Amănuntul de pe eticheta produselor alimentare la care trebuie să fim foarte atenți. Ne poate feri de afecțiuni grave
Dimensiune font:
Când citiți eticheta unui aliment, uitați-vă la cantitatea de sodiu. Dacă are sub 15% din consumul de referință al unui adult, vorbim despre cantitate limitată de sare. În caz contrar, este prea mult, arată Stirile PROTV.
Conf. univ. dr. Cristina Căpușă de la Spitalul de nefrologie Dr. Carol Davila subliniază importanța monitorizării consumului de sodiu. „Alimentul, în funcție de cum este preparat, poate să aibă o cantitate diferită și să alegem alimentul care are mai puțin sodiu. Fosfatul de sodiu există și în sucurile preparate industrial, cantitatea de sodiu pe care o aduce orice aliment conservat din cauza fosfatului de sodiu este foarte mare.”
Sodiul, întâlnit în principal în sare și conservanți precum fosfatul de sodiu, este prezent în multe alimente procesate, inclusiv în dulciuri.
Pentru a evita aceste probleme, Organizația Mondială a Sănătății recomandă limitarea consumului de sare la cel mult o linguriță pe zi și reducerea consumului de produse ultra-procesate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau