Ardeiul iute reduce inflamațiile și durerile articulare
Dimensiune font:
Ardeiul iute are un gust picant, o savoare intensă, dar și nenumărate beneficii terapeutice. Poate fi folosit atât în bucătărie pentru condimentarea diferitelor preparate, cât și la ameliorarea unor afecțiuni. Pe lângă faptul că da un gust iute și intens preparatelor, ardeiul iute are un conținut caloric scăzut, însă este bogat în antioxidanți, vitamine și minerale. Conform Departamentului de Agricultura al Statelor Unite (United States Department of Agriculture), 100 de grame de ardei iute înseamnă 36 de miligrame de calciu, 1,3 miligrame de fier, 4 miligrame de magneziu, 113 miligrame de potasiu și 397 de miligrame de sodiu1. Mai mult decât atât, aceeași cantitate de ardei iute include și un complex bogat de vitamine: 34 de miligrame de vitamina C, 0,12 miligrame de vitamina B6, 0,05 miligrame de folat (cunoscut drept forma naturala de vitamina B9), plus niacina, tiamina și riboflavina, principii active cu rol antioxidant2. În ciuda gustului arzător, pe care unii îl iubesc, în timp ce alții nu reușesc să-l tolereze deloc, ardeiul iute este un aliment cu beneficii semnificative pentru sănătatea organismului: ameliorează durerile, poate regla greutatea corporală, reduce inflamațiile, susține buna funcționare a sistemului cardiovascular, este de ajutor în creșterea imunității.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau