”Aurul din bucătărie”: Ceaiul care vindecă răceala mai repede și îmbunătățește circulația sângelui

22

Dimensiune font:

| 29-11-2022 17:39

Ceaiul de ghimbir cu miere, consumat cu moderație, are numeroase beneficii asupra sănătății noastre, datorită efectelor antioxidante, antiinflamatoare, antistres și antivirale.

Îl numim aurul din bucătărie nu doar datorită culorii sale, ci și datorită multiplelor beneficii pe care le are pentru sănătatea noastră. Ghimbirul nu este printre cele mai populare condimente la noi în țară, însă în bucătăria vestică este un ingredient esențial pentru multe preparate, în special în combinație cu usturoiul.

Ghimbirul oferă o savoare deosebita mâncării, însă este și unul dintre cele mai apreciate tipuri de infuzie. Ceaiul de ghimbir este puternic aromat și are tot atâtea calități ca și rădăcină din care este extras. Pentru a păstra cât mai multe dintre acestea, este de preferat să realizați infuzia folosind ghimbir ras, în locul pliculețelor cu ceai disponibile în comerț.

Puteți păstra ghimbirul în frigider chiar și o luna sau îl puteți congela, pentru a-l avea la îndemână oricând aveți nevoie de un ceai de ghimbir.

Iată ce beneficii are pentru sănătate ceaiul de ghimbir!

Răceala se vindecă mai repede

Nu mai este demult un secret că ceaiul de ghimbir este în top 10 cele mai recomandate remedii pentru răceală și gripa. Acest lucru se datorează conținutului foarte mare de antioxidanți, dar și aromei sale puternice. Luptă cu bacteriile și virusurile, este expectorant și antifebril.

Ceaiul de ghimbir decongestioneaza nasul și sinusurile, calmează durerea în gât, scade febra și este un foarte bun tonic, îmbunătățind starea generală a organismului.

Atenție, însă, la combinațiile cu analgezice nesteroidiene, deoarece poate interacționa cu substanțele din compoziția acestora și poate cauza sângerări, potrivit doc.ro.

De ajutor în indigestie

Din acest punct de vedere ghimbirul are și avantaje, dar și dezavantaje. Atunci când este consumat în exces, peste 3 căni de ceai zilnic, poate cauza probleme digestive, cum este indigestia. În cazul unui consum ținut sub control, are exact efectul contrar și te poate scapă de multe simptome neplăcute.

Ceaiul de ghimbir reduce balonarea și flatulență, calmează simptomele indigestiei și diareei și reglează tranzitul intestinal. În plus, ghimbirul are un puternic efect antispatic și protejează mucoasa gastrica. Poate fi consumat și după mesele grele, bogate în proteine și carbohidrați sau de către persoanele cu o digestie lentă și dificilă.

Efectul antiinflamator reduce durerea

Ceaiul de ghimbir poate lua cu succes locul antiinflamatoarelor nesteroidiene, precum acestea, pentru dureri de slabă și medie intensitate. Te poate ajuta în cazul durerilor de cap, musculare, menstruale și articulare. Singura regula este să nu îl combini cu medicamente, ci să te bazezi doar pe efectele lui.

Taie câteva felii de ghimbir fără coajă și pune-le într-un vas cu un litru de apă clocotită, așteaptă 15 minute, apoi bea infuzia pe tot parcursul zilei, completând cu apa plată necesarul de hidratare. Poți face acest tratament timp de 3-4 zile, o dată pe lună, în perioada menstruală sau când durerile articulare se acutizează.

Un sistem imunitar mai puternic

Ceaiul de ghimbir întărește sistemul imunitar prin concentrația de antioxidanți și substanțe active. Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu și magneziu și vitaminele B6, C și D. Este important să știi că ghimbirul reduce semnificativ stresul și oboseala, unii dintre cei mai mari dușmani ai unui sistem imunitar sănătos.

Adaugă două lingurițe de suc de lămâie în ceaiul tău de ghimbir și vei obține o poțiune magică pentru imunitate, pe care o poți folosi regulat pe toată durata sezonului rece.

Circulația sângelui este îmbunătățită

Ceaiul de ghimbir are efecte miraculoase și asupra circulației sângelui. Ajută la oxigenarea creierului și, implicit, la lupta cu stresul, o memorie mai bună și o atenție crescută. Păstrează vasele de sânge sănătoase și te poate scapă de problemele circulatorii, din cauza cărora ai mereu mâinile și picioarele reci. Mai mult decât atât, unele studii au demonstrat o creștere a nivelului de eritrocite în cazul persoanelor care beau ceai de ghimbir. Eritrocitele sunt globulele roșii din sânge, care transportă oxigenul molecular între țesuturile organelor.

Reduce depresia și îmbunătățește somnul

Studiile arată că o ceașcă de ceai de ghimbir, dar și produsele de ghimbir ameliorează eficient starea de oboseală și depresie și îmbunătățește calitatea somnului la pacienții cu sindrom de oboseală cronică 2. Starea de oboseală din timpul zilei este relevantă pentru calitatea slabă a somnului și starea de depresie. Includerea ghimbirului în dieta stimulează producția de hormoni ai fericirii (serotonină și dopamină), ajutându-vă să vă mențineți pozitivi și să luptați cu oboseala mentală.

Aliat în lupta cu kilogramele

Ghimbirul poate juca un rol în pierderea în greutate, conform studiilor efectuate la oameni și animale. O analiză din 2019 a concluzionat că suplimentarea cu ghimbir a redus semnificativ greutatea corporală, raportul talie-șold la persoanele supraponderale sau obeze 3.

Un studiu din 2016, efectuat pe 80 de femei cu obezitate, a constatat că ghimbirul ar putea ajuta, de asemenea, la reducerea indicelui de masă corporală (IMC) și a nivelului de insulină din sânge. Nivelurile ridicate de insulină din sânge sunt asociate cu obezitatea. Totuși, dovezile în favoarea rolului ghimbirului în prevenirea obezității sunt mai puternice în studiile pe animale.

Șobolanii și șoarecii care au consumat apă de ghimbir sau extract de ghimbir au văzut în mod constant scăderi ale greutății lor corporale, chiar și în cazurile în care au fost hrăniți și cu diete bogate în grăsimi.

Capacitatea ghimbirului de a influența pierderea în greutate poate fi legată de anumite mecanisme, cum ar fi potențialul său de a ajuta la creșterea numărului de calorii arse sau la reducerea inflamației.

Contraindicațiile ceaiului de ghimbir

Deși lista de beneficii este bogată, ceaiul de ghimbir are și câteva riscuri, în special atunci când este consumat foarte concentrat și în cantități mari, zilnic. Nu trebuie să folosiți mai mult de 100 de grame de ghimbir pe parcursul unei zile. Cantitatea ideală pentru infuzie este de 2-3 linguri (40 – 60 grame) de ghimbir ras la un litru de apă.

Un consum mare de ghimbir poate cauza probleme digestive, precum diareea sau senzația de vomă. Din cauza efectului tonic, ceaiul de ghimbir poate cauza insomnie, de aceea se recomandă să nu îl consumăm după ora 4 după-amiază.

Consumul de ceai de ghimbir în cazul diabeticilor este încă sub semnul întrebării. Deși unii specialiști spun că nu exista riscuri, au existat cazuri în care un consum prea mare de ceai de ghimbir a scăzut nivelul de glucoză din sânge.

Ghimbirul este un bun decongestionant și antiinflamator, dar în același timp fluidizează sângele, ceea ce poate reprezenta o problemă pentru pacienții care suferă de boli ale sângelui.

Și cei cu hipertensiune trebuie să discute cu medicul înainte de a consuma ceai de ghimbir, pentru că asociat cu medicamentele pentru hipertensiune, poate crește efectul acestora atât de mult, încât tensiunea să fie mult prea mică.

Ghimbirul poate reduce tensiunea arterială într-un mod similar cu unele medicamente pentru tensiunea arterială și bolile de inimă. Consumul de ghimbir împreună cu aceste medicamente poate duce la scăderea prea mică a tensiunii arteriale sau poate provoca bătăi neregulate ale inimii.

Un alt efect neplăcut al ceaiului de ghimbir este că poate îngreuna efectul anesteziei și este contraindicat persoanelor care urmează să se opereze.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 3173/103/2014 aflat pe rolul Tribunalului Neamț-Secţia II civilă, de contencios administrativ și fiscal, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei S.C. SONIC MEDIA S.R.L.: 1. Activ 1 – Bun mobil - Autovehiculul special N1G SNG Toyota Hillux (DSNG), nr. înmatriculare NT-10-GIG, dotat cu echipament telecomunicaţii prin satelit, parțial descompletat – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare - 81.200 Lei (exclusiv TVA); 2. Activ 2 – Bunuri mobile – Preț de pornire 70% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare. Licitațiile vor avea loc în data de: 20.03.2020 respectiv 03, 17 și 30.04.2020 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 100 lei; - dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în contul colector RO10PIRB2400776376001000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul RO33PIRB2400738563001000, deschis pe numele lichidatorului judiciar la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Grigore Ureche, nr. 3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr. 4, Jud. Iaşi, cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax: 0332/814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei Old Age S.R.L., dosar nr. 5193/99/2015 (290/2015) aflat pe rolul Tribunalului Iași, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014 vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Bun imobil – situat in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, format din: Teren intravilan in sup. de 1.976 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 681,33 mp și C2 platforma betonata (padoc) cu s.c. de 488,15 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire – 18.000 Euro (exclusiv TVA).Bun imobil – Proprietate industriala situata in Comuna Ciurea, Sat Dumbrava, Jud. Iași, formata din: Teren intravilan in sup. de 4.065 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala (grajd nr. 4) cu s.c. de 383,88 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.c. de 227,21 mp și C3 – magazie cu s.c. de 17,82 mp;Teren intravilan in sup. de 2.712 mp amplasat in parcela 1Cc și constructiile C1 – hala cu s.c. de 685,44 mp, C2 – platforma betonata (padoc) cu s.u. de 422,46 mp și C3 – hala cu s.c. de 695,86 mp; Cota indiviza din teren in suprafata de 810,62 mp. Pret de pornire - 114.660 Euro (exclusiv TVA). Bunuri mobile de natura de natura echipamentelor tehnologice și mijloacelor de transport, astfel: Denumire activ / Valoare de pornire la licitatie (Lei–fara TVA) Masina de facut porumb siloz in vid SEKO SAMURAI 5 400/50, 92.153lei ; Combina recoltat porumb siloz FERABOLI model 976, 14.286 lei; Semanatoare plante paioase GASPARDO NINA model 400-29 ROWS, 8.000 lei; Semanatoare plante prasitoare GASPARDO model DORADA SP-6R, 19.268 lei; Masina de infoliat baloti rotunzi FERABOLI model RAPID 1, 17.916 lei; Combina DEUTZ-FAHR model 5485 HT, 204.412 lei; Presa balotat baloti rotunzi FERABOLI model ENTRY 120, 5.500 lei; Cositoare FERABOLI model VITTORIA FD 4, 6.702 lei; Masina de imprastiat ingrasaminte lichide ZACCARIA model ZAM C/10, 30.159 lei; Masina de erbicidat CAFFINI STARTER TSD 22, 25.133 lei; Prasitoare GASPARDO model HL DT 8R-5MDD, 6.500 lei; Rezervor carburant cu pompa 9000 L model DT090-5K, 3.000 lei; Cultivator cu fertilizare Mecanica Ceahlau, 6.002 lei; Turbojet cu presiune BOSCH AQT 35-12; 231 lei; Aparat spalat cu jet KARCHER HD9/19M, 923 lei; Compresor aer 1.477 lei; Suflanta aer model CTE 063 M6 CD, 692lei; Masina de imprastiat ingrasamant Mecanica Ceahlau, 554 lei; Balanta electronica, 162 lei; Masina de erbicidat MIL 502, 1.016 lei; Masina cusut saci, 1.526 lei; Cantar electric, 370 lei; Cultivator tractat MA/AG model CULTIRAPID CTRI 50/2Q, 41.888 lei; Autotractor RENAULT PREMIUM, 10.860 lei; Autoutilitara FURGON MERCEDES BENZ SPRINTER 311CD, 3.720 lei; Autoutilitara DACIA LOGAN PU PACK CONF.,3.000 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02, 09, 16, 23.02.2023 respectiv 02, 09, 16 și 23.03.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iași, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iaşi, putand participa orice persoana fizica sau juridica. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@ gmail.com.
ALFA & OMEGA INSOLV I.P.U.R.L., lichidator judiciar al debitoarei ARVI AGRO S.R.L., dosar nr. 10161/99/2017 (609/2017) aflat pe rolul Tribunalului Iasi, in temeiul dispozitiilor Legii nr. 85/2014, vinde prin licitatie publica cu strigare urmatoarele active: Denumire active/ Valoare de pornire la licitatie (lei – fara tva). autoturism peugeot partner - 2006, 7.331 lei; autoturism peugeot partner - 2006, 3.666 lei; autoutilitara mercedes actros - 1999, 58.651 lei; autoturism volvo s60 - 2011, 21.994 lei; autoturism dacia duster - 2016, 26.882 lei; autoturism toyota avensis - 2011, 14.663 lei; autoturism volskwagen polo - 2015, 24.438 lei; electrostivuitor jungheinrich efg dh 15 - 1996, 2.444 lei; electrostivuitor jungheinrich le - ac 18 - 2006, 9.775 lei; manipulator manitou mt 732 - 2013, 141.740 lei; manipulator manitou mt 732 - 2016, 151.516 lei. Licitatiiile vor avea loc in zilele de 02.02.2023, 02.03.2023, 06.04.2023 respectiv 11.05.2023 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun. Iasi, Str. Maior Popescu Eremia nr. 1, Parter, Birou nr. 1, Jud. Iasi, putand participa orice persoana fizica sau juridica care va depune cerere de participare la licitatie insotita de: dovada achitarii taxei de participare in cuantum de 2.000 lei, la care se adauga T.V.A.; dovada achitarii garantiei de participare la licitatie in cuantum de 10% din pretul de pornire al licitatiei care se va achita in contul deschis pe numele debitoarei Arvi Agro S.R.L. Garantia nu este purtatoare de T.V.A.; actele de identificare a persoanei juridice/fizice, imputernicire pentru persoana care reprezinta societatea cu mentiunea ca are mandat de a licita indiferent de suma, stampila. Taxa de participare se va achita in contul lichidatorului judiciar deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar, prin e-mail sau fax, cel tarziu cu 1 zi lucratoare inainte de ziua licitatiei, pana la ora 16.00. Ofertantii care se inscriu la licitatie, dar nu participa, pierd toate sumele avansate in vederea participarii la licitatie. Neplata pretului in termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitatiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achizitionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vanzare in sarcina cumparatorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vanzare, sub sanctiunea decaderii, se va adresa lichidatorului judiciar si va face dovada pana in ziua licitatei. Informatii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel: 0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Șefa de la Oncologie Suceava ar fi primit mită de la pacienți cu cancer la fiecare 10-15 minute - procurori
26/01/2023 16:44

 Înregistrările video realizate de anchetatori in perioada in care au monitorizat-o pe sefa Sectiei Oncologie a Spitalului Judetean din Suceava, dr. Anca Dumitrovici Ababneh, arată că aceasta ar f ...

Ce ar trebui sa conțină un pachet de cardiologie complet?
26/01/2023 15:26

Serviciile medicale de specialitate sunt conturate in asa fel incat să iti ofere o experientă completă care să te ajute să obtii un corp sănătos. În ceea ce priveste cardiologia, există cateva eta ...

Copiii cu autism pot fi recuperați dacă înceă terapia foarte devreme
26/01/2023 14:45

Dacă de la varsta de 2 ani sau chiar mai devreme, copiii cu autism incep un program intensiv de terapie ABA (Analiza Aplicatã a Comportamentului -Applied Behavioral Analysis), de 20 - 30 de ore săptăm ...

Bebelușul decedat după botez a avut o moarte violentă, prin aspirare de apă
26/01/2023 13:39

 Legistii de la Institutul National de Medicină Legală Mina Minovici Bucuresti au finalizat expertiza medico-legală privind copilul din Suceava mort după ce intrat in stop cardio-respirator in timpul s ...

Dosar penal în cazul elevei moarte la Urgențe
26/01/2023 12:30

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă in cazul elevei de 15 ani care a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, infor ...

A scăpat cu răni ușoare după ce mașina i-a fost lovită de un TIR, apoi de tren
26/01/2023 01:37

Un autoturism a intrat in coliziune cu un autotren, la intrarea in Portul Constanţa - poarta 7 Agigea Nord, a fost proiectat pe calea ferată şi acroşat de un tren de marfă. În ciuda impactului, şofe ...

Cel mai recent val al pandemiei din China a atins un vârf estimat la 4,2 milioane de cazuri pe zi
25/01/2023 22:17

Cel mai recent val al pandemiei de coronavirus din China a atins un varf estimat la 4,2 milioane de cazuri pe zi, a raportat miercuri institutul de cercetare in domeniul sănătăţii Airfinity (cu sediul la Lo ...

Epidemia de holeră din Malawi a depășit 1.000 de decese
25/01/2023 14:49

Bilanţul epidemiei de holeră din Malawi a depăşit 1.000 de decese, iar numărul cazurilor a crescut la 30.621, cel mai ridicat inregistrat pană in prezent pe teritoriul ţării, a anunţat ministerul Săn ...

Varza Kale, legume-minune în curele de detoxifiere
25/01/2023 10:45

Kale, sau mai exact varza kale, este o legumă din aceeasi familie cu conopida, broccoli si celelalte tipuri de varză. Specialistii ii laudă beneficiile pentru sănătate si multi dintre ei o includ pe list ...

O linguriță de orez / zi te ajută să scapi de dureri articulare, lombare sau cervicale – Cum se consumă
25/01/2023 10:14

Toxinele se „instaleaza” imediat in organismul nostru si ataca articulatiile in primul rand. Exista mai multe metode prin care putem sa ne curatam organismul pentru a scapa de durerile articulare. I ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei