Cât de sănătos este pepenele (roșu sau galben) și de ce NU este recomandat să fie mâncat seara

pepene  56

Dimensiune font:

| 30-06-2020 08:31

Pepenii se găsesc peste tot în piețe, în această perioadă. Aceste fructe sunt delicioase și perfecte pentru a te răcori în zilele toride de vară. Dar sunt pepenii buni pentru sănătate și pentru siluetă sau nu? E mai bine să alegem pepenele roșu sau pe cel galben? Iată ce spune nutriționistul!


 
Pepenele este un fruct răcoritor, diuretic, care potolește setea, este bogat în săruri minerale și foarte sățios.

„Pepenele este compus în principal din apă (aproximativ 90%); săruri minerale și vitamine. Conține în principal potasiu, fosfor, calciu, vitamina C și vitamina B3. Prezența fosforului și a calciului face ca pepenele să fie un aliat excelent al oaselor. Totodată beta-carotenul ajută organismul să producă melanină.

 

Pepenele are un conținut scăzut de calorii (100 g de produs furnizează aproximativ 34 de calorii), dar, în același timp, este foarte sățios, fiind bogat în fibre', explică nutriționistul Gianluca Mech.

Când mâncăm pepene

„Ca în cazul oricărui alt fruct, e recomandat să consumăm pepene la finalul unei mese, pe post de desert. Asta deoarece zaharurile sunt eliberate mai lent și evităm astfel creșterea rapidă a nivelului de glucoză din sânge și insulină.


Vârfurile glicemice intervin în procesul de secreție a insulinei și glucagonului, iar acest lucru întârzie revenirea senzației de foame', declară specialistul.

Pepenele, bogat în vitamine și antioxidanți

„Vitaminele conținute de pepene, precum vitamina C, pot facilita absorbția fierului prezent în legume și alte alimente de origine vegetală. Mai mult, pepenele este bogat în antioxidanți care ne protejează sănătatea', dezvăluie nutriționistul.


Pepene galben sau pepene roșu?

„Din punctul de vedere al sănătății și nutrițional, pepenele galben este mai recomandat decât cel roșu. Asta deoarece conține:


– 7.7% mai multe proteine/100 g

– 20% mai mult magneziu/100 g

– 28.57% mai mult calciu/100 g

– 2.25X mai multe fibre/100 g

– 44.35% mai puțină fructoză/ 100 g', adaugă el.

Mâncăm pepene noaptea?

„Consumul de pepene nu este recomandat noaptea. Iar asta din varii motive:

– Digestia noastră este mai lentă seara și dimineața. Pepenele, cu conținutul său ridicat de apă și acid, poate perturba digestia și duce la probleme stomacale. În unele cazuri, poate duce și la iritarea intestinului.

– Este un fruct foarte bugat în zahăr (chiar dacă este natural). Zahărul trebuie evitat noaptea. Nu este bun pentru sănătate și duce la creșterea în greutate, lucru pe care nimeni nu și-l dorește. În plus, multe fructe de pe piață pot fi stropite sau injectate cu substanțe chimice pentru a le crește dulceața.

 

 

 

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:53

BANCUL ZILEI

05:30

35 de infectări cu un nou virus de origine animală în China. Ce este Langya și cine sunt purtătorii
18/08/2022 07:58

Un nou virus de origine animală, de tip Henipavirus, numit Langya henipavirus sau LayV, care se poate transmite la om, a fost descoperit in provinciile Shandong si Henan din China. Virusul a infectat deja 3 ...

Câtă sare trebuie să consumăm pe zi. Multă lume nu ştie şi greşește
17/08/2022 12:02

Suntem preveniţi din toate sursele de pericolul la care ne supunem atunci cand consumăm sare in exces. Din acest motiv trebuie să ştii dacă sarea este cu adevărat un pericol sau dacă poate aduce benefici ...

Medicamente antiinflamatoare. Ce pastile să iei atunci când suferi de dureri teribile
17/08/2022 10:53

În timpul manifestării unei infectii sau după o interventie chirurgicală pacientii primesc o listă de medicamente antiinflamatoare. Medicamentele nesteroidiene sunt un grup de remedii antiinflamatoare ...

Românii nu sunt interesați de iodura de potasiu
17/08/2022 09:12

Romanii de la sate nu se inghesuie să-si ia pastilele cu iod spre care a indemnat recent ministrul sănătătii Alexandru Rafila. În timp ce unii abia au auzit de iodura de potasiu, altii ar vrea să ia, ...

Nouă produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate: pot fi păstrate și zeci de ani
16/08/2022 17:52

Situatia instabilă din lume, care a inceput odată cu pandemia de coronavirus, i-a făcut pe multi să se gandească la stocuri strategice de alimente. Dar ce putem cumpăra cu incredere, fără să ne fa ...

Studiu Harvard - Alimentul care reduce riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare în rândul adulţilor
16/08/2022 12:54

Peste 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu 19% riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, dar şi respiratorii, notează Mediafax. Un studiu derulat de către oamenii de ştiin ...

Insuficiența cardiacă ucide tot mai mulți români
15/08/2022 19:26

  În Romania, se estimează că 4.7% din populatia peste 35 de ani suferă de insuficientă cardiacă (circa 560.000 de pacienti). În fiecare oră apar in medie 5 cazuri noi de insuficientă c ...

Bilanț COVID, 15 august - 2.254 cazuri noi de persoane infectate
15/08/2022 14:11

  În ultimele 24 de ore au fost inregistrate 2.254 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 397 mai putine fată de ziua anterioară. 409 din cazurile no ...

România, țara cu cei mai mulți bolnavi de TBC din UE
15/08/2022 09:14

Cifrele raportate de Organizatia Mondială a Sănătătii in anul 2021 sunt alarmante, conform specialistilor. La nivel mondial, la fiecare 20 de secunde, se inregistrează un deces provocat de tuberculoză. Ma ...

De la urină la mercur: Cum a fost tratată acneea de-a lungul istoriei
14/08/2022 17:45

 În prezent, pentru a trata acneea, celebra eruptie cutanată cauzată de infundarea si/sau inflamarea glandelor sebacee ale pielii, se folosesc diverse tipuri de compusi chimici, cum ar fi alfa-hidr ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei