5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
Dimensiune font:
5 remedii eficiente pentru sinuzita acută
Orice persoană se poate confrunta cu sinuzită la un moment dat în viață, de aceea este bine să știi ce remedii te pot ajuta să scapi mai repede de această afecțiune.
Sinuzita este o infecție a sinusurilor și apare atunci când cavitățile sale se inflamează. De regulă, este cauzată de un virus, dar uneori prezența bacteriilor în sinusuri pot duce la infectarea lor. De asemenea, alergiile, polipii nazali și infecțiile dentare pot cauza sinuzită.
Diferența dintre sinuzită și răceala obișnuită
Uneori sinuzita poate fi confundată cu o răceală, dar simptomele sinuzitei pot fi ușor diferite. Ambele afecțiuni au câteva simptome comune, cum ar fi nasul înfundat sau, din contra, nasul ce curge încontinuu. Dar în caz de sinuzită, fața devine mai sensibilă, mai ales în zonele în care se află sinusurile. De asemenea, pot apărea dureri de dinți și o respirație urât mirositoare, iar scurgerile nazale sunt de culoare galbenă, verde sau albă.
Remedii pentru sinuzita acută
Există mai multe tipuri de sinuzită, acestea diferențiindu-se în funcție de durată: sinuzita acută poate dura până la 4 săptămâni, sinuzită subacută depăștește durata de 4 săptămâni, sinuzita cronică durează pentru cel puțin 12 săptămâni, iar sinuzita recurentă poate reveni de cel puțin 4 ori pe an, de fiecare dată având o durată de aproximativ 2 săptămâni.
Sinuzita acută poate fi o complicație a unei răceli obișnuite și există mai multe moduri prin care poți să grăbești vindecarea afecțiunii:
1. Curăță nasul cu soluție salină
Fie că îți prepari acasă o soluție din apă caldă cu sare neiodată sau alegi să folosești un spray cu apă de mare, ambele variante sunt eficiente pentru curățarea nasului și a sinusurilor, dacă o faci de mai multe ori pe zi. Spălăturile cu apă sarată ajută la menținerea căilor nazale curate prin eliminarea mucusului și a alergenilor.
2. Menține sinusurile hidratate
Hidratarea sinusurilor contribuie la eliminarea mai ușoară a mucusului și la reducerea simptomului de nas înfundat și a durerii. Pentru a hidrata sinusurile poți folosi un umidicator, mai ales pe timpul nopții. De asemenea, dușurile fierbinți pot ajuta la ameliorarea congestiei nazale, datorită aburilor. În lipsa unui umidificator, se poate folosi un vas cu apă fierbinte în care se pot adăuga câteva picături de ulei de eucalipt, care este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare.
3. Folosește spray-uri decongestionate
Atunci când sinuzita este asociată cu o răceală, se poate folosi un spray decongestionant pentru a păstra căile nazale umede, a reduce congestia și pentru a trata inflamația. Atenție, unele spray-uri nazale trebuie folosite timp de cel mult 3 zile, altfel pot duce la dependență. Citește cu atenție prospectul înainte de a folosi un spray decongestionant pentru nas.
4. Consumă multe lichide
Apa simplă și ceaiurile calde pot grăbi eliminarea secrețiilor care înfundă sinusurile, așa că ai grijă să te hidratezi corespunzător mai ales atunci când ai sinuzită. Atenție, evită pentru o perioadă cofeina și băuturile alcoolice deoarece acestea te pot deshidrata.
5. Consumă alimente cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii
Usturoiul, ghimbirul și mierea sunt alimente cu proprietăți antibacteriene și pot stimula organismul să lupte împotriva infecțiilor din organism.
În același timp, alimentele cu proprietăți antiinflamatorii, precum fructele de pădure, legumele cu frunze verzi și peștele gras pot contribui la reducerea inflamației din sinusuri.
Reține că, în mod obișnuit, sinuzita se poate vindeca de la sine într-un decurs de 2 săptămâni, dar poți stimula acest proces cu ajutorul remediilor enumerate mai sus. Dacă simptomele tale nu se ameliorează și, mai mult, apare febra, mergi la un control medical.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau