Cancerul cu cea mai mare mortalitate în România la nivel european, învins în Australia. De doi ani, nu mai există niciun caz
Dimensiune font:
Vorbim despre cancerul de col uterin. Acest tip de cancer poate fi prevenit foarte simplu prin vaccinare, iar în Australia, de doi ani, nu a mai fost niciun caz. Cum? Foarte simplu: prin vaccinarea anti HPV.
Cazul Australiei
HPV, care se transmite prin contact sexual, stă la originea a 99,9% din cazurile de cancer col uterin.
Campania de vaccinare a început în 2007, atunci când guvernul federal al Australiei a început să ofere vaccinuri fetelor cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani. În 2013, a început și o campanie de vaccinare a băieților. Adolescenții care nu au vârstele mai sus menționate, dar au mai puțin de 19 ani pot beneficia și ei de două doze de vaccin gratis. Efectul campaniilor de vaccinare? Între 2005 și 2015, procentul de femei australiene cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani cu HPV a scăzut de la 22,7% la numai 1,1%.
Laszlo Attila, senator UDMR (Comisia pentru Sănătate), a participat la dezbaterea organizată de DC News Media Group: „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie. Ce poate face sistemul sanitar? Ce putem face fiecare dintre noi” unde a vorbit despre acest subiect.
„Sper să se găsească resurse și pentru compensarea totală sau măcar parțială a vaccinurilor opționale și, mai ales, pentru vaccinul anti HPV care este destul de costisitor. Este o povară destul de mare pentru familiile care decid să-și vaccineze fetele. Sper să găsim resursele necesare să vaccinăm și băieții și să ajungem cândva în situația în care este Australia unde, de doi ani, nu a mai fost niciun caz de cancer de col uterin”, a spus Laszlo Attila la DC News.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau