Boala care sfidează COVID-19! Nu dispare în ciuda restricțiilor stricte şi mai ales a distanțării sociale
Dimensiune font:
Boli precum gripa au dispărut practic în Australia în timpul pandemiei de COVID-19, dar un virus acut și foarte contagios a rămas stabil în ciuda restricțiilor stricte și a distanței sociale. Peste 10.000 de cazuri de virus varicella-zoster, care provoacă vărsatul de vânt, au fost înregistrate în Queensland.
Varicela are un număr de reproducere de până la 13, ceea ce înseamnă că o persoană infectată poate transmite virusul altor 13, în funcție de nivelul de imunitate. Queensland Health a spus că virusul s-ar putea răspândi cu ușurință printre persoanele care nu au avut boala sau care nu au fost vaccinate împotriva acesteia.
Numărul cazurilor de gripă scăzând de la 6.047 în 2020 la 296 anul trecut
Expertul în boli infecțioase de la Universitatea din Sydney, Robert Booy, a spus că cifrele arată cât de transmisibilă este varicela.
Numărul său efectiv de reproducere poate fi între trei și 13. Asta înseamnă că o persoană poate infecta în medie cel puțin trei persoane și poate chiar până la 13. Așadar, eforturile pe care le facem pentru a distanța social și fizic devin ineficiente în fața unui virus care este atât de transmisibil, a explicat medicul.
Varicela se transmite prin contact apropiat, prin aer, fie prin contact direct cu lichidul pe care îl provoacă. Queensland Health a spus că numărul cazurilor de varicela a rămas ridicat din cauza mai multor motive, inclusiv faptul că copiii mici erau încă în proces de învățare cu privire la igiena de bază.
A child suffering from chickenpox, as seen from behind.
Clare Walker, medic generalist și secretar al Asociației Medicilor Rurali din Queensland, a spus că este important ca oamenii – în special femeile însărcinate – să își verifice starea personală de vaccinare pentru varicela.
Este cu noi de mult timp şi va mai fi, probabil, pentru la fel de mult timp. Nu este un virus de care vom scăpa. Tocmai de aceea, este important să verificăm dacă sunt copii mai mari, adolescenți, adulți tineri, care au avut boala şi care nu s-au vaccinat în copilărie. Întotdeauna recomand să vă consultați medicul de familie, deoarece acesta vă poate analiza istoricul. E foarte important, pentru că adulții pot face encefalită, deci o infecție în creier, sau pot avea pneumonii urâte, care pot fi fatale, spune Clare Walker..
Când o persoană se recuperează de varicelă, virusul rămâne latent în nervii din apropierea coloanei vertebrale și, pe măsură ce o persoană îmbătrânește, se poate trezi cu o formă de zona zoster dureroasă.
În cadrul Programului Național de Imunizare, copiii de la vârsta de 18 luni pot accesa gratuit un vaccin împotriva rujeolei, oreionului, varicelei, care oferă o protecție de 80 până la 85%, informează abc.net.au.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau