”Doamna cu coasa” o întâlnești în toate spitalele din România
Dimensiune font:
Evenimentele de la Spitalul Sfântul Pantelimon ne arată cât de puternică este mafia medicală din România. Deși ”Doamna cu coasa” a fost arestată de ceva zile, apar noi poziții în favoarea doctorițelor care s-au jucat de-a Dumnezeu. Șerban Bubenek, șeful Societății Române de ATI, sa dovedit cel mai feroce apărător al doctorițelor criminale. Redacții întregi ale presei sistemului s-au pus de asemenea în slujba ”Doamnei cu coasa”. Ne putem întreba totuși: ”care presă?”. Presa asta vândută, putredă și mucegăită care nu mai face două în tei? Presa cumpărată de PSD și PNL cu zeci de milioane de euro anual?
Rolul ei este acela de a băga sub preș astfel de fapte. Au și reușit inițial. Ministrul Alexandru Rafila a făcut și el paravan pentru a ascunde aceste fapte odioase. Rafila este cel care a dat-o afară pe directoarea de îngrijiri medicale a Spitalului Sf. Pantelimon, Camelia Stamatoiu, cea care a sesizat Parchetul despre morțile suspecte de la Secția ATI. Subordonații ministrului Sănătății au fost cei care au propus măsura concedierii luată de managerul Bogdan Socea, un alt politruc din tabăra sistemului. Problema lor a fost acest procuror Alexandru Anghel care a decis să le intercepteze convorbirile doamnelor ”Mengele”.
În urma apariției stenogramelor toată presa sistemului a tăbărât pe acest procuror, Alexandru Anghel. A folosit metode securiste, tipice binomului. A făcut. A dres. Nu, javrelor din presă. Așa se face. Asta e datoria Parchetului. Să adune probe. Fix asta a făcut acest procuror. Așa am putut afla și noi muritorii ce discutau ”doamnele cu coasa”.
”Ăsta e de lăsat”
„Inculpatele au săvârșit faptele cu premeditare, întrucât prin prisma profesiei lor – medici specialişti ATI, cunoşteau efectele noradrenalinei (faptul că această substanţă este esenţială menţinerii unei tensiuni arteriale optime), precum şi consecinţele lipsei ei, iar prin reducerea dozei de noradrenalină au declanșat lanțul cauzal care a dus la deces, iar pe tot parcursul procesului (pentru că decesul nu survine imediat) inculpatele puteau oricând să intervină şi să salveze viaţa victimei, ceea ce însă nu au făcut” , au explicat anchetatorii, în rechizitoriu.
O asistentă care a îngrijit pacientul, a povestit că „la un moment dat, nu-și poate aminti exact momentul zilei, inculpata Miron Maria a venit pe salonul martorei, a modificat rata noradrenalinei pe injectomatul pacientului de la 15ml/h la 1 ml/h și i-a spus că e “DE LĂSAT”, totodată făcând mențiunea ca martora să treacă în foaia de observație valoarea de 15ml/h”, arată procurorul Alexandru Anghel.
Materialul apartine domnului Andrei Marin anchetatorii.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau