de jumătate de an
13/01/2025 21:41

USR cere conducerii Parlamentului să demareze de urgentă procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului, in conditiile in care mandatul Renatei Weber la conducerea institutiei a expirat cu mai bine de jum ...

PNL va cere demisia lui Klaus Iohannis? Dezvăluiri incendiare din ședința liberalilor: 'Pe mine mă îngrijorează ceea ce s-a întâmplat ieri'
13/01/2025 21:31

Deputatul Adrian Cozma, vicepresedinte PNL si presedinte al PNL Satu Maru, le-a propus liberalilor, luni, in sedinta de Birou Politic National, să voteze o declaratie politică prin care să solicite demisia l ...

Rectorul SNSPA profețește, după ce a văzut sondajele: Crin Antonescu riscă să nu ajungă în turul II
13/01/2025 21:21

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, sustine că a studiat mai multe sondaje si a tras concluzia că există riscul real pentru Crin Antonescu să nu ajungă in turul II, chiar dacă este sustinut de coalitia PSD-PN ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei